Отидете към основна версия

2 980 3

Рецепта на деня: Тиганя с пилешко месо

  • тиганя-
  • пилешко месо-
  • гръцка кухня-
  • какво да сготвя

Ястие от гръцката кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 пилешки пържоли от бутче 1 с.л. горчица 50 мл лимонов сок зехтин за пържене 1 щипка риган 1-2 щипки сол черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Отстранявате кожата на пържолите и ги нарязвате на късчета. Запържвате ги в сгорещен зехтин, докато се зачервят.

Посолявате, слагате горчицата. Поливате с лимонов сок и малко вода. Поръсваме с черен пипер и оставяте месото да се задуши на по-силен огън. В самия край добавяме сушен риган.

Сервирате ястието с пържени картофи като канапе, пише zvezdev.com.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.

Свързани новини