8 Ноември, 2024 08:12 645 8

8 ноември - Професионален празник на месари и колбасари

  • професионален празник-
  • месари-
  • колбасари

Зад всеки вкусен колбас обаче стои трудът на майстора

8 ноември - Професионален празник на месари и колбасари - 1
Снимкa: Shutterstock

Днес е професионалният празник на всички месари и колбасари, пише peshterainfo.com.

Когато стане дума за колбаси, си представяме едно красиво плато с фино нарязани и майсторски подредени луканка, пастърма, филета, суджук. Вкусни, ароматни, апетитни. Даденост, към която посягаме, разрязваме, подреждаме и с огромен апетит изяждаме, без да си зададем въпроса кой е приготвил продуктите за това примамливо блюдо.

Зад всеки вкусен колбас обаче стои трудът на майстора, вдъхнал с уменията си живот на рецептата, по която поколения негови събратя са майсторили същите ароматни месни специалитети. Тези ненадминати професионалисти, които правят трапезата ни по-богата, празнуват на 8 ноември – на Архангеловден.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    9 2 Отговор
    Значи празнуваме само тези , които си правим домашни мезетата !!! Защото " професионалистите " са сояджии и дрождаджии , но не и месари !
  • 2 Празник

    2 1 Отговор
    на културата и бахура.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Луколанкофф

    0 1 Отговор
    Къде има промоции на мезета днеска, че да се напазаря за Коледа?
  • 5 факуса

    4 1 Отговор
    като е то месо платото не е важно как е наредено,а месо у нас е пресилено казано,преди по лошото време,салама беше с 4 съставки а сега са цели 17 в шпека както писаха,тез сега не са колбасари а професори химици
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Радо

    2 1 Отговор
    Тия дето правят тоалетната хартия и те имат проф.празник, заради кремвиршите.
  • 8 732772272

    0 0 Отговор
    Кога стана празник на меса ,Архангеловден?Кви са тия глупости!