Отидете към основна версия

4 536 1

Родилки със СПИН и сифилис сеят зарази

  • спин-
  • сифилис-
  • зарази-
  • гражданство

Преглед на печата

Българин се отказва от гражданство – митничари му отнели 37 000 €, пише в. „24 часа“

47-годишният Александър Хаджийски се отказва от българско гражданство. Вчера той е внесъл документи в посолството ни в Катар, където живее. До това крайно решение мъжът стигнал, след като митничари на летище София конфискували 37 000 евро от Хаджийски и съпругата му Хироко преди 10 месеца. Според семейството нямали основание да ги санкционират. Заради неработещ „червен” коридор на терминал 2, където пристигащите декларират пари, семейството, идващо от Доха, отишло при митничари в „зеления” коридор „нищо за деклариране”. Хаджийски им казал, че имат пари за деклариране, но им ги конфискували с аргумента, че незаконно са стъпили в този коридор. Проверка от Министерството на финансите установила нарушения на митническите служители. Парите обаче не са върнати на Хаджийски.

Наши булки „мамят“ турци, разкрива в. „Труд“

Българки от "телефонната мафия" мамят чужденци, като им се предлагат за булки, съобщиха криминалисти пред "Труд". Най-често жертва на мошениците стават турскиговорещи граждани. Измамата се извършва по телефон и по интернет. Нежни женски гласове обяснявали на развален турски език, че са измъчени от бедността в България, че са чували и гледали по сериалите колко е хубав животът в Турция и мечтаят да се омъжат там. Изразявали готовност да сменят вярата си, ако трябва. Уверявали, че са красиви и изпращали по нета зашеметяващи снимки. Веднъж омаяли мъжа отсреща, те започвали постепенно да просят пари - за болната майка, която страда без лекарства, за братчето, което няма зимно палто, за ботуши и жилетка, за билет до Истанбул, за таксите на митницата. Извършителките са главно от североизточната част на страната.

Бездействието на парламента струва 6 милиона за 4 месеца, изчислява в. „Сега“

Вече четири месеца от сформирането си парламентът върти на празни обороти. За това време не беше приета нито една от важните законодателни промени, които трябваше да защитят потребителите от произвола на монополите, да повишат стандарта на живот и да подобрят бизнес средата. Само заплатите на парламентаристите и администрацията за това време са стрували на данъкоплатците близо 6 млн. лв. Четирите безплодни заседания около вота на недоверие към правителството през последните 10 дни са коствали на бюджета над 600 000 лв., показват най-скромните сметки. Близо 30 000 лева на ден харчи Народното събрание само за надниците на депутатите. Точно толкова ще платят гражданите за поредното провалено заседание в петък, когато мнозинството не успя да осигури кворум. Това обяснява и ниското доверие на гражданите в парламента.

Фирми вдигат параклис до завой убиец, съобщава в. „Стандарт“

Транспортни фирми от Перник правят параклис до пътен знак с черна точка. Участъкът от вътрешноградската магистрала в района на бензиностанция на "Шел" има печалната слава на завой убиец заради многото катастрофи, в това число и със смъртни случаи. Тъкмо на това място по инициативата на управителката на превозваческата фирма "Бус Перник" Магдалена Милтенова ще се вдигне Божи дом за молитва и умиротворение. Там са катастрофирали рейсове не само на тази фирма, затова богоугодното дело се подкрепя и от създадения наскоро Транспортен клъстър в Перник. Параклисът вече е поръчан в бургаска фирма, която прави отстъпка от 1000 лв. в цената като собствен принос в издигането на му. Общинската администрация определи строително петно на високо място до завоя убиец, така че храмът да се вижда от пътя.

Скопие фалшифицира историята с европари, смята в. „Преса“

С европейски средства България и Македония се опитват бункерите над Дойран да станат туристическа дестинация. В информационните материали по проекта от македонска страна са вмъкнати традиционни за историографията в Скопие фалшификации на историческата истина, съобщиха запознати. По проекта в Дойран е изграден музей, който, по думите на партньорите от Община Кюстендил, се е превърнал в изложбена площ на македонизма. Община Кюстендил е подала сигнал за неизпълнение на проекта от македонска страна. „Доколкото имаме информация, действително няма да им бъдат зачетени дейностите по проекта. От наша страна всичко е изпълнено, минали сме проверки. Ние поддържаме, продължаваме да поддържаме и ще поддържаме обектите, които сме създали по този проект”, каза зам.-кметът на Кюстендил Росица Плачкова.

Родилки със СПИН и сифилис сеят зарази, алармира в. „Монитор“

Майки с вируса на СПИН, хепатит С и сифилис разнасят зарази из родилните отделения у нас. Често само по случайност лекарите научават, че те са заразени с опасните инфекции. Това показа проверка в акушеро-гинекологичните болници в страната. Жените постъпват за раждане, но никой не им прави предварително изследване за ХИВ, тъй като това се прави само по тяхно желание. Преди приемането, когато бременна е следена от акушер-гинеколог, задължително й се прави Васерман за сифилис и изследване за австралийски антиген, по който се познава дали тя не е инфектирана с хепатит А. 7 жени с вируса на СПИН и хепатит С, който обикновено придружава инфекцията, са родили от началото на годината досега в „Света София”. Те са били наркозависими. Само три от тях са предупредили лекарите, че са носителки на инфекцията.

Баби объркаха събор с каравани с бежански лагер, коментира в. „Новинар“

Баби от Димитровград цял уикенд обикаляха разтревожени около националния събор на Асоциацията по кемперинг и караванинг, който се провеждаше в града, обезпокоени, че туристическите возила са набързо организиран бежански лагер за сирийци. Те минаваха през парк „Марица”, за да хвърлят едно око на „подозрителните” каравани и обитателите им. Лагеруващите пък, след като научиха с кого ги сравняват, приеха всичко с усмивка и продължиха да се забавляват под лъчите на есенното слънце. От цялата страна се събраха 50 каравани, въпреки че се очакваха около 100. Любителите на този вид туризъм пяха и танцуваха, разположили маси пред караваните си през целия ден. След откриването на събора, туристите минаха и през Александровската гробница в съседната община. Имаше и състезания с велосипеди за деца.

Новата политическа фобия на народа, заиграва се в. „Дума“

Психиатрията все още има много накъде да се развива. Специалистите в тази сфера са разпознали и класифицирали десетки видове фобии, но с усложняването на света и с лесния достъп на телевизионните форми до съзнанието, каталогът трябва да бъде обогатен. Поне 70 на сто от България в момента има една неизследвана и некартографирана фобия - фобия от интервютата на президента Росен Плевнелиев. Всяка негова поява на телевизионен екран е като миниполитическо бедствие, което отказва дори закалените в битки и интриги по време на прехода да проследят сюрреалистичната крива на неговите мисли. А какви мисли са това! Направо утопичен лабиринт от тъпотрони: "Аз познавам друг свят - в който има устойчиви и дългосрочни бизнес планове с големи световни банки, които ги финансират и продават по целия свят".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини