30 Януари, 2017 07:45 4 053 8

Войната на пътя

  • канцери-
  • канцер-
  • война-
  • българия-
  • пътища-
  • шофьори-
  • безнаказаност

България е една мирна страна, на която де факто е обявена война

Войната на пътя - 1
Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има ли ден, в който да не ви застигат новини за пияни или дрогирани шофьори? Има ли ден, в който броят на жертвите на пътя да не трупа статистиката на КАТ? Има ли ден, в който да не чуем за поредния негодник без книжка, който самодоволно се движи като мръсна бомба между нас?

Тази статистика е мъчителна и ... трагична. България е една мирна страна, на която де факто е обявена война. Агресия не на военни пълчища или сбъркани терористи, а на канцери-автоубийци. Тези, които използват автомобила като смъртоносно оръжие. Пияни или без книжка. Дрогирани или каращи с бясна скорост? Малограмотен глупак или образован безделник? Каква е разликата? Никаква!

Това е война на канцерите – тези, които подобно на ракови клетки се размножават и убиват безмилостно всичко, което им се изпречи на пътя – деца, майки, възрастни хора, млади мъже... 300 канцери всяка година убиват или раняват тежко човек при катастрофи, а само денонощие по-късно вече се разхождат на свобода. После чакат година и половина да си чуят леката присъда. А тя обикновено е за неумишлено деяние, а не за умишлено убийство. Канцерите не са самоубийци. Те са убийци. А жертвите им не са загуби по време на война, а човешко нещастие по време на мир.

Войната на канцерите е най-мръсната форма на война, която България преживява. Затова ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата. Прекалено много станаха автонаглеците и канцерите по българските улици! Държавата това сме ние и докато не го разберем канцерите ще печелят войната.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от основните си задължения!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол.
Прекалено много станаха КАНЦЕРИТЕ*!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трифонов

    13 9 Отговор
    Канцерите са неделима част от обществото във всяка държава, чиито държавен и обществен строй принадлежи към т.нар. "западна демокрация". Система, изградена на базата на първичното човешко желание за консумиране - колкото повече от колкото повече, толкова по-добре! Разбира се, в тези общества консумирането на образование, възпитание и култура не просто не се стимулира, а точно обратното - посредствеността е издигната в култ и е абсолютният предел във всяка сфера на обществения, културния, икономическия и политически живот. И престанете да пишете подобни тъпотии, като ни внушавате, че положението е такова само в България. Такова е в цяла Европа, в САЩ и във всяко друго общество, направило същия цивилизационен избор, който направихме и ние след 1989г. Абсолютно същото! Това е положението - свиквайте! Не сме в преход, не сме в криза, не предстои нищо различно! Живеем в общество, в което се твърди с неподправена гордост от всички, че алчността и стремежът към личен, материален успех, е върховно благо! Какво си внушавахте преди 27 години, когато правехте този избор!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Статистика

    6 5 Отговор
    Господин Комунист Трифонов, а как ще коментирате статистическите данни за жертви на катастрофи у нас?
    Като пример ще дам само няколко години от преди края на една бленувана от вас епоха :
    Година Убити Ранени
    1980 1199 6055
    1989 1280 6799
    2015 708 8971

    Коментиран от #7

  • 4 Никой

    10 0 Отговор
    Но не забравяите, че съотношението брои автомобили и пострадали тогава и сега са различни.Сега има много повече автомобили т.е. повече предпоставки за птп, а и по онова време не винаги са изнасяли точния брои птп-та
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Morgoth

    5 2 Отговор
    ТЕЖКО БЕЗМИСЛЕНА СТАТИЯ!!!
    Заради постоянни натиск от медиите КАТ и народното събрание са принудени по два пъти годишно да демонстрират активност чрез постоянно повишаване на глобите за превишена скорост, докато разумните мерки и построяването на магистралите остават на заден план.

    Какво казва статистиката по години:
    - за периода от 1996 до 2008 има по около 1000 жертви годишно въпреки постоянните увеличавания на глобите.
    - 2009-та с леко закъснение от световните тенденции при нас идва икономическата криза - за две години жертвите падат под 700. КАТ си приписват заслугата като твърдят, че няма намаляване на трафика докато бензиностанциите декларират 20-30% намаляване на приходите си учудващо пропорционално на намалелите жертви
    - за периода 2011-2015 кризата бавно отшумява и броя на жертвите се очаква да расте пропорционално на растящото натоварване на пътищата, но 2012-2013 се случва друго събитие - последните отсечки на магистрала Тракия са готови - резултата 600 жертви годишно, рекорд за страната
    - 2014 забраняват на КАТ да мишкува по храстите, годината идва с 60 жертви повече от предходната, 2015 камерите са разрешени отново, а резултата е 50 жертви повече.
    Мисля че всеки може да си направи извода за това колко камерите и преследването на превишената скорост влияе на жертвите и колко влияе натовареността на трафика и наличието на магистрали.

    * броя на жертвите по години съм го извадил от станицата на МВР
  • 7 Трифонов

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Статистика":

    Това, което сте поднесли с твърде оптимистичното заглавие "Статистика", досежно 1980г., е абсолютна глупост и напълно невярно. Данните на националната статистика, която след 1989г. работи само и единствено като стъкмистика, за да обосновава правилността на курса, са напълно ирелевантни, защото, както вече казах, са напълно измислени и произволни. Но, дори да ги приемем за верни, погледнете системите за сигурност на един съвременен автомобил - от една страна, а от друга - на един, произведен в периода 1970 - 1980, и ще ви се изяснят нещата. То и акъл се иска, за да правиш сравнителни анализи... а не само, като папагал, да сравняваш едни цифри. Но то проблемът на хората под 25 години в момента е точно в това - пълната неспособност за абстрактно и аналитично мислене. С четене на идиотщини в интернет до познание няма как да стигнеш. И акъл се иска, за да успееш да разграничиш 99-те процента глупости от единствения процент истина, който действително се намира в интернет пространството, ала пинизът е да го откриеш и разпознаеш... "Статистико"! Що се касае до твърдението ви, че съм комунист... О, моля ви, не ставайте смешни! Лексиката ви е застинала в деветдесетте години на миналия век, заклещена в обяснението за всичко: "Мръсни комунисти гадни!" Отворете си очите и се огледайте - живеете в диктатура от латиноамерикански тип! Това е толкова демокрация, колкото аз съм Марлон Брандо!
  • 8 Пакнеразбрал

    0 0 Отговор
    E, в крайна сметка ФАКТИ какво предлага ?