Отидете към основна версия

2 527 5

Трън - Прелъстен и изоставен

  • трън-
  • злато-
  • референдум
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както казах "Трън - Прелъстен и изоставен". Екоджихадистите си направиха пиар, сега ги канят по студията за да разказват за славните "победи" и грижата им за Природата.

Трънчани си останаха сами, бедни и несигурни.

Това написа в профила си във Фейсбук Илиян Василев.

За това и казах - когато ги канят да кажат "не" на едно предложение, да бъдат сигурни, че имат равностойно в замяна. Врабче в ръката, не сокол в небето.

Най-лошото е, че екоактивистите /пиша с уважение към малцината, които мислят в разумни категории/ са лениви и никъде не спретват екопроекти за алтернативно използване на природните ресурси с работни места, приходи, инвестиции.

Ако ще оставаме с екочиста и дива природа, ами направете пари и благоденствие от това? Но къде акъл, къде желание, къде възможности. Те са силни по това да разрушат дома на съседа - по старата шопска традиция - ще запалят дома на трънчани за да изгори плевника на Асарел Медет. В този процес те нищо не губят.

Опитаха се да изместят дебата към национална сигурност - в смисъл, че Асарел щял да добива уран. И се чудя кога видяха текущи изследвания, геоложки анализи, инвестиционни планове. Нормално е да задават всякакви въпроси, не е нормално да не докачат отговора и да си отговарят сами..

Да не се сърдят че ги оприличават на скакалци - от обект, на обект и след тях разруха.

Ще минат година, две, три - нещата ще стават все по-зле и накрая всичките екоджихадисти ще са станали по-богати, ще пътуват все повече, ще бъдат все по-популярни, а хората на Трън все по загрижени и унили. България ще е пропуснала да разбере дали си струва да реализира един инвеститорски интерес.

Няма разлика между Волгин и екоджихадистите - един корен са - ляв. И той смята частната собственост за легитимен обект на палеж и разрушаване. Десен екоактивист е оксиморон.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини