Отидете към основна версия

5 338 32

Кукловодите на ГЕРБ и БСП са едни и същи хора

  • бсп-
  • герб-
  • корупция

Не е проблемът само неграмотният човек

Снимка: Shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На тези евроизбори хората трябва да погледнат изключително практично, без да се занимават с това какви еврочиновници пращат. Да покажат категоричен червен картон на ГЕРБ, за всичко, което сътвори за тия години. И да можем да отпушим процеса за стартиране начисто.

Това коментира пред бТВ Татяна Дончева.

За тези хора, законът и моралът се измерва с това, първо да обслужи партията, към която принадлежи, а не да се подчини на някакви принципи, на някакви норми, които са общоприети.

Не е проблемът само неграмотният човек. Неграмотният човек може да направи големи бели в законодателството. Но, когато този човек има формална диплома и може да изпълни всяка поръчка, без да се замисля за последиците и за отражението върху обществените отношения, това става наистина опасно. Това са безпардонни хора, които въобще не се интересуват, че ще има и след тях. Те са убедени, че ще са от началото до края на света, че ще грабят нови и нови неща и че за тази цел е нужно да заемат тази позиция до края на света, с цената на всичко, което означава да изпълнят и всяка поръчка.

Разликата между ГЕРБ и останалите може най-добре да бъде видяна в съпоставката между Димитър Маринов, човекът, който беше в екипа на филма “Зелената книга” спечелил “Оскар”, и Кубрат Пулев с неговата одисея в Америка. По-илюстративно не мога да го представя. Това е известен наш боксьор на професионалния ринг, който при поредния си бой в Америка се прочу с целувката си към една журналистка. И вече две седмици ние не се занимаваме със спортни неща и постижения, а се занимаваме с това кой ще го съди, допустима ли е тая целувка или не.

БСП не е Димитър Маринов и в България ние не сме само двата типажа. Но когато не харесваш БСП и смяташ, че те също имат заслуги за твоя скептицизъм, има други партии, извънсистемни. Налагането на нещо ново не може да стане изведнъж.

Част от ръководството на БСП са прекалено близки с ГЕРБ. Кукловодите на ГЕРБ и БСП са едни и същи хора. Не може БСП да бъде алтернатива на ГЕРБ и да намери решението. Тя не е алтернатива, не се лъжете.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини