Отидете към основна версия

4 271 7

Великите данъчни открития

  • специализирана прокуратура-
  • иван гешев-
  • данъчни престъпления
Иван Гешев Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло Ачев

Десет души са задържани при акцията на прокуратурата във "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топоаз Мел" ООД. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев преди дни.

Първо хотелите (Маринела), сега алкохолът - разработи се Специализираната прокуратура. И моментално направи впечатление ключова част от информацията по двата случая - събрани били доказателства за престъпна дейност (пране на пари) от 2008/2009 година до тази година! Ако това е вярно, три мандата на Борисов минаха, преди държавата да "открие" тези (вероятни) престъпления.

Три мандата, че и един полумандат на Орешарски! С такава скорост нищо чудно, че сме на гъ*а на европейската география. И да продължим - 9-10 години къде спаха (не)специализирана прокуратура и НАП? Не са подозирали и разбрали, че има нещо нередно ли? Или просто сега, заради някакви обстоятелства - дали кандидатурата за еврозоната, дали липсата на пари в държавния бюджет, дали отказ на съответния бизнесмен да направи някоя "услуга" на някого от "наш'те", се вкарва в действие репресивния държавен апарат?

Хайде стига сме се лъгали - когато управлява Борисов, той не управлява на принципа на правото. Точно заради това в определени времена с държавна протекция някой цъфти, взема бутафорни награди тип "Мистър Икономика", а като му дойде времето, следва зрелищно рухване - с любезната помощ от "държавата".

Затова нека всеки "бизнесмен" добре си помисли - като се хваща на хорото, на какви вересии е готов? Защото Видов ден винаги идва - не е все както през 2011 година, когато собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков ожени сина си Стайко за дъщерята на Ветко Арабаджиев - Александра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини