19 Януари, 2019 06:31 3 753 41

Не оплаквайте Острова!

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес

Това е основната причина за сегашното сложно положение

Не оплаквайте Острова! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След драматичните събития в Лондон, световната левица и „десните” с големите кавички се превъзбудиха извънредно. Си Ен Ен, „Дойче Веле“, Би Би Си и пр. започнаха да крещят победно и денонощно – съкрушително поражение на Тереза Мей, историческа загуба за Брекзит и колко е лошо за Кралството да напусне ЕС. НИКОЙ, обаче не обърна внимание на:

1/ 99% от гласувалите в Парламента против Тереза Мей, ВСЪЩНОСТ СА ЗА Брекзит, вкл. и марксистите /лейбъристите на Джеръми Корбин

2/ Основната причина за разгрома на Мей е ВАСАЛНОТО споразумение, която тя трябваше да подпише с ЕС, защото ЕС не прие нищо друго. /Защо е васално е дълго обяснение – много важна причина – границата между Ейре и Сев. Ирландия е компроментирана, което е изцяло недопустимо за почти век кръвопролития между Англия и ирландците. Тонове кръв и разделно минало НЯМА как да бъдат заличени от неизбраните от никого, жалки брюкселски левичари. Демократичната юнионистка партия /дясна, поддръжник на Мей/ не иска да остане насаме с Шин Фейн /ляворадикална ирландска партия, политическо крило на терористите от ИРА/. Има и други жизнени причини, поради които сделката на Мей беше ПРАВИЛНО отхвърлена от Парламента – който, разбрал – разбрал. И да чете и да се учи/.

3/ Тереза Мей няколко пъти предупреди водачите на ЕС, че споразумението няма да бъде прието, но водачите не обърнаха внимание.

4/ Водачите на ЕС не обърнаха внимание на Мей, защото искаха да НАКАЖАТ Англия, заради невъобразимата дързост да напусне шоколадения им, ислямо-левичарски, социалистически ЕС. Това е основната причина за сегашното сложно положение – злобното желание на Германия , Франция, Испания, и другите ислямо-левичари да НАКАЖАТ Англия за смелостта ѝ. Германия и Франция, безсрамно искат да командват Европа, за сметка на Вишеградската четворка, и да за сметка на България! И двете страни искаха да лишат 150 хил. бг семейства от препитанието им /превозвачите/, заради егоизма си на велики, настоящи сили. „Десните”, които постоянно обвиняват други /Тръмп/ в заплаха за бг национални интереси, сега дума не казаха против Германия и Франция!

5/ Какво предстои – Тереза Мей вече спечели гласуване за доверие в Парламента и сега трябва да представи план Б за излизане от ЕС, с неизвестен, но кратък срок. / UK трябва да напусне ЕС до 29 март т. г./. Според мен тя няма да успее, защото ЕС няма да се съгласи на нова сделка, няма да има и втори референдум. Това значи, че Великобритания ще напусне ЕС без споразумение, и ще заплува в непознати води, в пълна неизвестност. Оплаквачите на Острова тук заридаха в нестроен хор, до кресчендо - колко ужасно е това за Англия и дори за ЕС. Но така ли е? Ако UK напусне ЕС без договор, това значи:

- Британия ще се върне към миналото си на свободна страна, зависима само от Бог и Съдбата си. Британия така е живяла столетия успешно – ще живее и в бъдеще.

- Независим Брекзит ще бъде одобрен от Америка на Тръмп. Америка ВИНАГИ ще бъде зад Англия - очаквайте безброй свободни търговски споразумения, безмитни със САЩ, между първата и петата световна икономика.

- Очаквайте същото с Канада, Австралия и Нова Зеландия, както и с всички бивши британски колонии в Третия свят.

6. Това на вниманието на жалките „десни”, за левите, не ми се говори: Не оплаквайте Великата Британия, тя винаги ще бъде велика. Няма причина Британия да не се справи с трудното сегашно положение.

7. Тереза Мей е изключителна жена – тя премина през безброй бури и оцеля. Именно тя е днешният символ за друга изключителна жена – Маргарет Тачър. Мисля, че това ще пише в бъдещите учебници по история на Европа.

8. Оливър Кромуел, за някои кръвожаден убиец, за други - велик реформатор, през юни 1647, при най-напрегнатите часове и дни на революцията, се обръща към бунтовния Парламент: „ Вие дойдохте тук да облекчите страданията на народа, но сега вие сте най-големите му страдания. В името на Бога – вървете си!”

9. В първия миг на катастрофалното поражение на Тереза Мей в Парламента, точно за Кромуел си спомних.

10. Дано и тя да се е сетила за Кромуел!


На сним. Оливър Кромуел от Самюел Купър


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    39 17 Отговор
    Тук някой се опитва да ни каже, че Германия и Франция...и останалите трябва да се съобразяват с Англия? Хайде по спокойно а ? Не знам какви търговски споразумения и какви 5лв ще прави Англия,но със сигурност САЩ, Канада,Китай и Япония имат сметка да търгуват с ЕС. Аз съм оптимист и за подобряване на отношенията между ЕС и Русия в даден момент след като троянския кон на сащ го няма. Много добре,нека излизат твърдо и браво на ЕС. Цели няма да излязат ;)

    Коментиран от #9, #14, #15, #18

  • 2 ГосТ

    39 13 Отговор
    За всички объркани джендъри-булката е Англия,а не ЕС. И съвсем скоро ще бъде надупена. Не само от ЕС ;)
  • 3 5ко

    28 14 Отговор
    Направо ми се повръща от тази помия
  • 4 Брекзит

    28 11 Отговор
    Огняне, нищо не си разбрал...
  • 5 Ььььььь

    28 11 Отговор
    В такива случаи ,дядо ми навремето викаше.."ехххх овча главо"...та и с аФФтор така.
  • 6 Ей, Дърварев,

    25 12 Отговор
    Ти за британско поданство се бориш май...
  • 7 No Exit from Brexit

    11 6 Отговор
    UK няма да излезе без споразумение. Или ще има надпартийно разбирателство с компромиси от тори и лейбъри което се приема от Брюксел, или ще си гласуват отлагане да си се поджафкат още една-пет годинки, пък после нови избори, други хора на власт, я хъмилътъ я хъмиларйя. Така че споко и по-кротко с изхвърлянията!
  • 8 Румяна Костова

    18 5 Отговор
    Колко патос по една тема,която вече досади на повечето от нас ! Ще има ли или няма да има сделка между Англия и ЕС? И в какви води щяла да плува Англия ! По точка 7 се изумявам от преклонението няма автора пред Тереза Мей и Татчер. Да не забравяме ,че точно Татчер положи основите и даде тласък на либеризма, какъвто върлува днес в Европа и който ще донесе още много беди на хората там.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КГБ Териер

    22 10 Отговор

    До коментар #9 от "Гувнара метев":

    Е не го ли виждаш каква е подлога британска това седесарче.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 жони

    21 12 Отговор
    Браво на британците!Завиждам им,за свободния и независим дух!А коментарите по-горе са доказателство,че Ганчо е жив и здрав и е променил само чесъна с китайски.

    Коментиран от #35

  • 14 Blesed

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Не иска да каже това, но щом така го разбираш - така да е.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хрис

    11 9 Отговор
    Великобритания ще излезе от ЕС, това е желанието на по-голямата част от населението й. А разните му там Доиче велета, моиче велета лаят, защото знаят, че без Великобритания ЕС е пътник и край на германската хегемония и фрнскит й подгласници в Европа. Британия винаги е печелила, ще спечели и сега.
  • 17 жони

    15 4 Отговор
    Що ривете бе!?Една държава решава да напусне ЕС-проектиран преди сто години с цел да се "хомогенизира"населението в Европа.Управляван от алкохолици и сексуално извратени.Обречен на провал!
  • 18 жони

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Някой тук се опитва да ни каже,че всичко е само търговия и пари.Жалко!!
  • 19 ГосТ

    9 3 Отговор
    За всички привърженици на английския стил (бих казал че все пак има такъв с "великото умопрозрение"- че няма приятели,а интереси и т.н.) с колко икономиката на Англия като пета е по голяма от тази на Франция ;) После ви предлагам една динамика между двете страни през годините през които се мерят тези показатели. И за да завърша сравнете икономиката на Англия с тази на Япония и Германия. И тогава слагайте "Велико" пред британците. Япония е сто пъти по добър партньор от Англия. Не знам кога и какво са печелили англичаните,но сравнете териториите на старите континентални държави с обединеното кралство, което пак повтарям, мисля че няма да остане обединено. Колкото голямата и древна Индия остана васал на англичаните, толкова и Канада и САЩ са техни васали. Това е смешно и нелепо.
  • 20 п.п.

    10 5 Отговор
    Мнението ми за този брекзит флуктуираше известно време заради балансиращата роля на Англия при трите големи в Европа и приноса им за огневата мощ на ЕС,но предвид благотворното влияние на липсата на лицемерието, подлостта и разврата, които идват от там, мисля че безспорно е по добре да се махнат. Германия и Франция би трябвало да се разберат веднъж завинаги,все пак имат общи корени от втората най велика империя след Рим. Къде е Англия в европейската история? Ренесанс ? Години на просвещение ? Велики географски открития? Мизерии и подлост.

    Коментиран от #21

  • 21 флуктуиращ

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "п.п.":

    Браво!Значи след брекзит си отиват и лицемерието,подлостта и разврата??!!И как хубаво наместваш думите-огнева мощ на ЕС и флуктуиращо мнение!

    Коментиран от #22

  • 22 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "флуктуиращ":

    Кажи нещо за Ренесанса, "Le siecle des Lumieres" и Великите Географски Открития и британците ;) И защо,между другото, все още в някои общини в Англия френският е официален ?

    Коментиран от #23

  • 23 флуктуиращ

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "ГосТ":

    Искаш да ме завлечеш на твоя територия и там да ме унищожиш:)Не,мерси!
  • 24 плевен

    8 1 Отговор
    Никой не е казал, че Брекзит е добър за нас или DW. Той се прави от англичани и е добър за англичани. Неговата цел е ограничаване на миграцията и възстановяване на суверенитет/от брюкселските либерали/. А ние ще трябва да намалим "усвояването", и да цъкаме минусчета. И ако Брекзит отрезви подстрекателите на миграцията, ще спечелим и ние.
  • 25 Кратко просто и ясно

    6 0 Отговор
    Англия ще бъде нагледен пример какво се случва, когато излезеш от ЕС. Ами жизненоважно за ЕС е резултатът да не е свободна, процъфтяваща страна, където наистина няма стандартизация на формата на краставиците и насилствено приемане на население, дошло от 14-и век, щото немците така били казали. Ако ЕС иска да оцелее, ще - не ще, или трябва да саботира Брекзит, или да направи всичко възможно да съсипе Британия. Нямат избор. Утре да се смени Ишиаса, новият, който и какъвто и да е - ако иска да има ЕС, политиката му ще е същата. А Ирландия без КПП-а е невъзможна - ЕС трябва да се пази от контрабанда и/или от индо, паки и прочее поданици на империята. А Британия, освен ако не иска да замени легалната с нелегална имиграция от ЕС, ще трябва да затвори тази сухопътна граница. НЯМА КАК.
  • 26 Batushka

    4 1 Отговор
    Ми ЕС се управлява от дясната Народна партия а не от левица....тоя Ко се прай на луд....естествено ,че ще има ритник за пияндетата ....искат да ползват общия пазар ама да не дават пари....и да си прибират социала от България ...
  • 27 remember

    6 0 Отговор
    Трупът на Кромуел е бил изровен от крал Чарлз Втори/син на Чарлз Първи,обезглавен от същия този Кромуел/ и обесен postmortem !

    Коментиран от #31

  • 28 Коментатор

    8 2 Отговор
    Каквото искат да правят британците извън ЕС. Истината е, че досега са искали само привилегии и са спъвали развитието на съюза. Лошото е, че тези които остават в ЕС трябва да се вземат в ръце, но няма такива изгледи май.

    Коментиран от #30

  • 29 Гост

    4 2 Отговор
    А защо няма референдум в ЕС дали искаме ингилизите в съюза?:) ...закачка...
  • 30 Баш коментатор

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "Коментатор":

    Къде виждаш развитие на ЕС?И по какъв начин британците го спираха?И верно ли,че сега ще цъфнем и ще вържем.И къде е качеството на стоките,произведени в ЕС?И къде са големите фирми-Грундиг,Филипс....?А какво произвеждаме в България,че да кажем гордо-това е българско!
  • 31 баба

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "remember":

    Браво, колко много знаеш! Ама тези тука говорят за друго.
  • 32 Андреев

    8 5 Отговор
    Г-н Дъскарев без връзка с главния мозък възпроизвежда пропагандните клишета на брекзитърите и тръмпоидите. Ако Островът щеше да се чувства толкова добре извън ЕС, защо цялата страна се гърчи вече две години? Къде са "най-добрите условия" за излизане от ЕС, които обещаваха брекзитърите? Да не говорим за всичките им други лъжи. И накрая: Какво му е лошото на шоколада, г-н Дъскарев? Когато Обединеното кралство излезе от ЕС и постои две години на студа ще очакваме следващия анализ на г-н Дъскарев.

    Коментиран от #33

  • 33 Дъскарев

    6 3 Отговор

    До коментар #32 от "Андреев":

    Гусин Андреев,благодаря,че ми казахте диагнозата-прекъсната комуникация с главния мозък.И думите ви за гърчещата се Великобритания,изритана на студа от ЕС ми харесват.Само че си мисля,че още има народи горди и независими-унгарци,поляци,руснаци,чехи,англичани за разлика от един вид балкански шушумиги-злобни и завистливи.

    Коментиран от #39

  • 34 333

    7 1 Отговор
    САЩ винаги са подкрепяли Англия, освен при суецката криза и войната с Египет. САЩ не подкрепят никога никой, когато това не им е изгодно. Англия няма какво да предложи на САЩ, едно самолетостроене имат и финансови услуги. Финасовите услуги вече ги изпускат. Нищо не е вечно на тоя свят, дори великата Британия. Величието и е бивше отдавна.
    Великобритания винаги е била най-привилегированата държава в ЕС. И продължаваха да искат още и още. Наиграха се.
  • 35 Савата

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "жони":

    И аз се възхищавам на британските политици.Но и не смятам да се срамувам ,че ние "ганчовците" обичаме да дъвчим "големите".Та това си е като препирни между футболни запалянковци.

    Коментиран от #38

  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Огнян Любомиров Дъскарев е роден в София на 28.10.1954 г. Завършил е Английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Преводач от английски на свободна практика. Живее в България и САЩ, с двойно гражданство... ВСИЧКО Е ЯСНО!!!

    Коментиран от #37

  • 37 жони

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да!Всичко е ясно.Човека е обиколил света и има по-ясна представа!
  • 38 жони

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Савата":

    Съгласен съм.
  • 39 BUC

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Дъскарев":

    Г-н Дъскарев, думата " компромеНтирана ( за граница) не съществува в българския език. Настоятелно моля да премахнете Н-то. Недопустимо е! Иначе съм съгласен с Вас по темата. Успех!
  • 40 пенко

    0 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕННОТО РЕШЕНИЕ Е : БОГАТАШИТЕ ОТ ЕС И РУСИЯ ДА СИ НАПРАВЯТ ОБЩ " С.ЕКС КЛУБ " ...И ТЪЙ ,КАТО ТЕ СА ДВЕ СЕСТРИЧКИ "ГОЛЯМА" И ГОЛЯМА- ЩЕ КАНЯТ БОГАТИ "ГОСПОДА" -ЖЪЛТИ И ЧЕРВЕНИ / НЕ САКСОБРИТИ / ...ЩЕ КАНЯТ И ИНДИАН ДУСИ ОТ ЦЕЛИЯ ТИХИЙ АКЕАН !!! ЕХ КОРЕЙСКИ ДЖАПАНКИ..ЕХ ПРОБЛЕМ!?!?
  • 41 Ира

    1 1 Отговор
    Блестящо! Наистина блестящо! Поздравления!