Необходими продукти:
- 200 г масло;
- 150 г захар;
- ванилин;
- сол;
- 2 яйца;
- 400 г брашно;
- 1 ч. л. бакпулвер.
Начин на приготвяне:
Смесете 200 г масло, 150 г захар и малко ванилин или ванилия.
Добавете щипка сол и разбъркайте всичко старателно с миксер. След това добавете едно яйце и един жълтък. Разбъркайте. Сместа трябва да е хомогенна и захарта да се разтвори.
Добавете 400 г брашно и една чаена лъжичка бакпулвер. Разбъркайте всичко внимателно.
Изрежете сладки с желаната от вас форма. Най-лесният начин, разбира се, е да ги оформите на малки топчета. Потопете всяка сладка първо в белтък, а след това в захар.
Наредете ги в тава. Печете на 180 градуса за 25 минути.
Сладките винаги стават много хрупкави благодарение на захарта, с хубава лъскава коричка (това се дължи на белтъка). Не забравяйте и за ванилина, който им придава прекрасен аромат. Насладете им се с чаша чай, съветва bukvarche.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 ехаааа , хрупкави , бисквитки
10:32 20.11.2024
4 Пясъчни сладки
12:32 20.11.2024
5 Цирк Балкански
17:20 20.11.2024
6 сполучливи рецепти хахаха
17:21 20.11.2024