Необходими продукти:
бяла риба по избор - 300 г; лук - 1 глава; магданоз - 1 корен; зеленчуци за супа - целина, пащърнак, морков и т.н.; масло - 1 с.л.; доматен сос - 1 к.л.; прясно мляко - 1 ч.ч.; нарязан магданоз - 1 с.л.; брашно - 1 с.л.; оцет; сол.Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на парчета и ги слагаме заедно с рибата да се варят в подсолена вода. Варят се на тих огън до увирането на рибата.
Когато е готова, я изваждаме и я слагаме в супник, а бульона го прецеждаме. Размиваме маслото с доматената салца.
Прибавяме брашното и внимателно го размиваме с прясното мляко. Наливаме го при рибния бульон и варим 10 минути на тих огън.
Преди да свалим рибената супа от котлона поръсваме със ситно нарязан магданоз и прибавяме малко оцет.
Заливаме рибените парчета в супника и поднасяме гореща, пише edin.bg.