Отидете към основна версия

2 414 2

Рецепта на деня: Родопски катми

  • катми-
  • родопски-
  • какво да сготвя-
  • закуска

По автентична рецепта от кърджалийско

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

брашно - 2 ч.ч. мая - 1 пакетче суха захар - 1 ч.л. сол - 1 ч.л. вода - 2 в.ч. топла масло - 3 с.л. олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.

Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.

В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.

Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.

Сервираме топли, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини