Отидете към основна версия

20 747 51

Хекимян умишлено е изгонил опитните журналисти от bTV

  • антон хекимян-
  • журналисти-
  • избори-
  • кметски избори-
  • местни избори-
  • кандидат за кмет-
  • герб-
  • бтв

Кандидатът за кмет на София не е искал да се изправя срещу някои от знаковите имена на телевизията по време на дебатите

Снимка: БГНЕС

Антон Хекимян нарочно е свалил от екран опитните журналисти в bTV, преди да се включи в битката за кметските избори в София, дават си сметка сега неговите довчерашни колеги. Бившият шеф на новините в медията не искал да рискува да го канят за интервюта хора, които си разбират от работата, убедени са бившите му вече подчинени. Затова и махнал Жени Марчева от „Тази събота и неделя", а на нейното място сложил начинаещите Бесте Сабри и Митьо Маринов.

Bсички се чудеха каква е причината Жени Марчева първоначално да бъде свалена от екран, а след това - преместена в предаването „Защо, господин министър?". Moтивите на бившия ѝ шеф Антон Хекимян, който е взел това решение, вече са ясни - най-вероятно това са политическите му амбиции. Той е знаел за намеренията в ГЕРБ да го направят кандидат за кмет на София поне месец и половина по-рано, пише „Уикенд". Затова е започнал да си подготвя почвата за лесни предизборни дебати и интервюта пред журналисти, които не знаят какво да го питат и с които лесно може да се разбере. Това обяснява причината за масираното лансиране на Бесте Сабри за всички журналистически награди, което започна още през пролетта.

Младото момиче има минимален опит като журналист и никакъв като водещ. Хекимян обаче се възползва от това, че тя говори турски език, тъй като е етническа туркиня, и я изпрати да отразява земетресенията в южната ни съседка, а после я предложи за всички възможни награди в страната. Известно е, че тези призове се договарят между шефовете в медиите и организациите, които ги раздават. След като Бесте Сабри взе няколко статуетки, пътят ѝ към мястото на водеща вече в бил разчистен.

Тя първо стана лице на новините в „Тази събота и неделя", а след няколко месеца - и основна водеща на предаването. Младият колега Митьо Маринов е бил избрал също заради своята младост и неопитност. И двамата са протежета на Хекимян, лоялни са към него и е ясно, че няма да посмеят да му задават неудобни въпроси, а ще продължат да се държат с него като с шеф.

Миналата седмица Бесте и Митьо не успяха да направят добро интервю дори с колегата си Георги Милков, когото бяха поканили да говори за Руската църква в София, а след това да вземе участие в кулинарната рубрика.

Преди да влезе в bTV, Митьо е работил в обща редакция с Милков, така че двамата се познават. Въпреки това момчето не успя да влезе в шеговития тон на по-възрастния си и обигран колега. Дори готвачът в предаването беше на по-високо ниво от двамата водещи в това интервю. Как ли биха се справили те, когато в студиото им влязат кандидатите за кмет на столицата и обиграни политици като Корнелия Нинова, Асен Василев или Бойко Борисов?

В същото време Мария Цънцарова, която е близка с Хекимян от години и, докато той беше лице на Тази сутрин” редовно го заместваше по време на неговите отпуски, пое работата в сутрешния блок. Нейният партньор Златимир Йочев от години е известен с маниера си да спазва дистанция от политиците и да се опитва да си върши работата съвестно. Цънцарова обаче не страда от подобни скрупули. Тя е удобен вариант за водещ, пред когото кандидат-кметът Хекимян да дава интервюта.

Защо Жени Марчева пое предаването „Защо, господин министър?"

Първоначалните планове, съобщени от bTV, бяха тя да се занимава единствено с радиото, което има далеч по-малка аудитория от телевизията. Предаването в неделната вечер трябваше да остане с водеща Мария Цънцарова - така беше отбелязано в програмата на bTV в началото. В последния момент стана ясно, че го взима Марчева. Най-вероятно на главния изпълнителен директор на медийната група Ралф Бартолайт е направило впечатление, че Мария присъства на екран всеки ден без събота. Затова се е наложило да се прави рокада. Хекимян обаче не е министър и няма опасност да се срещне за интервю с нея поне за момента. Той няма да застава и пред Светльо Иванов, тъй като в неговото предаване „120 минути" обикновено не се правят предизборни дебати, така че си е подготвил удобна почва за кампанията.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 86 гласа.

Свързани новини