Отидете към основна версия

3 779 41

Не оплаквайте Острова!

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес

Това е основната причина за сегашното сложно положение

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След драматичните събития в Лондон, световната левица и „десните” с големите кавички се превъзбудиха извънредно. Си Ен Ен, „Дойче Веле“, Би Би Си и пр. започнаха да крещят победно и денонощно – съкрушително поражение на Тереза Мей, историческа загуба за Брекзит и колко е лошо за Кралството да напусне ЕС. НИКОЙ, обаче не обърна внимание на:

1/ 99% от гласувалите в Парламента против Тереза Мей, ВСЪЩНОСТ СА ЗА Брекзит, вкл. и марксистите /лейбъристите на Джеръми Корбин

2/ Основната причина за разгрома на Мей е ВАСАЛНОТО споразумение, която тя трябваше да подпише с ЕС, защото ЕС не прие нищо друго. /Защо е васално е дълго обяснение – много важна причина – границата между Ейре и Сев. Ирландия е компроментирана, което е изцяло недопустимо за почти век кръвопролития между Англия и ирландците. Тонове кръв и разделно минало НЯМА как да бъдат заличени от неизбраните от никого, жалки брюкселски левичари. Демократичната юнионистка партия /дясна, поддръжник на Мей/ не иска да остане насаме с Шин Фейн /ляворадикална ирландска партия, политическо крило на терористите от ИРА/. Има и други жизнени причини, поради които сделката на Мей беше ПРАВИЛНО отхвърлена от Парламента – който, разбрал – разбрал. И да чете и да се учи/.

3/ Тереза Мей няколко пъти предупреди водачите на ЕС, че споразумението няма да бъде прието, но водачите не обърнаха внимание.

4/ Водачите на ЕС не обърнаха внимание на Мей, защото искаха да НАКАЖАТ Англия, заради невъобразимата дързост да напусне шоколадения им, ислямо-левичарски, социалистически ЕС. Това е основната причина за сегашното сложно положение – злобното желание на Германия , Франция, Испания, и другите ислямо-левичари да НАКАЖАТ Англия за смелостта ѝ. Германия и Франция, безсрамно искат да командват Европа, за сметка на Вишеградската четворка, и да за сметка на България! И двете страни искаха да лишат 150 хил. бг семейства от препитанието им /превозвачите/, заради егоизма си на велики, настоящи сили. „Десните”, които постоянно обвиняват други /Тръмп/ в заплаха за бг национални интереси, сега дума не казаха против Германия и Франция!

5/ Какво предстои – Тереза Мей вече спечели гласуване за доверие в Парламента и сега трябва да представи план Б за излизане от ЕС, с неизвестен, но кратък срок. / UK трябва да напусне ЕС до 29 март т. г./. Според мен тя няма да успее, защото ЕС няма да се съгласи на нова сделка, няма да има и втори референдум. Това значи, че Великобритания ще напусне ЕС без споразумение, и ще заплува в непознати води, в пълна неизвестност. Оплаквачите на Острова тук заридаха в нестроен хор, до кресчендо - колко ужасно е това за Англия и дори за ЕС. Но така ли е? Ако UK напусне ЕС без договор, това значи:

- Британия ще се върне към миналото си на свободна страна, зависима само от Бог и Съдбата си. Британия така е живяла столетия успешно – ще живее и в бъдеще.

- Независим Брекзит ще бъде одобрен от Америка на Тръмп. Америка ВИНАГИ ще бъде зад Англия - очаквайте безброй свободни търговски споразумения, безмитни със САЩ, между първата и петата световна икономика.

- Очаквайте същото с Канада, Австралия и Нова Зеландия, както и с всички бивши британски колонии в Третия свят.

6. Това на вниманието на жалките „десни”, за левите, не ми се говори: Не оплаквайте Великата Британия, тя винаги ще бъде велика. Няма причина Британия да не се справи с трудното сегашно положение.

7. Тереза Мей е изключителна жена – тя премина през безброй бури и оцеля. Именно тя е днешният символ за друга изключителна жена – Маргарет Тачър. Мисля, че това ще пише в бъдещите учебници по история на Европа.

8. Оливър Кромуел, за някои кръвожаден убиец, за други - велик реформатор, през юни 1647, при най-напрегнатите часове и дни на революцията, се обръща към бунтовния Парламент: „ Вие дойдохте тук да облекчите страданията на народа, но сега вие сте най-големите му страдания. В името на Бога – вървете си!”

9. В първия миг на катастрофалното поражение на Тереза Мей в Парламента, точно за Кромуел си спомних.

10. Дано и тя да се е сетила за Кромуел!


На сним. Оливър Кромуел от Самюел Купър

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини