Last news in Fakti

8 Април, 2019 08:44 13 383 28

Фандъкова за Цветанов: Той закъсня! Трябваше да напусне позициите си в ГЕРБ

  • цветан цветанов-
  • апартамент

Моралът не може да бъде различен. Закъсняла е реакцията на Цветан Цветанов.  Аз бих си тръгнала от важните позиции в партията, посочи кметът на София 

Фандъкова за Цветанов: Той закъсня! Трябваше да напусне позициите си в ГЕРБ - 1

„„Апартаментгейт” се отрази тежко на ГЕРБ. Съгласна съм и с думите на премиера, който каза: „Отвратихме хората”. За мен по-страшното е, че минавайки от скандал в скандал, нарушихме доверието на хората в политиката, в политиците и в институциите. Хората вече не вярват на думи, не вярват дори и на проверки. Всички трябва да положим усилия, за да спрем кризата на доверие. А това става само с признаване на грешки и поемане на отговорност”.

Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира скандала с имотите на властта в интервю по „Нова телевизия“.

Нямаше да постъпя като Цветан Цветанов - щях да си тръгна от важните управленски позиции, подчерта Фандъкова, която е и заместник - председател на ГЕРБ.

"Със сигурност Цветан Цветанов има много сериозен авторитет сред всички. Ако питате мен дали бих постъпила така, ще ви кажа: Не. Щях да си тръгна от важните управленски позиции", каза още кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Събуди се“ по „Нова телевизия“. Тя коментира така оставката на Цветан Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ и като депутат заради „Апартаментгейт“.

"Мисля, че Цветан Цветанов постъпи правилно като подаде оставка от важните политически позиции. Това е правилната постъпка за носене на отговорност. Със сигурност трябва да се дават обяснения на хората и реакцията беше малко закъсняла", каза още Фандъкова. Тя допусна, че причините Цветанов да остане в ГЕРБ са наближаващите евроизбори.

Попитана дали е различен моралът при напускането на Цветанов на Народното събрание и при запазването на заместник - председателското място в партията, столичната кметица отговори: „Моралът не може да бъде различен. Закъсняла е реакцията на Цветанов. Той има голям авторитет и затова остана. Аз бих си тръгнала от важните позиции в партията”.

Градоначалникът подчерта, че управниците трябва да казват истината и да отговарят на въпросите на народа, дори когато това е трудно. Фандъкова бе категорична, че в момента се вълнува повече от възстановяването на доверието, отколкото от това как е тръгнал скандалът. „Има много интереси и много сценаристи”, каза още столичният кмет.

„Със сигурност той има много сериозен авторитет сред всички”, каза още Фандъкова за Цветанов.
Тя коментира и темата със строителството на небостъргача „Златен век” и SMS-ите, които главният архитект на София Здравко Здравков твърди, че е получавал от строителя – фирма „Артекс”.

„Главният архитект, особено в големия град, е фигура, която е подложена на натиск отвсякъде – от инвеститори, от граждани, от всички, които имат позиция по дадена тема. Но той е показал, че действа последователно и докато работи така, аз ще стоя зад него”, заяви Фандъкова. И отрече самата тя да е била обект на натиск в качеството си на кмет.

"Никога не съм водила разговори за апартаменти. Аз си имам жилище и то ми е достатъчно – живея в апартамент, който е построен като обезщетения на наследствен терен в кв. „Манастирски ливади” – един от кварталите с недобра инфраструктура", добави Фандъкова.

А дали ще се кандидатира за трети мандат, все още не била решила. „Трябва да видя резултатите от моята работа. Не съм от „мокетните” политици. Моите обувки по-често са прашни. Приемам позицията си най-вече като голяма отговорност”, каза Фандъкова. И увери, че ще направи всичко възможно, когато проектът за ремонта на ул. „Граф Игнатиев” бъде завършен, „това да стане една достойна за центъра на София улица”.

В личен план Фандъкова сподели и за някои от най-трудните моменти в живота си. Един от тях бил, когато разбрала, че е болна от рак. Към днешна дата определя заболяването просто като диагноза и казва, че се сеща за него, само когато ходи на прегледи. Благодари за подкрепата, която в онзи момент е получила от семейството си.

Фандъкова говори и за съпруга си. Призна, че той не ѝ спестявал критиките. Но успявал да я успокои, когато е напрегнато, дори само с мълчанието си. „За мен истинската връзка е, когато можеш да си мълчиш с човека до теб”, споделя кметицата. И казва с усмивка, че вкъщи той е кметът, главата на семейството. И добавя: "Винаги ще обичам дъщеря си повече от себе си."

Тя признава, че би искала хората да я запомнят като човек, свършил много работа. „Всеки си мисли, че е морален, но другите отсъждат. Опитвам се да живея по правилата и да бъда в мир със себе си. Трябва да сме смирени, да искаме по-често прошка и да вярваме, че има сила, която ще ни търси сметка”, заключи Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срам ме е

    96 4 Отговор
    Цветанов повлече ГЕРБ към дъното !
  • 2 Истината

    97 5 Отговор
    Много грешки много алчност много глупост в 10 г управление на ГЕРБ !!! Време е да си ходят !!!

    Коментиран от #20

  • 3 безпартиен

    89 1 Отговор
    Да напусне,но какво може да работи в частния бизнес?Нали целият му род винаги е бил на издръжка от бюджета-държавен или общински!Все на държавна заплата е направил и жилища и деца е изучил,пък и си е поживял добре!!!Държи се за кокала,че иначе глад ако започне да работи като учител по физкултура!!!!
  • 4 1234

    71 3 Отговор
    Тоя наглец никога няма да се оттегли защото му се краде ама му се краде малеееее

    Коментиран от #11

  • 5 Крадлив като министър

    67 11 Отговор
    А ти Данче, няма ли да си ходиш, след всички натворени "красоти" в София?
  • 6 Batushka

    47 9 Отговор
    Стига толкуз миловидности ма даскалке...щом си в ГЕРБ значи не си стока...Сите сте боклуци...
  • 7 Васил

    41 1 Отговор
    Как така диктатора да си отреже дясната си ръка

    Коментиран от #26

  • 8 Читател

    25 13 Отговор
    Цветанов се превърна в Нинова - както тя тегли БСП към дъното, така Цветанов тегли ГЕРБ към.... същото място :)
  • 9 123

    29 0 Отговор
    Май започват сериозните рокади в ГЕРБ?
  • 10 999

    42 1 Отговор
    Сега разбрахте ли защо сме на последно място в Европа. Българският политик влиза в политиката не от любов към родината си а за собствена облага.Както казваше един ром "кражба му е майката", и после имало народен съд и бил избит цветът на нацията. Еми?????
  • 11 плевен

    45 1 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Бъдещето на Ц.Ц. е я посланик някъде, я борд на директорите, я фондация. И не мисля, че думите "..му се краде" са най-точните.Той е проводник на чужди интереси и на него му се плаща. И покровителите му са толкова могъщи, че дори Бойко не посмя да го изхвърли заради вредите които нанесе.

    Коментиран от #14, #16

  • 12 Нема пускане

    27 0 Отговор
    Кокала не се пуска дори като се умре а го наследяват чаветата😂😂😂😂😂
  • 13 НАнОбоТ

    20 2 Отговор
    Тази ряпа веднъж да каже нещо умно, чак притеснен да не е болна нещо, някакъв вирус да я е пипнал?!
  • 14 стига вече крадене

    28 0 Отговор

    До коментар #11 от "плевен":

    Протеже, издънка на ЦРУ-то е Цветанчо, то е ясно
  • 15 swe

    18 3 Отговор
    Кметица от село Белчин, гл.архитект от село Червен бряг.
    Няма как сельо да управлява град, затова и резултатите са такива.
  • 16 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "плевен":

    Шеф на световната банка доказал се е като хитрец и крадец😂😂😂😂
  • 17 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор
    Тази тъпотия с оставките само прикрива лошо ,,недъзите,, на системата!!!!А тя е така,,настроена,, че произвежда милионери,спекуланти,крадци и използвачи на обществото....ТЯ не организира и подобрява състоянието и благоденствието на същото общество...И най яркото доказателство е въвеждането на пазарът НАВСЯКЪДЕ!!!!!и ,,изваждането,, на зъбите на държавните институциии.....!Щом БОЛНИЦАТА Е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО,А НЕ Е!!!БОЛНИЦА...естествено е че няма да лекува и може да фалира!!!!И една новина встрани пак го доказва---изявлението на Марковски....ЗАКОННО Е!!!!!
  • 18 Niki

    9 0 Отговор
    България е най-корумпираната държава в ЕС, с най мръсния въздух , с най-висока смъртност, с най-лошо здравеопазване и образование.
    Вилнеят ало измамници , точи се ДДС , трафиканти на хора, ПРОДАВАТ СЕ ДЕЦА, мъже изнасилват деца , после децата раждат , няма проблем.
    Министър председателя е неук , необразован , прост човек , втория човек в държавата е учител по физическо. Всякакви знайни и незнайни държавни служители се движат с ескорт на НСО , огромни джипове със сирени.
    Хора, въобще осъзнаваме ли в какво се е превърнала България?
  • 19 герберче

    11 0 Отговор
    Цецо е добър брокер. И ако е добър в недвижимите имоти, е още по-добър в политическото брокерство - не случайно в нета се споменават шестцифрени суми, и то не в лв. за избираемо място в листата на ГРОБ - 100 тъпи парчета по 100 хилки са 10 милиончета. И то само за едни избори.
  • 20 Centurion

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Значи,аз съм против обикновен бандитизъм и злоумишлени действия които обогатяват определена група да бъдат неглижирани и обявявани за грешки!!!!Едва ли не случайно грешки!!!
    Откровен и престъпници!!!
    ГЕРБ са бандити и анти народна формация! Те са туморно образование и ако не се изреже до Дъно ,то техните метастази ще унищожат напълно Страната!!!
  • 21 Бай Благой

    10 0 Отговор
    Имам странно чувство, че ГЕРБ започва да се разцепва....
  • 22 Бай Хой

    3 1 Отговор
    Фандук дърта калинка 😁😁😫😫
  • 23 Динко

    13 0 Отговор
    Бях доста малък когато един дядо вече на преклонна възраст казваше "Богатството на управниците е правопропорционално на простотията на народа". Тогава въобще не се замислях върху тези думи, но май чак сега започнах да разбирам, че е по-точно не може да бъде казано.

    Коментиран от #25

  • 24 До Данчето Фандъкова

    3 0 Отговор
    Паметник за Цветанов! Пред кино Изток /за новите софиянци като леля Цецка обяснявам : тва е пак там - на площадчето срещу Плиска- пред Била/. И митинг на Орлов мост в негова подкрепа. С 2383 автобуса по 48 човека - верни симпатизанти на партията и новите членове на Партията - тези с партийните книжки от село , от онзи ден. Това не е Кисинджър, както казва малкия Воленчо, това е направо Гьобелс - министър на пропагандата и средно и високо етажното строителство на АТЕЛИЕТА със северно изложение в София. /виж Златен век/. Продават АПАРТАМЕНТИ, а ДНСК пише в проверката 105 бр.АТЕЛИЕТА. Няма покриване на калкан, няма паркоместа, озеленяване, нищо. Изескват се само за другите. За Цветанов и Веселка не важи. Само раздухте скандала. Сега Бойко ще остане без апартамент. На село - при магнолията. поне има къде да паркира. Което е нещо. Фандъкова, въвеждай 300 лв. месечна такса за паркиране и 3 лв/час в Манастирски ливади , че сега НЯМА къде да се паркира. А тепърва ще се строи там. С измислените паркоместа по 1 за жилище НЕМА да стане. За улици там на говоря. Кво е това?
  • 25 Пурко

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Динко":

    И още нещо: Самочувствието и наглостта е обратно пропорционална на знанията и възможносттите. Но точно затова няма да го разберат.
  • 26 Бай Х

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Васил":

    Не може. по-скоро "ръката" ще го отреже.
  • 27 гост

    6 0 Отговор
    Да напусне викаш Данче, той и шефа ти боко му се иска да го разкара тоз катил, но хамериканците не дават и това е. Защо ходи наш цецко до америката- да му набият малко канчето и да му кажат засега да е спокоен, ще му се размине/ като на всички в така наречения апартаментгейт /
  • 28 дженко

    4 0 Отговор
    то като се обърне каруцата пътища много цецко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове