Отидете към основна версия

1 395 6

Рецепта на деня: Пясъчни сладки

  • сладки-
  • курабийки-
  • пясъчни-
  • захар-
  • какво да сготвя

Много хрупкави, с хубава лъскава коричка

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

200 г масло; 150 г захар; ванилин; сол; 2 яйца; 400 г брашно; 1 ч. л. бакпулвер.

Начин на приготвяне:

Смесете 200 г масло, 150 г захар и малко ванилин или ванилия.

Добавете щипка сол и разбъркайте всичко старателно с миксер. След това добавете едно яйце и един жълтък. Разбъркайте. Сместа трябва да е хомогенна и захарта да се разтвори.

Добавете 400 г брашно и една чаена лъжичка бакпулвер. Разбъркайте всичко внимателно.

Изрежете сладки с желаната от вас форма. Най-лесният начин, разбира се, е да ги оформите на малки топчета. Потопете всяка сладка първо в белтък, а след това в захар.

Наредете ги в тава. Печете на 180 градуса за 25 минути.

Сладките винаги стават много хрупкави благодарение на захарта, с хубава лъскава коричка (това се дължи на белтъка). Не забравяйте и за ванилина, който им придава прекрасен аромат. Насладете им се с чаша чай, съветва bukvarche.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.

Свързани новини