Отидете към основна версия

2 359 7

Германците - половин век в задръстване

  • задръствания-
  • германия

Мнозина завиждат на германците за хубавите им магистрали. Но препатилият шофьор често е на ръба на отчаянието. Само през 2018 германците са прекарали 460 000 часа в задръствания - над половин век нерви и високо кръвно

Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Две хиляди задръствания - всеки ден! Такава е реалността по германските магистрали. Често пъти задръстванията са дори повече. Много повече, ако питате препатилия шофьор. През последната година броят на задръстванията отново се повиши в сравнение с предходната. Установява го статистиката на автомобилния клуб ADAC. Но шофьорите си го знаят и без статистика.

Според ADAC, през 2018 година по германските магистрали е имало 745 000 задръствания с обща дължина от цели милион и половина километра. Германските шофьори са прекарали в задръствания близо 460 000 часа - повече от половин век нерви, отчаяние и високо кръвно налягане.

Автомобилният клуб смята, че главна причина за ръста на задръстванията е - логично - все по-голямата натовареност на магистралите. С други думи: виновни сме ние, шофьорите, виновни са автомобилните туристи от чужбина, транспортните фирми, доставчиците. Всички тези групи пътуват все по-често и все по-дълго на четири колела.

Но има и друга причина: нарасналият брой на пътните ремонти. През 2018 година задръстванията поради такива „иглени уши" са се увеличили с 3 процента.

В Германия се разказват много вицове за задръстванията по магистралите. Така че нека обобщим тази статистика в шеговит дух. ADAC тъй и не споменава най-важната причина за задръстванията. А всеки препатил добре я знае: това е шофьорът в самото начало на задръстването.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини