Отидете към основна версия

1 746 8

8 ноември - Професионален празник на месари и колбасари

  • професионален празник-
  • месари-
  • колбасари

Зад всеки вкусен колбас обаче стои трудът на майстора

Снимкa: Shutterstock

Днес е професионалният празник на всички месари и колбасари, пише peshterainfo.com.

Когато стане дума за колбаси, си представяме едно красиво плато с фино нарязани и майсторски подредени луканка, пастърма, филета, суджук. Вкусни, ароматни, апетитни. Даденост, към която посягаме, разрязваме, подреждаме и с огромен апетит изяждаме, без да си зададем въпроса кой е приготвил продуктите за това примамливо блюдо.

Зад всеки вкусен колбас обаче стои трудът на майстора, вдъхнал с уменията си живот на рецептата, по която поколения негови събратя са майсторили същите ароматни месни специалитети. Тези ненадминати професионалисти, които правят трапезата ни по-богата, празнуват на 8 ноември – на Архангеловден.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини

  • 10 февруари - Ден на пчеларя

    Всяка година на 10 февруари – Св. Харалампий, българските пчелари отбелязват професионалния си празник. Светецът се приема като покровител на пч ...
    10.02.2025
    3 934
    2
  • 10 август: Днес е професионален празник на готвачите

    На 10 август е Денят на Свети Лаврентий - патрон и закрилник на готвачите. Поради тази причина е избрана и тази дата за професионален празник на го ...
    10.08.2024
    5 220
    19
  • Днес е Денят на българския лекар

    Днес е Денят на българския лекар, който се чества като празник от 1996 г. насам. На тази дата през 1901 г. е създадена най-старата съсловна орган ...
    19.10.2012
    2 933
    3