Отидете към основна версия

2 032 0

Горанов: Направихме много за потребителите

  • георги горанов-
  • направихме-
  • много-
  • потребителите-
  • дпс

Не може да се актуализира бюджет на НЗОК, без да се актуализира като цяло бюджета

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

42-рото Народно събрание не реши на 100% проблемите на потребителите, заяви за Факти.бг депутатът от гражданската квота на ДПС Георги Горанов.  „Програмата не се изпълни максимално. Проблемите в законодателството не се решиха на 100 %. Предприеха се обаче значителни мерки в защита на потребителя. По-конкретно това стана с приемането на Закона за потребителския кредит, изменението на Закона за потребителите по отношение на техните права и в частта услуги, където имаме сериозни изменения”, заяви Горанов.

Горанов смята, че до края на това Народно събрание е особено нужна актуализация на бюджета на Здравната каса. Той уточни, обаче че: „Има един друг момент, че не може да актуализираш бюджета на Здравната каса, ако не актуализираш цялостния бюджет. Бюджетът на Здравната каса е сегмент от държавния бюджет”.

В отговор на въпрос „смятате ли, че след края на 42 НС, ДПС е загубила гласове или напротив”, Горанов отвърна: „Не, това не може да се каже сега, а на 6 октомври / бел. на ред. - най- вероятно на 5 октомври ще се проведат извънредните парламентарни избори/ . Мисля, че ще имаме значителен ръст на гласоподаватели.” Депутатът от ДПС подчерта, че движението винаги е било евроатлантическа партия и че води последователна и предсказуема политика.

Не мога да кажа, че сме изоставили левицата, коментира още Горанов. „Политическата ситуация е такава, че не стигнахме до консенсус по отношение на политиката, която те поддържат и водят и политиката, която ние водим”, заключи Горанов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини