Необходими продукти:
4 яйца 225 г. пудра захар 225 г. омекотено масло 100 г. самовдигащо се брашно 1 ч. л. бакпулвер 2 ч. л. какао на прах 50 мл. обезмаслено млякоЗа глазурата:
250 г. тъмен шоколад 250 г. омекотено масло 175 г. пудра захарНачин на приготвяне:
В купа разбийте захарта и маслото с миксер, докато станат леки и пухкави.
Добавете яйцата, едно по едно.
Добавете брашното, бакпулвера и какаото и разбъркайте.
Добавете малко мляко, докато сместа започне лесно да пада от лъжицата.
Поставете във форма и печете в продължение на 20 минути.
Разтопете шоколада на водна баня.
В купа разбийте маслото и пудрата захар, след което добавете шоколада.
Залейте готовия охладен блат с шоколад.
Украсете с бонбонки, пише vsichki-recepti.com.