Отидете към основна версия

2 082 18

3 неща, които не трябва да казвате на никой мъж

  • не трябва-
  • теми-
  • взаимоотношения-
  • доверие

Някои теми е по-добре да се избягват

Снимкa: Shutterstock

Доверието е неразделна част от всяка връзка: за да се разберете, трябва да говорите за всичко и не трябва да има табу. Е, почти. Ето три неща, които не трябва да казвате на мъжете, предупреждават психолозите.

Много дами вярват, че могат да говорят за абсолютно всичко с човека, когото наистина обичат. Това е отчасти вярно: двойките, които са живели заедно повече от десет - петнадесет години, всъщност могат да си го позволят и най-вероятно никой от тях няма да се обиди на другия. Но партньори, които току-що са започнали да се срещат или да живеят заедно, трябва да бъдат по-внимателни: някои теми е по-добре да се избягват за известно време. Ето ги кои са.

Какво всъщност мислите за приятелите му

Приятелите са нещо свещено за мъжа. Това е разбираемо: най-вероятно вашият избраник е общувал с тези хора много преди да ви срещне. Разбира се, те може да са отвратителни, но не очаквайте, че разкритието ви за това ще впечатли приятно любимия. Най-вероятно ще има точно обратната реакция: ще извадите късмет, ако мъжът просто игнорира забележката. А може и да си навлечете истински словесен ураган, който помита всичко по пътя си. Вторият вариант едва ли ще ви допадне, но се опитайте да погледнете ситуацията от другата страна: защо мъжът трябва да търпи атаки, дори от любимата си жена?

Представете си, че вашият мъж неочаквано поиска да се разделите с приятелката си от детството – едва ли ще се съгласите да го направите. Тогава защо го очаквате от него?

Колко много знаете и как можете да се справите с всичко без негова помощ

Прекалената женска независимост е похвална, но само в случай, че живеете сами и наистина няма кой да ви помогне: спасяването на давещи се хора в този случай е задача на самите давещи се. Но когато имате надежден партньор в живота, който не се колебае да ви помогне с откровено „мъжки“ неща като поправяне на кран, не бива да пренебрегвате такава помощ. Проявявайки прекомерна независимост и доброволно демонстрирайки уменията си, рискувате напълно да отблъснете мъжа. Подобно поведение може сериозно да го накара да се замисли защо изобщо ви е необходим в живота. Разбира се, не бива и да изпадате в другата крайност, правейки се на пълна тъпачка: малцина мъже харесват глупави жени. Можете сами да смените крушката, но не бива да се превръщате в дърводелец, водопроводчик и т.н.: изненадан и обезсърчен, вашият любим може да се уплаши от подобен натиск и решителност и да избяга.

Колко сте недоволни от вашата фигура

Почти всяка жена през целия си живот поне веднъж се е оплаквала на своя избраник от излишните си килограми, тайно се надявайки да получи опровергаващ комплимент. Но обикновено мъжът е уплашен и объркан, защото не знае какво да отговори – всеки един отговор му се струва грешен. Ако излъже, ще е заклеймен като лъжец и ласкател. Ако каже истината, женската истерия му е гарантирана.

Ето защо, щом сте толкова недоволни от формите си и не просто си просите комплимент, помислете какво можете да направите, за да подобрите ситуацията, без да правите драми.

Както можете да видите, толкова дребнички неща, които уж изглеждат безобидни, всъщност могат да навредят много на взаимоотношенията. Опитайте се да избягвате горните теми и животът ви ще стане по-лесен.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини