Отидете към основна версия

10 293 10

Волен да е спокоен. Няма кой да му се кара за Крим

  • волен сидеров-
  • крим-
  • борисов-
  • нато

Партийният ни елит е пълен с люде, закърмени с любов към Съветския съюз, но по прищявка на съдбата - пишман евроатлантици

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко ли студена пот се излива от челото на премиера, когато разбере, че Волен Сидеров отново е излетял за чужбина? Особено, когато посоката е североизток. Така през първия си мандат Борисов със свито сърце сутрин пускаше телевизора, да не би Божидар Димитров да е обявил война на Македония. Лидерът на "Атака" е готов да неглижира, смачка и пъхне дълбоко в задния си джоб всяка официална позиция на българското правителство, лансирайки своите разбирания пред чужди камери и микрофони. Удава му се с лекота, а у нас никой от управляващите не може да му каже копче.

Защо ГЕРБ мълчи за визитата на Сидеров в Крим, а се ограничи само с едно крехко "разграничаваме се от позицията му", издекламирано от Цветанов. С този въпрос се обърнахме към читателите на ФАКТИ.

Според 52% от общо 1151 участвали в допитването, мълчанието има една единствена цел - да не се вдига повече шум, за да не раздразним "големите началници" от Запада. Снишаване по Живковски. Това изглежда и най-логичната причина. Не че на запад са умрели от притеснение за случващото се в Украйна. Нали не си представяте, че сутрин Юнкер или Туск стават недоспали с тревога за хората в Крим или Донбас. Или Меркел и Мей. Дори и новият играч, младото петле Макрон. Просто политика. Те имат нужда от разделителна линия с Москва, открили са я във въпросните територии и си я отстояват. А наш Волен я тъпче смело с точно обратната теза.

20% от читателите ни смятат, че ГЕРБ просто не желае да дразни коалиционния си партньор. И те са прави. Знаем, че Сидеров и особено кумът му Симеонов трудно могат да бъдат озаптени, когато си наумят нещо. А да правим циркове пред гостите от Европа точно сега е неуместно. Както каза Борисов - броя му дните на това председателство. А после щял да се оправя с "гадовете", дето му тровят живота, докато той вкарва Западните Балкани в ЕС и НАТО. При патриотите като най-уравновесен се проявява Краси Каракачанов, но при него има друга драма. Като генерал без армия често изпада в странни фантазии. Дано не препусне на кон срещу някоя вятърна мелница, ако са останали такива у нас.

Интересно е виждането на 22% от читателите на сайта. Те смятат, че мълчанието на ГЕРБ е знак на съгласие с лидера на "Атака". И тайничко и тихичко партията подкрепя Сидеров по Кримския въпрос. Абсурдно?! Съвсем не. Помислете какви партийни книжки притежаваше елитът на ГЕРБ до началото на вечния Преход, че дори и след това. Елит, преливащ от люде, закърмени с любов към Съветския съюз, но по прищявка на съдбата пишман евроатлантици. В останалите водещи партии картинката е подобна.

Между другото онзи ден на магистрала Тракия се обърна една военна руска УАЗ-ка. Слава богу, никой не пострада. Наша УАЗ-ка, разбира се. Не на руските окупатори. На гордите натовци.

Волен да е спокоен. Никой няма да му каже и копче.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини