Отидете към основна версия

748 8

8 ноември - Професионален празник на месари и колбасари

  • професионален празник-
  • месари-
  • колбасари

Зад всеки вкусен колбас обаче стои трудът на майстора

Снимкa: Shutterstock

Днес е професионалният празник на всички месари и колбасари, пише peshterainfo.com.

Когато стане дума за колбаси, си представяме едно красиво плато с фино нарязани и майсторски подредени луканка, пастърма, филета, суджук. Вкусни, ароматни, апетитни. Даденост, към която посягаме, разрязваме, подреждаме и с огромен апетит изяждаме, без да си зададем въпроса кой е приготвил продуктите за това примамливо блюдо.

Зад всеки вкусен колбас обаче стои трудът на майстора, вдъхнал с уменията си живот на рецептата, по която поколения негови събратя са майсторили същите ароматни месни специалитети. Тези ненадминати професионалисти, които правят трапезата ни по-богата, празнуват на 8 ноември – на Архангеловден.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини