Отидете към основна версия

3 185 17

Психотест за знак „Стоп“? Поредната глупост!

  • стоп-
  • знак стоп-
  • кат-
  • промени-
  • движение
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предложението да се взема шофьорската книжка за неспиране на знака „Стоп“ е поредната глупост.

Това мислят 51% от читателите на Факти.бг. В анкетата са гласували над 1000 души. От тях едва 17% мислят, че рестриктивната мярка е наложителна.

Шофьорите, които преминават на знак „Стоп“, без да спрат, ще се разделят с книжките си, а след това ще бъдат пращани на психотест, за да си ги вземат обратно. И то само ако го издържат.

Освен това от контролните им талони ще бъдат отнемани по 13 точки. Това е залегнало в поредния законопроект за промяна на Закона за движение по пътищата. Предложението идва от последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението.

Все пак 29% смятат, че действащата в момента мярка е напълно достатъчна.

Лош закон, но закон! Това казвали древните римляни и стриктно налагали и спазвали правилата. Това е една от причините да създадат империя на Три континента, а Средиземно море да им стане вътрешно езеро за екскурзии.

В България променяме все още топлите закони с оправданието да станат още по-добри. Нужна е воля за спазването на правилата за движение. Да забравим: „А, сега какво пра`им“!

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини