Отидете към основна версия

16 994 59

Наглите 3 vol.2019

  • цветан цветанов-
  • кпконпи-
  • апартаментгейт-
  • европейски избори 2019

Очерта се борбата между преяли с власт и млади партии

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментарът за моралното измерение на казуса "Апартаментгейт" доскоро се свеждаше до очевидно невъзможните за изричане думи от българско политическо лице "извинявам се, съжалявам, сбърках". И ако самокритичността е първата фаза на липсващите, а всъщност задължителни морално-волеви качества за обществена фигура, то днес станахме свидетели и на втори залп, доказващ, че тук дъно просто няма. Днес наглеците станаха и съдници.

Първото действие на организираната група ГЕРБ - Прокуратура - КПКОНПИ дойде от нямащия граници в безпардонността Цветан Цветанов. Припомняме как той отказа да обясни и евентуално съжали за евтиния си апартамент, след това продължи най-нахално всеки ден да се тика в очите на българския народ, а за капак днес заяви, че с адвоката си готвел дела срещу тези, които преминали границата на нормалното в обсъждания и коментари за всичко, което се случва. След като, разбира се, заяви, че Йорданка Фандъкова не е била разбрана правилно, когато вчера имаше изненадващия кураж да каже, че на мястото на Цветанов би подала оставка от всички политически постове, които заема. Очевидно вече и в ГЕРБ осъзнават колко отвратителен на хората е Цветанов и това може само да доведе до солиден отлив на гласоподаватели. Единственият, който не може да го осъзнае, е самият той, но предвид цялото му поведение, на което ставаме свидетели през годините, в това няма нищо изненадващо. Ден след ден впечатлението от пресконференцията, която даде Цветанов в Парламента, след като се прибра от САЩ, се потвърждават. А именно, че тя крещящо се нуждаеше от няколко човека с бели престилки, които скоропостижно да отведат Цветанов към най-близкото психиатрично заведение. За Цветанов смирението очевидно не съществува като маниер на поведение, но по-странното е защо председателят на ГЕРБ не му подскаже, че е крайно време да понамали обществените изяви. Така или иначе витае усещането, че неговата работа като отговорник на предизборния щаб на ГЕРБ преминава предимно задкулисно, с похвати, които се случват не пред камерите. В това, както разбрахме, Цветанов е особено добър.

Недълго след Цветанов днес се включиха и от КПКОНПИ. Като продължение на синхрона в който бяха Бойко Борисов и Пламен Георгиев, когато дойде искането за дълъг отпуск на втория. И като още едно доказателство за това, че в тази игра случайни ходове няма. Днес от КПКОНПИ изпратиха писмо до медиите, което звучи меко казано странно. В него се казва, че атаката срещу комисията била от двама олигарси и една политическа партия, за което имало 2 млрд. и 200 милиона причини. Добавя се, че в комисията тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер, което извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото лице имало налични данни, че организира изборите на определена политическа партия. Описанието силно напомня на случай, за който, о' каква изненада, отново днес разказва партийната на ГЕРБ телевизия "Европа". Той касае Емил Мачиков, главен секретар на ДСБ и очевидно важно лице в предизборната работа на коалицията "Демократична България". А комюникето от КПКОНПИ е подобаващо за пасквил на определена медийна група, но не и за държавен орган с изключително важни функции.

Очевидно предизборната кампания е открита. От една страна е държавата с всички овладени позиции, лобита и интереси. Там обективност и пестене на ресурс в усилията да се запази кокала не очаквайте. Още по-странното е, че в кюпа на властта е и парламентарната опозиция, която уж е контра, ама не съвсем. От ГЕРБ и ко много добре осъзнават, че реалните им изобличители могат да са само извънпарламентарни, жадни за справедливост, неприобщени към шайката партии и неслучайно насочват силите си натам. Остава гласоподавателите да покажат, че има свой работещ морален компас. Не такъв като на Цветанов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини