Необходими продукти:
- бяла риба по избор - 300 г;
- лук - 1 глава;
- магданоз - 1 корен;
- зеленчуци за супа - целина, пащърнак, морков и т.н.;
- масло - 1 с.л.;
- доматен сос - 1 к.л.;
- прясно мляко - 1 ч.ч.;
- нарязан магданоз - 1 с.л.;
- брашно - 1 с.л.;
- оцет;
- сол.
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на парчета и ги слагаме заедно с рибата да се варят в подсолена вода. Варят се на тих огън до увирането на рибата.
Когато е готова, я изваждаме и я слагаме в супник, а бульона го прецеждаме. Размиваме маслото с доматената салца.
Прибавяме брашното и внимателно го размиваме с прясното мляко. Наливаме го при рибния бульон и варим 10 минути на тих огън.
Преди да свалим рибената супа от котлона поръсваме със ситно нарязан магданоз и прибавяме малко оцет.
Заливаме рибените парчета в супника и поднасяме гореща, пише edin.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 я каква хитра рецепта
10:09 09.08.2024
2 дддд
10:54 09.08.2024
3 Коко
12:01 09.08.2024
4 Стан-боцмана
Коментиран от #5
17:12 09.08.2024
5 ганю
До коментар #4 от "Стан-боцмана":
Този буламач само някоя "умна" сливаможе да измисли за да ти развали рибата
единствено за риба като скумрия
можеш да накиснеш във мляко 300г с лъжица лим. сок
за 5 мин.после измиване става крехка и сочна като речна риба
и не смърди като се пържи или пече
21:48 15.08.2024