Необходими продукти:
брашно - 2 ч.ч. мая - 1 пакетче суха захар - 1 ч.л. сол - 1 ч.л. вода - 2 в.ч. топла масло - 3 с.л. олио - за пърженеНачин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли, пише flagman.bg.