Отидете към основна версия

1 002 12

Шаная Туейн разказа за тежкото си детство, преживявала на мухлясал хляб

  • шанай туейн-
  • тежко детство-
  • бедност-
  • мухлясал хляб

Изпълнителката сега може и да е милионерка, но детството ѝ в Онтарио е било белязано от бедност

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шаная Туейн се е прехранвала с „мухлясал“ хляб и горчица.

Изпълнителката на хита „Това не ме впечатлява много“ сега може и да е милионерка, но детството ѝ в Онтарио е било белязано от бедност, като майка ѝ Шарън се е борила с депресията, а доведеният ѝ баща Джери Твен е бил подложен на расова дискриминация в опитите си да си намери работа, така че за семейството, което включва и четиримата полубратя и сестри на певицата, е имало малко храна.

Тя споделя пред списание You: „В нашата къща денят за пазаруване беше събитие.

Понякога минаваха две-три седмици без покупки. Оставаше ни само мухлясал хляб, какъвто беше абсолютният минимум. Ако в хладилника имаше само горчица, просто слагахме горчица върху хляба и отивахме на училище“.

За да донесе повече пари в дома, Шарън започва да води Шаная на участия в барове, когато тя е само на осем години, където бързо научават вратичките в законите, за да могат да ѝ осигурят възможност за концерт.

На младата Шаная не било позволено да свири, докато все още се сервира алкохол, но след последните поръчки, между полунощ и 1 ч. през нощта, тя можела да излезе на сцената, след като публиката се „зареди“ с бира и уиски.

„Беше неудобно. Беше шумно. Беше задимено - наистина задимено. Винаги миришеше, разбирате ли? Бира и алкохол - застоял алкохол.“

Понякога доведеният баща на певицата придружавал нея и Шарън, но в други случаи им забранявал да ходят, но майката на Шаная все пак ги измъквала, което създавало повече проблеми. „Ако той имаше работа и работеше на следващата сутрин, как щеше да стигне дотам, ако вземем бензина и не ми платят нищо? Това беше руска рулетка, която майка ми играеше на моменти“, спомня си още певицата за трудните моменти, предава БГНЕС.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини