9 Септември, 2018 14:30 4 247 7

Великите данъчни открития

  • специализирана прокуратура-
  • иван гешев-
  • данъчни престъпления
Великите данъчни открития - 1
Иван Гешев Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло Ачев

Десет души са задържани при акцията на прокуратурата във "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топоаз Мел" ООД. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев преди дни.

Първо хотелите (Маринела), сега алкохолът - разработи се Специализираната прокуратура. И моментално направи впечатление ключова част от информацията по двата случая - събрани били доказателства за престъпна дейност (пране на пари) от 2008/2009 година до тази година! Ако това е вярно, три мандата на Борисов минаха, преди държавата да "открие" тези (вероятни) престъпления.

Три мандата, че и един полумандат на Орешарски! С такава скорост нищо чудно, че сме на гъ*а на европейската география. И да продължим - 9-10 години къде спаха (не)специализирана прокуратура и НАП? Не са подозирали и разбрали, че има нещо нередно ли? Или просто сега, заради някакви обстоятелства - дали кандидатурата за еврозоната, дали липсата на пари в държавния бюджет, дали отказ на съответния бизнесмен да направи някоя "услуга" на някого от "наш'те", се вкарва в действие репресивния държавен апарат?

Хайде стига сме се лъгали - когато управлява Борисов, той не управлява на принципа на правото. Точно заради това в определени времена с държавна протекция някой цъфти, взема бутафорни награди тип "Мистър Икономика", а като му дойде времето, следва зрелищно рухване - с любезната помощ от "държавата".

Затова нека всеки "бизнесмен" добре си помисли - като се хваща на хорото, на какви вересии е готов? Защото Видов ден винаги идва - не е все както през 2011 година, когато собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков ожени сина си Стайко за дъщерята на Ветко Арабаджиев - Александра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ох Ох

    22 0 Отговор
    Преди това не са крили данъци от 2008 досега 10години се борим с контрабандата.
  • 2 Салам Алеко

    18 1 Отговор
    Е ми, пари за пари се женят! Това е!
  • 3 ПЕЕВ

    14 3 Отговор
    КОЙТО КРАДЕ ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАН.
  • 4 Усмивката

    10 1 Отговор
    Това се чуди и непосветеният в далавери българин.КАК Е ВЪЗМОЖНО ...?? ..що ли се чуди ...ние сме прости ,и ТОЙ е прост...и всичко е толкова просто.Щом има кой да им дава ,що де не си вземат ....временно
  • 5 Пешо

    12 2 Отговор
    Я, този Гешев - прокурорчето каза в прав текст, че точенето на ДДС и акцизи е започнало с идването на власт на Боко?
  • 6 Торбалан

    14 2 Отговор
    Май се мъчат да спрат парите за гласове на комунягуте за предсрочни избори.
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Много обичам такива статийки с токова известен автор!Бихте ли ми напомнили,кога не е било така,че и по Борисово време да е иначе?