Last news in Fakti

27 Август, 2023 20:20 3 192 4

Свети Стефан - любимият остров на Клаудия Шифър

  • свети стефан-
  • остров-
  • будва-
  • клаудия шифър

Вижте историята на острова

Свети Стефан - любимият остров на Клаудия Шифър - 1
Снимка: Shutterstock

Свети Стефан е остров със селище в близост до Будва, Черна гора. Той е заселен и има 3 църкви, като най-старата е посветена на Свети Стефан, а другите 2 - на Александър Невски и на Преображение Господне.

Най-старият запазен документ за острова е от 1431 г., когато неговите жители под османска угроза се поставят под властта на Венецианската република, според Уикипедия. През 1442 г. е изградена крепостната стена, за да го предпазва от нападенията на османците и пиратите. Остров "Свети Стефан“ е световноизвестна туристическа дестинация и атракция. На острова има жилище Клаудия Шифер, а редовни круизи към него правят редица световноизвестни звезди от шоубизнеса.



Клаудия Шифер е родена на 25 август 1970 г. в Райнберг, Северен Рейн-Вестфалия, в семейството на юрист. През 1987 г. започва работа като модел и в началото на 90-те години придобива известност като моден модел. Избрана е от Карл Лагерфелд за лице на марката "Chanel“, което ѝ донася световна слава и статут на супермодел.

Между 1994 и 1999 г. партньор на Клаудия е илюзионистът Дейвид Копърфийлд. През 2002 г. след 16 месеца познанство Клаудия се омъжва за британския продуцент и кинорежисьор Матю Вон.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГДР

    4 11 Отговор
    Освен това е руска шпионка, шифровчик на ЩАЗИ.
  • 2 Божествена красота! Остров Свети Стефан

    6 0 Отговор
    Как да измерим живота си, като го споделим с природата?! Да изградим със смисъл живота си с любимата природа! Да напишем песен с нотите и багрите на пролетта! 🏝️🍀🌄🌷🤩
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.