Отидете към основна версия

4 077 8

Войната на пътя

  • канцери-
  • канцер-
  • война-
  • българия-
  • пътища-
  • шофьори-
  • безнаказаност

България е една мирна страна, на която де факто е обявена война

Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има ли ден, в който да не ви застигат новини за пияни или дрогирани шофьори? Има ли ден, в който броят на жертвите на пътя да не трупа статистиката на КАТ? Има ли ден, в който да не чуем за поредния негодник без книжка, който самодоволно се движи като мръсна бомба между нас?

Тази статистика е мъчителна и ... трагична. България е една мирна страна, на която де факто е обявена война. Агресия не на военни пълчища или сбъркани терористи, а на канцери-автоубийци. Тези, които използват автомобила като смъртоносно оръжие. Пияни или без книжка. Дрогирани или каращи с бясна скорост? Малограмотен глупак или образован безделник? Каква е разликата? Никаква!

Това е война на канцерите – тези, които подобно на ракови клетки се размножават и убиват безмилостно всичко, което им се изпречи на пътя – деца, майки, възрастни хора, млади мъже... 300 канцери всяка година убиват или раняват тежко човек при катастрофи, а само денонощие по-късно вече се разхождат на свобода. После чакат година и половина да си чуят леката присъда. А тя обикновено е за неумишлено деяние, а не за умишлено убийство. Канцерите не са самоубийци. Те са убийци. А жертвите им не са загуби по време на война, а човешко нещастие по време на мир.

Войната на канцерите е най-мръсната форма на война, която България преживява. Затова ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата. Прекалено много станаха автонаглеците и канцерите по българските улици! Държавата това сме ние и докато не го разберем канцерите ще печелят войната.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от основните си задължения!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол.
Прекалено много станаха КАНЦЕРИТЕ*!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини