Отидете към основна версия

3 216 4

Свети Стефан - любимият остров на Клаудия Шифър

  • свети стефан-
  • остров-
  • будва-
  • клаудия шифър

Вижте историята на острова

Снимка: Shutterstock

Свети Стефан е остров със селище в близост до Будва, Черна гора. Той е заселен и има 3 църкви, като най-старата е посветена на Свети Стефан, а другите 2 - на Александър Невски и на Преображение Господне.

Най-старият запазен документ за острова е от 1431 г., когато неговите жители под османска угроза се поставят под властта на Венецианската република, според Уикипедия. През 1442 г. е изградена крепостната стена, за да го предпазва от нападенията на османците и пиратите. Остров "Свети Стефан“ е световноизвестна туристическа дестинация и атракция. На острова има жилище Клаудия Шифер, а редовни круизи към него правят редица световноизвестни звезди от шоубизнеса.



Клаудия Шифер е родена на 25 август 1970 г. в Райнберг, Северен Рейн-Вестфалия, в семейството на юрист. През 1987 г. започва работа като модел и в началото на 90-те години придобива известност като моден модел. Избрана е от Карл Лагерфелд за лице на марката "Chanel“, което ѝ донася световна слава и статут на супермодел.

Между 1994 и 1999 г. партньор на Клаудия е илюзионистът Дейвид Копърфийлд. През 2002 г. след 16 месеца познанство Клаудия се омъжва за британския продуцент и кинорежисьор Матю Вон.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.

Свързани новини