Отидете към основна версия

12 832 28

Радев вкара Борисов в политически свредел

  • радев-
  • борисов-
  • политическия свредел
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Петият президент на България е генерал Румен Радев. След философ, юрист, историк и инженер, сега на ред е военен пилот. Той със сигурност вкара правителството на Бойко Борисов в свредел. Така се нарича сложната ситуация във въздуха, при която или катапултираш, или се молиш за чудо. В аеродинамиката за влизане в свредел се говори, когато самолетът се завърта опасно около оста си при падане. При самолетите различаваме нормален, обратен и плосък свредел - в зависимост от това какъв е т. нар. ъгъл на атака, т. е. най-общо казано наклона на падащото тяло по отношение на хоризонта.

А какъв е хоризонтът на „политическия свредел“, в който попада страната? Това е въпросът. Един от много отговори, но и един от най-важните ще бъде как политиците ще отговорят на тези милиони български граждани, които гласуваха в полза на референдума.

Румен Радев със сигурност вкара правителството на Бойко Борисов в свредел. Въпросът е дали ще изкара страната към по-добър хоризонт. Нали така, броят на излитанията трябва да е равен на броя на кацанията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини