Last news in Fakti

11 Юли, 2017 17:14 2 518 5

Трън - Прелъстен и изоставен

  • трън-
  • злато-
  • референдум
Трън - Прелъстен и изоставен - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както казах "Трън - Прелъстен и изоставен". Екоджихадистите си направиха пиар, сега ги канят по студията за да разказват за славните "победи" и грижата им за Природата.

Трънчани си останаха сами, бедни и несигурни.

Това написа в профила си във Фейсбук Илиян Василев.

За това и казах - когато ги канят да кажат "не" на едно предложение, да бъдат сигурни, че имат равностойно в замяна. Врабче в ръката, не сокол в небето.

Най-лошото е, че екоактивистите /пиша с уважение към малцината, които мислят в разумни категории/ са лениви и никъде не спретват екопроекти за алтернативно използване на природните ресурси с работни места, приходи, инвестиции.

Ако ще оставаме с екочиста и дива природа, ами направете пари и благоденствие от това? Но къде акъл, къде желание, къде възможности. Те са силни по това да разрушат дома на съседа - по старата шопска традиция - ще запалят дома на трънчани за да изгори плевника на Асарел Медет. В този процес те нищо не губят.

Опитаха се да изместят дебата към национална сигурност - в смисъл, че Асарел щял да добива уран. И се чудя кога видяха текущи изследвания, геоложки анализи, инвестиционни планове. Нормално е да задават всякакви въпроси, не е нормално да не докачат отговора и да си отговарят сами..

Да не се сърдят че ги оприличават на скакалци - от обект, на обект и след тях разруха.

Ще минат година, две, три - нещата ще стават все по-зле и накрая всичките екоджихадисти ще са станали по-богати, ще пътуват все повече, ще бъдат все по-популярни, а хората на Трън все по загрижени и унили. България ще е пропуснала да разбере дали си струва да реализира един инвеститорски интерес.

Няма разлика между Волгин и екоджихадистите - един корен са - ляв. И той смята частната собственост за легитимен обект на палеж и разрушаване. Десен екоактивист е оксиморон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dynamo

    6 2 Отговор
    Г- н Василев, автор на статията, какъв Ви е проблемът? Хората са гласували с мнозинство на референдума. Какво има да нищите и да ги съжалявате? Беден жител на Трън ли сте или отхвърления инвеститор Ви плаща?

    Коментиран от #4, #5

  • 2 filo

    2 9 Отговор
    Не съм специалист и не зная кое е по-правилно за Трънско, но пътувам често по подбалканския път, а там се намира село Челопеч, където се експлоатира златна мина от канадската фирма Дънди прешъс и зная, че хората в челопеч са много доволни, защото безработица няма и получават добри заплати.
  • 3 Парамун

    2 6 Отговор
    трънчани ги баламосаха платени зелени активисти които взеха едни пари и се прибраха в софия да си ги харчат. истината е че единствената перспектива пред трън е рудодобив, както е било навремето. нито ще гледат крави, нито туризъм ще развиват. една голяма минна компания ще даде стимул на местния бизнес. ще трябват квартири, хотели, ресторанти магазини, дървен материал за строителство и т.н. но това софийските "трънчани" не ги грее. те си имат работа в софия, взимат по 3-4 хилядарки и местните кучета ги яли
  • 4 Antimediator

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "dynamo":

    В Трън има ли изобщо хора с нормални доходи ?!
    Това ,че нямат поминък и доходи личи навсякъде.
    Ето такъв е проблема!
  • 5 лАЗАРОВ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "dynamo":

    Г-н Василев застава с името си зад своето мнение, а ти кой си "dinamo" !