Отидете към основна версия

8 126 7

Още една звезда е диагностицирана с болестта на Брус Уилис - афазия и деменция

  • уенди уилямс-
  • диагноза-
  • брус уилис-
  • водеща-
  • афазия-
  • фронтотемпорална деменция-
  • деменция

Уенди Уилямс е дългогодишна водеща на токшоу, а неведнъж нейните зрители са се притеснявали за здравето ѝ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Водещата Уенди Уилямс е диагностицирана с първична прогресивна афазия и фронтотемпорална деменция - същата диагноза, която получи и Брус Уилис неотдавна.

През 2021 г. Уилямс е взела отпуск от токшоуто си, докато се е борила със здравословни проблеми, а през 2023 г., след като се е подложила на "набор от медицински тестове"", е била диагностицирана с тези състояния, които засягат комуникацията и когнитивните способности, предават светските медии в САЩ.

59-годишната Уилямс е била открита пред обществеността относно диагнозите си "болест на Грейвс" и "лимфедем" преди време. Първоначално тя си взе безсрочен отпуск от дългогодишното си токшоу "Уенди", чиято премиера беше през 2008 г. През 2022 г. беше обявено, че Шери Шепърд ще поеме предаването като водеща.

"Искам да кажа, че изпитвам огромна благодарност за любовта и добрите думи, които получих, след като споделих диагнозата си афазия и фронтотемпорална деменция (ФТД). Нека кажа, уау! Отговорът ви беше смайващ. Посланията, споделени с мен, ме трогнаха, напомняйки ми за силата на единството и нуждата от състрадание", каза Уилямс в изявление, публикувано в петък вечерта.

"Продължавам да се нуждая от лично пространство и спокойствие, за да се развивам. Моля, просто знайте, че вашият позитивизъм и насърчение са дълбоко ценени.", написа тя към многобройните си фенове.

Екипът, който се грижи за Уилямс, сподели актуална информация за здравословното състояние в четвъртък, "за да коригира неточните и обидни слухове за нейното здраве." Зрителите на Уенди от години забелязват, че понякога тя е неспособна да формулира думи и се държи хаотично пред камерата, което остави много фенове загрижени и объркани.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини