Last news in Fakti

8 Април, 2019 13:04 11 301 54

Скандал преди КСНС при президента

  • кснс-
  • апартамент-
  • корупция-
  • кпконпи

Представители на КПКОНПИ не са поканени на "Дондуков" 2

Скандал преди КСНС при президента - 1

Точно преди старта на КСНС при президента Румен Радев от КПКОНПИ изпратиха писмо до медиите, с което завяват, че атаката срещу комисията се води целенасочено и е заради нейната успешна работа. Писмото вероятно е и отговор на решението на Президенството да оттегли поканата си към КПКОНПИ за днешното съвещание. Румен Радев оттегли първо поканата си към Пламен Георгиев, а впоследствие и към неговия заместник Антон Славчев.

Съгласно Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е независим специализиран, постоянно действащ държавен орган за осъществяване на политика по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, написаха от КПКОНПИ.

Във връзка със свикания Консултативен съвет за национална сигурност е предоставен доклад на 05.04.2019 г. до Президента на Република България относно постигнати резултати в противодействието на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество за лица, заемащи висши публични длъжности, припомня телевизия „Канал 3“.

Постигнатите резултати и ефективността на Комисията са оценени, както от Европейската комисия, така и от международните партньори.

Атаката срещу Комисията е от двама олигарси и една политическа партия, за което има 2 млрд. и 200 млн. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това.

В Комисията тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер. Същото лице, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия.

По същия случай се извършва и втора проверка за изнасяне на информация от служител на Комисията към същото това лице.

Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата.

За нас Комисията, сигурността и стабилността на държавата, както и борбата с корупцията, са единствената задача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tra

    211 35 Отговор
    Много правилно и достойно от страна на президента, на тези крадци и мошеници мястото е в затвора, а не на съвет по национална сигурност

    Коментиран от #17, #31, #53

  • 2 Tiho

    178 21 Отговор
    Няма такива арогантни и самозабравили се наглеци като тези. Цялата държава им видя схемите и те пак наглеят. За такива, народът казва: те не го пускат в селото, той пита за поповата къща
  • 3 Не са ли нагли

    116 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Точно преди старта на КСНС при президента Румен Радев от КПКОНПИ изпратиха писмо до медиите, с което завяват, че атаката срещу комисията се води целенасочено и е заради нейната успешна работа. - ;)))))))
  • 4 ДСБ

    142 12 Отговор
    Този шефа на компи ако е в щатите ще му дадът 40 год затвор вижте му физиономията там всичко се вижда мазник и гаден като замесника му лика прилика
  • 5 Bojev

    110 6 Отговор
    Браво!!! Тя комисията толкова отлично си върши работата, че ние нищо знаем!!!Браво!!! Наистина нищо не се е видяло и чуло (още) от тази безупречна работа...или аз не съм дочул и видял още???
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Президентство

    123 17 Отговор
    Не сте канени, защото не сте искрении честни, ами сте корумпирани подлоги от ГЕРБ!
  • 8 Нещастна

    89 14 Отговор

    До коментар #6 от "Българан":

    Герберска пумия си недоклатляк
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 123

    99 11 Отговор
    Как може най корумпираните да се борят с корупцията това е ега ти майтапа все едно Боко да проверява Цвъки и после Цвъки да проверява Боко резултата е ясен
  • 11 Седящия бик

    78 7 Отговор
    Тия си просят боя , мнннооооогггоооооо нагли членове на ОПГ Г*Е*Р*Б
  • 12 Ще дойде ден

    85 11 Отговор
    Браво на Президента ,за тинята трябва "ГОЛЕМ НАРОДЕН" багер !!!
  • 13 някой си

    50 5 Отговор
    Айде сега, атака. Кой ви е бил по главите да правите глупости?
  • 14 Булшитс

    66 7 Отговор
    Те тия вече се издъниха , нямат място да слухтят там където се говори за национална сигурност
  • 15 eво

    66 5 Отговор
    Недостижими наглеци!Плачат за пълна проверка от прокуратурата,ама Цоцаров е част от цоцането!Корупция в големи размери в органа за борба с корупцията.
  • 16 Никодимов

    15 80 Отговор
    Още в Библията пише, че няма хора без грехове. Тоя твой президент да не би да е ангел небесен. И е събрал около себе си само ангели. На всички мога да изкарам, че са взели картофи на занижени цени от Женския пазар. Какво ми се прави на честен комунист, та ще дава акъл на останалите. В момента съзнателно руши авторитета на възлова държавна институция каквато е КПКОНПИ. Това действие е характерно за него и е изключително опасно.

    Коментиран от #29, #40

  • 17 Коментар📝

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Tra":

    НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ МНЕНИЕТО ТИ.ТОЧНО КАЗАНО🤗
  • 18 Мачкаха ни, И пак ше ни Мачкат

    18 62 Отговор
    Според мен Явно си личи как Кумунягите се опитват да контролират всичко ( без да са на власт), Ако вземат властта! Жална ни Майка.

    Коментиран от #34

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Боже Пази България

    56 8 Отговор
    Шайката, Групировката, Бандата ГЕРБ и техните креатури са безкрайно Нагли, Арогантни и Безочливи. След всичко, което стана достояние на цяла България, те трябва да имат поне малко срам, съвест и смирение !

    Коментиран от #22

  • 21 ПЕНКО

    16 40 Отговор
    НАЯСНО ЛИ СТЕ ,ЧЕ РУМЕН Е ПАРВЕНЮ !?!? ТОЙ КАЗВА- "БРАВО БЕ" ,КОГАТО СЕ БРЪСНЕ !!! А НАБОРИ МОИ -СПОМНЯТЕ ЛИ СИ ФИЛМА "ЧЕСТНИ СИНИ ОЧИ "??? Е ДНЕС ИМАМЕ -"ЧЕСТНИ СИНИ ОЧИ" ОТ ВИРДЖИНСКИТЕ ОСТРОВИ- В БЪЛГАРИЯ !!!!!!
  • 22 Стършел

    14 28 Отговор

    До коментар #20 от "Боже Пази България":

    Съгласен съм, но защо нищо не казваш за бсп-дпс-ндсв-дс??? А забравих - те не са крали, само са усвоявали!!!

    Коментиран от #36

  • 23 Бай Шиле

    44 4 Отговор
    Не е прав Президента.В КОНПИ не може да няма честни хора.Можеше да покани кака Пена хигиенистката.
  • 24 Антон

    43 5 Отговор
    Каква атака от олигарси бе глупаци от конпи. Като купивахте евтини апартаменти и тераси, които дейкларираъе на минимални цени не ревахре. Олигарсите ли ви казаха така да направите бе наглеци. Боко боко червен картон за вас на изборите. Наглеци такива, оня ухлто щял да съди че му уронвали престижа на крадеца, тези и те нагли та нагли. И сега ли бсп-то ви са виновни смешници гербаджийски
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 112

    37 6 Отговор
    На Президенството им е противно и гнусно да виждат мазните ви нагли мутри.
    Цяла България разбра за схемите им,на "борците против корупцията".
    Пламен и сие са вече "никой",Президента ще го гледат само по телевизията.
  • 29 Bingo

    31 2 Отговор

    До коментар #16 от "Никодимов":

    Спокойно брат, никакъв авторитет не могат да разрушат щото за да разрушат нещо то първо трябва да се е изградило, а аз не знам тази комисия някога да е имала авторитет. С прости хора неможе да се ловят дори и прости корумпета като Цв. Цв. А какво остава за умните корумпета.
  • 30 Гифонович

    27 4 Отговор
    Герб- НАГЛИТЕ КРАДЦИ НАЧЕЛО С ЦВЪКИ ПРОТИВНОТО.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Правилно !

    29 5 Отговор
    Логично е корумпираните да не са поканени ! Единственото адекватно поведение в държавата от властимащите, към момента демонстрира само Румен Радев ! Факт, а соросоиди и герберасти си пишете, каквото си искате глупост по негов адрес !
  • 33 Мордекай

    9 26 Отговор
    Президента взима страната на компартията , която окраде България и сега трепери точно от тая комисия , треперят от страх шумкарите , виждат вече няма лабаво , всеки ден някой пада под ударите на закона , правителството работи на пълни обороти , телк , катаджии , лихвари , сега и тон марихуана , всеки ден имаме реална борба с корупция и мафия. А те търсят под вола теле , как да омаскарят хората които си вършат работата , такива са били и са комунистите , деградивни , само събарят не строят , нищо пак ще издухат супата.
  • 34 Гербофоб

    21 5 Отговор

    До коментар #18 от "Мачкаха ни, И пак ше ни Мачкат":

    Абсолютно си прав!Всички гербави са минали през червената партия-майка начело с Тиквата-Слънце!

    Коментиран от #37

  • 35 Гост

    14 3 Отговор
    да създадем комисия която да следи комисията за борба с нещо си! :D
    и вижте как все имало кой да ги топи... все едно аз съм ходил да му подписвам нотариалното.
  • 36 годечанин

    13 4 Отговор

    До коментар #22 от "Стършел":

    сите са шибалници брато ,те затетова е.а мамата на дьржавата 30 години , и сме последни в Европа отвсякьде ,зада бьдеш политик ,трябва да си завьршил политология да знаеш поне 3,4 езика ,зада можеш да водиш кореспонденция с големи световни фирми и организации и само с това да се занимаваш цял живот ,пожарникар и фискултурник не става , или хора хванати от улицата ,преди всичко трябва да бьдеш добьр дипломат и политик доказан ,виждате ли как всеки божи ден ги хващат в крачка и не се пазат и немогат да се пазат ,едно време баи тодор е крадал но могьл да се опази ,,но аз не го хваля и него ,поради тая причина защото едно време е имало заводи и работа ,но имало е продукция и пласмент ,и тогава някьде са потьвали парите ,защото наще маики и бащи ако са ги усигорявали на високи заплати ,сега щеха да взимат добри пенсии ,нищо че тогава стандарта на живот е бил по ниськ спямо инфлацията по онова време ,а сега крадьт пари а за народа няма ,и да ти кажа и друго ,лева излиза от банката минава в производството след това в потреблението и пак се врьща в банката ,следователно банката е институцията която командва парите в дьржавата ,ако предприятието фалира и банката сьщо ще фалира ,а сега какво се получава всите пари внесени в ктб от претприятия и банката фалира ,защото я окрадоха ,защото са крадливо племе ,и не само това а по много други вьпроси ,кражби от строителство,от обществените порьчки ,и от контрабанда и горива ,умишлено вдигане на цените с цел,зада продьл

    Коментиран от #43

  • 37 ДолчИ и Гъбана

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Гербофоб":

    ДемеК : Стягайте Колана!!!!
  • 38 ДЖОТО

    11 5 Отговор
    До БЪЛГАРИН-а ГЕРБ,ДА СТОИ И ДА ПРОДЪЛЖАВА С КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ!!!
  • 39 ННС

    16 2 Отговор
    НОВ НАРОДЕН СЪД за всеки измамил и крал от народа си .
  • 40 Станьо

    9 5 Отговор

    До коментар #16 от "Никодимов":

    Каква институцияяя..???.хаахаха..възлова и авторитетнааа...хааааахахаа..ти що се праиш на улафф бре ..тези институции са бухалките на ОПГ-то управляващо територията по случайност . Но , идва време разделно и ще видим...
  • 41 Булшитс

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "Курнела крадлата":

    Пиши по един път а не по 5 пъти с различни никове
  • 42 фил

    12 2 Отговор
    Абе Компири да не би Орешарски да ви е виновен , а!!!!!!!
  • 43 годечанин

    11 3 Отговор

    До коментар #36 от "годечанин":

    продьлжават да крадьт и да мьчат народа ,тук се работи само за едрия бизнес в дьржавата ,а средния и дребния го няма ,и затова никога няма да се оправим като дьржава и по много други проблеми ,според мен не трябва никои да ходи да гласува ,зада се провалят изборите ,нов референдум се прави и тогава да доидат нови хора по грамотни ,ако трябва и от чужбина ,защото в тая кал която сме затьнали няма изваждане 30 години боксуване на едно място ,но има такива лумпени дето ще отидат пьрви да гласуват ,и пак няма да се оправят нещата ,ама утре неси дава сметка дали щему затворят бизнеса или щему направят някаква клопка зада го осьдят ,и тои пак тьрчи да гласува ,защото е временно облагодетелстван ,така политика в дьржава несе прави ,гледаите модел от другите дьржави дане кажа от запада а поблиските тука комшии ,като румьния гьрция турция ,бьлгария е на един крьстопьт ,граничи сьс запада и с арабския сват и имаме излаз на море и голяма плавателна река ,и неможем да се оправим ,защо,защото всеки кои доиде на власт започва да унищожава и руши,и то умишлено ,защото слуша оня господин там зад океана ,ако сте чували за конспирасия ран-ьр ,вижте или прочетете какво са вьршили друзята та до днес, и си даите сметка господа дали така трябва да продьлжава занапред.
  • 44 КОМПИР

    12 4 Отговор
    На пазара баба продава яйца. Жена казва: "Бабо тези яйца са развалени." Бабата крещи: "Ти си развалена ма kyрвo!"
    Въпрос: "Ако жената наистина е с леко повединие (kyрвa), значи ли това, че яйцата са читави?
    ИЗВОД: И АКО ЕВЕНТУАЛНО този лидер и служител са виновни, то шефа НА КОМПИРА, дето живее на покрива би ли бил НЕВИНЕН И НЕ КОРУМПИРАН!!!!!
  • 45 Дядото

    11 2 Отговор
    Нека позная...на срещата е взето единодушно решение да се създаде комисия, която да следи дали краде комисията по антикорупция... АБСОЛЮТЕН ФАРС!!! Най важният въпрос всъщност е: КАК ДА ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН БЪЛГАРИН ОЩЕ СРЕД ТАЗИ НАГЛОСТ И ЛИПСА НА ПЕРСПЕКТИВА...?!!??!???!????!!
  • 46 фактолог

    9 4 Отговор
    Скандал е не, че не са поканили председателя или зам.председателя на КПКОНПИ при президента, а причината да не са поканени-има доказателства за корумпираността им.
  • 47 Радост вкъщи

    7 1 Отговор
    Кой не знае Другарят Десислав, кой не е чувал за него?! Всичко знае, от всичко разбира, всичко коментира... А корупцията му е силната страна!
  • 48 стоян георгиев

    5 3 Отговор
    българските политици и съдии са един дол дренки.хора без морал и чувство за такт.крадат като бесни,а после се обиждат ако някои ги хване.тоя на тази комисия вместо да се обеси ,се дърви че бил невинен.
  • 49 Хахахаха

    5 7 Отговор
    Милиардерите в България са произлезли до един от червените редици.

    В сравнение с тях гербаджийските клептомани с техните тераси, гаражи и пр. битовизми са обикновени семкаджии-кокошкари.

    Ако всеки обвиняем в курупция трябва да бъде наказван справедливо , Нинова трябва да бъде вкарана до живот в затвора.

    Коментиран от #54

  • 50 Тодоров

    4 1 Отговор
    Каква значи независим държавен орган ? За мен - че от КПКОНПИ нищо не зависи, а от този/тези, които ги назначават.
  • 51 Цурко

    5 1 Отговор
    Генерал Радев ,въведи извънредно положение и вкарай бандитите от герб в затвора ....
  • 52 Една

    1 6 Отговор
    Продажника радев също се е облажил с апартамент от 140 кв.м. на цена от 600 евро за кв.освен това е взел ведомстврно жилище от военните заочнал е ремонт и е взел второ такова жилище, след ремонта първото е породадено и така за това никой нищо, ЗАЩО? Защо мачкат Конпи, защото бяха настъпени/ за пръв път/ едрите олигарси, защото отмъстителниия р. Радев не може да прости, че не му дадоха той да назначава тази комисия и не на последно място същия този президент даде рамо на бсп, затова тук червените тролове се утрепаха да го възхваляват а някои по прости и директно да псуват и вулгарничат по адрес на тези които сме на друго мнение.
  • 53 Димитърд

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Tra":

    Кое му е достйното на президента Радев грипена. Бълва змии и гущери срещу кадри на Герб, а мълчи за задкулисните далавери на кадрите от БСП и ДС , ДПС. Само един пример другаря Жаблянов си е купил къща палат за сумата от 350 хиляди лева и то в скъпият Драгалевци, но без цената на местното, а отделно от тази скъпа придобивка си е купил един луксозен апартамент, които също струва няколко стотин хиляди лева? Откъде толкова много пари е взел другаря Жаблянов? Защо мълчи като партизанин на молитва другаря президент и за наскоро придобитото огромно богатство на депутата от ДПС Пеевски,както и покупката на ТЕЦ Варна от Ахмед Доган, агент Сава, както и за вторият му сарай, един огромен жилищен блок, които има дори подводен тунел за мини подводница... Ако опорните точки са полезни за БСП и Нинова, защо се защитава по матросовски и се мълчи за задкулисните далавери на Нинова-т и депесарчетата. Нали трябва да бъдем принципни. Да ама не всъщност президента Радев обслужва изцяло интересите на Кремъл и БСП, ДПС. Защо ли?
  • 54 годечанин

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Хахахаха":

    ДА ТАКА Е ТУКА СИ НАПЬЛНО ПРАВ ,АНДРЕИ ЛУКАНОВ РАЗДАДЕ МИЛИОНИТЕ С КУФАРЧЕТАТА И ИМ КАЗАЛ ТАКА ,ДРУГАРИ ОТ ДНЕС ВИ НАЗНАЧАВАМ ЗА МИЛИОНЕРИ ,8МЛРД. ЛЕВА СЬБРАНИ ОТ ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА ТОГАВА ДЬРЖАВЕН РЕЗЕРВ ,НО ТОГАВА СЕ ОБЛАЖИХА ВСИТЕ ПАРТИИ ДО МОМЕНТА И УНИЩОЖИХА УМИШЛЕНО ЗАВОДИТЕ ЗАДА НЯМА РАБОТА ЗА НАРОДА И ДА НЯМА ИКОНОМИКА И ПРОИЗВОДСТВО ,КАКВО ИМ БЕШЕ ,ЗАПАЗЕТЕ ГИ ЗАВОДИТЕ ,ЕДНА ЛЕКА МОДЕРНИЗАЦИЯ ,ИЗХВЬРЛЯТ СТАРИТЕ СТРУГОВЕ И ВКАРВАТ СЬВРЕМЕНИ МАШИНИ И ТЕХНОЛОГИИ ,А ТЕ ПРЕЦАКА ХА ВСИЧКО ЗАДА МОГАТ ДА ЗАБОГАТЕЯТ НА ГОТОВО , И НЕ САМО ТОВА ,РАЗТУРИХА КАЗАРМИТЕ ,АРМИЯТА НАМАЛЯ КАТО ЧИСЛЕНОСТ ,ЗАТВОРИХА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ПРЕЦАКАХА НАРОДА КОИТО Е РАБОТИЛ ЦЯЛ ЖИВОД ,СЬС ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА ,ТИЯ 4 ОТРАСЬЛА НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ГИ БАРАТ,ЗАЩОТО НАПРАВИХА ГОЛЯМА И НЕПРОСТИМА ГРЕШКА ,АПА СЕГА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СЬДЕБНАТА СИСТЕМА ,ВСИЧКО Е ПОД ВСЯКЬКВА КРИТИКА .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове