Last news in Fakti

8 Април, 2019 17:06 16 934 59

Наглите 3 vol.2019

  • цветан цветанов-
  • кпконпи-
  • апартаментгейт-
  • европейски избори 2019

Очерта се борбата между преяли с власт и млади партии

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментарът за моралното измерение на казуса "Апартаментгейт" доскоро се свеждаше до очевидно невъзможните за изричане думи от българско политическо лице "извинявам се, съжалявам, сбърках". И ако самокритичността е първата фаза на липсващите, а всъщност задължителни морално-волеви качества за обществена фигура, то днес станахме свидетели и на втори залп, доказващ, че тук дъно просто няма. Днес наглеците станаха и съдници.

Първото действие на организираната група ГЕРБ - Прокуратура - КПКОНПИ дойде от нямащия граници в безпардонността Цветан Цветанов. Припомняме как той отказа да обясни и евентуално съжали за евтиния си апартамент, след това продължи най-нахално всеки ден да се тика в очите на българския народ, а за капак днес заяви, че с адвоката си готвел дела срещу тези, които преминали границата на нормалното в обсъждания и коментари за всичко, което се случва. След като, разбира се, заяви, че Йорданка Фандъкова не е била разбрана правилно, когато вчера имаше изненадващия кураж да каже, че на мястото на Цветанов би подала оставка от всички политически постове, които заема. Очевидно вече и в ГЕРБ осъзнават колко отвратителен на хората е Цветанов и това може само да доведе до солиден отлив на гласоподаватели. Единственият, който не може да го осъзнае, е самият той, но предвид цялото му поведение, на което ставаме свидетели през годините, в това няма нищо изненадващо. Ден след ден впечатлението от пресконференцията, която даде Цветанов в Парламента, след като се прибра от САЩ, се потвърждават. А именно, че тя крещящо се нуждаеше от няколко човека с бели престилки, които скоропостижно да отведат Цветанов към най-близкото психиатрично заведение. За Цветанов смирението очевидно не съществува като маниер на поведение, но по-странното е защо председателят на ГЕРБ не му подскаже, че е крайно време да понамали обществените изяви. Така или иначе витае усещането, че неговата работа като отговорник на предизборния щаб на ГЕРБ преминава предимно задкулисно, с похвати, които се случват не пред камерите. В това, както разбрахме, Цветанов е особено добър.

Недълго след Цветанов днес се включиха и от КПКОНПИ. Като продължение на синхрона в който бяха Бойко Борисов и Пламен Георгиев, когато дойде искането за дълъг отпуск на втория. И като още едно доказателство за това, че в тази игра случайни ходове няма. Днес от КПКОНПИ изпратиха писмо до медиите, което звучи меко казано странно. В него се казва, че атаката срещу комисията била от двама олигарси и една политическа партия, за което имало 2 млрд. и 200 милиона причини. Добавя се, че в комисията тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер, което извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото лице имало налични данни, че организира изборите на определена политическа партия. Описанието силно напомня на случай, за който, о' каква изненада, отново днес разказва партийната на ГЕРБ телевизия "Европа". Той касае Емил Мачиков, главен секретар на ДСБ и очевидно важно лице в предизборната работа на коалицията "Демократична България". А комюникето от КПКОНПИ е подобаващо за пасквил на определена медийна група, но не и за държавен орган с изключително важни функции.

Очевидно предизборната кампания е открита. От една страна е държавата с всички овладени позиции, лобита и интереси. Там обективност и пестене на ресурс в усилията да се запази кокала не очаквайте. Още по-странното е, че в кюпа на властта е и парламентарната опозиция, която уж е контра, ама не съвсем. От ГЕРБ и ко много добре осъзнават, че реалните им изобличители могат да са само извънпарламентарни, жадни за справедливост, неприобщени към шайката партии и неслучайно насочват силите си натам. Остава гласоподавателите да покажат, че има свой работещ морален компас. Не такъв като на Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народе

    353 14 Отговор
    На тези Евроизбори, ако народът не накаже герберастката наглост и арогантност, демонстрирана най-вече през последните седмици, то значи този народ си заслужава мизерния живот под герберастко иго!

    Коментиран от #31, #43

  • 2 Я виж

    284 12 Отговор
    Нагли,безочливи и упорити в кражбите и лъжите=ГЕРБ.
  • 3 Фатих Мехмед

    40 56 Отговор
    Тва е българското робсто лески умре за да може полит шайката да се уяде а народа псета го яли при Ердоган народа щеше да е по добре но полит шайка няма да има
  • 4 боко

    182 5 Отговор
    това са НАГЛИТЕ

    Коментиран от #54, #57

  • 5 Ernesto Guevara

    188 9 Отговор
    Цялата герберастия да се маха.всички кметове и политически назначения.МАФИЯТА ВЪН ОТ ВЛАСТТА!!!

    Коментиран от #52

  • 6 пико

    145 7 Отговор
    Гласуването за ГЕРБ,преброяване на крадците и облагодетелстваните от власта.
  • 7 Госあ

    136 9 Отговор
    Отвратително, просто отвратително...на всички нива, където и да бутнеш все е гнило и мирише. Ама това не е някаква новина. Добре че поне за Пирин имаше протести.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 SAD

    148 7 Отговор
    Нека да се опомним......Какво да очакваме от хора без висше образование и които не владеят чужд език. Точно такива хора управляват България сега.Срам ме е. Те дори не можаха и апартаментите си да покрият по някакъв начин. Или са много тъпи или се имат за недосегаеми.Но всичко на този свят е до време и тяхното време изтича...................
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ми 7

    73 4 Отговор
    герб багажа на суджук чорбаджията друг
  • 13 Николай

    118 4 Отговор
    Не разбрах точно само Цецо и оня Пламен Георгиев ли си имат апартаменти и там кака Цецка? Останалите къде живеят в панелки в Дружба ли са? Почвайте проверки наред полицаи, митничари, съдии, прокурори, политици от други парламентарни групи, от политически партии които са извън властта всички поред. То е ясно, че по документи всичко е редовно. Да проверят от къде са им доходите. Не е възможно с 3 000 лева депутатска заплата да си вземеш такова жилище. Много хора в България получават такива заплати и са далеч от стандарта който демонстрират политиците ни.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Госта

    67 6 Отговор
    Разстрел и лопата за тия изверги.
  • 17 куесчън

    88 6 Отговор

    До коментар #9 от "майна таун":

    твоят апартамент колко квадрата е? колко ти е месечният ти доход? баба ти колко пенсия взима? а ти колко коли имаш? имам и други въпроси, но няма смисъл да ги задавам, нали?
  • 18 валери

    68 5 Отговор
    Срам за държавата!
  • 19 Lozen

    79 7 Отговор
    Някой умен човек е казал ПРОСТ ама ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА . СЪС ХИПЕР БОГАТИ И НАГЛИ ПОЛИТИЦИ честито народе продажен за. 20 - или 50 лв. Мизеруваите до ГРОБ с ГЕРБ !..............
  • 20 Евала

    69 4 Отговор
    И аз искам да ме назначат на ключов пост! Да стана милионер за една година и мултимилионер за 4 години.след което да разправям по някоя телевизия,че това са компромати и истината ще излезне наяве!!!!а ако стане по-добър напечено! Да подам оставка от две,три места ,но да остана пак във властта,пример Цветтанов,Симеонов,и много други! Склонни на всичко само и само да са във властта - защото властта им дава сигурност,просперитет,имунитет,и НЕНАКАЗУЕМОСТ!!!!!

    Коментиран от #21

  • 21 Lozen

    31 2 Отговор

    До коментар #20 от "Евала":

    Евала правси!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 filo

    8 64 Отговор
    Само ГЕРБ, победа.

    Коментиран от #30

  • 24 До умрялата градска майна

    51 5 Отговор

    До коментар #9 от "майна таун":

    Цветанов, пак ли ти се прикриваш под различни имена? По глупостите, които пишеш се познава отдалече, че си ти!
  • 25 jorj

    15 28 Отговор
    Комунистите ограбиха и съсипаха България, която хората бяха градили 45 години!!! КРАДЦИТЕ смятаха, че това е тяхната ОТКРАДНАТА ОТ НАРОДА ДЪРЖАВА!!! И КОГАТО СЕ ПРОМЕНИХА НЕЩАТА ТЕ ОПОСКАХА ВСИЧКО, за да няма за народа и да го държат, както преди на каишка!!!
  • 26 Мдааа

    6 35 Отговор
    Няма да гласувам за никого от тези кретени. Светпьо Витков ми е фаворит, не искам сгтатучквото да ме ръководи. Всички останали са кретени и идиоти.

    Коментиран от #48

  • 27 Иван

    28 6 Отговор
    Смяна на СИСТЕМАТА...тази създава само паразити!!
    Ако не става по друг начин...а не сега да ми дойдат Б(К)П или други МАФИОТИ!!
  • 28 боцмана

    54 4 Отговор
    Наглите звучи меко казано , тези са супер нагли и ако в България липсва Лаура Кьовеши , то ние сме хората които чрез предстоящите избори ще можем да накажем тези самозабравили се келиперджии , ако ли пак ги изберем , значи ни харесва да ни лъжат и тъпчат и ограбват.
  • 29 Малко

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "майна таун":

    сдържаност и свят не са излишни в подобни случай
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Да бягаме и стари и млади

    52 3 Отговор

    До коментар #1 от "народе":

    Публична тайна е че гласовете се натъманяват.
    Какво иска народа не ги интересува.
    Псевдодемокрация/краварска придобивка/
    ,,Няма кой да ме накаже,,-каза Цветанов
  • 32 ТОЧКАТА

    11 3 Отговор
    по ХАРАДИНАЙ....ЦЦРУ е амерички войник на терен...Той получава заповеди по отношение на ситуацията!? на място....Така управлението на страната укрепва и пази америчките интереси....
  • 33 ivo

    16 7 Отговор
    празна бюлетина
  • 34 Коментар📝

    19 5 Отговор
    Тази статия трябва да бъде в Топ 5 на fakti.bg
  • 35 Чочо

    35 5 Отговор
    Ще се радвам не само на европейските а на всички следващи избори ГЕРБ да не печелят.Тази арогантност от страна на Цветанов показва какви хора членуват в тази партия тоест неуспели гладни бедни и безкрайно алчни и арогантно комунисти.Да внимаваме занапред
  • 36 javorrrrr

    22 4 Отговор
    Всичко е точно така. За съжаление червените боклуци, резаните пистолети, Бареков и т.н. са същите боклуци. Никой свестен не остана в тази държава
  • 37 Зайко Байко многознайко

    23 5 Отговор
    "Премиерът" наш ходи на посещения в Гърция, Турция, западните Балкани, Румъния, Франция до Саудитите допря и накрая при Тереза Май се озова. Всичките обаче поставиха диагноза една! Тиквата все още не е узряла до сега.Сега в Норвегия отиде на боровинка да го присадят, със надежда вече да го приземят! От както Гербавите са на власт, все сме на прага на Шенген, всичко е " изпълнено", но винаги отлагат за следващата година и така осем години. Иде Тиквата на екскурзия, почукат го по зелената балка и казват,
  • 38 Зайко Байко многознайко

    18 4 Отговор
    догодина ще узрее, да ама не, пустото все не е узряла. Така ни влачат на дънна въдица с празни обещания, като шарани. Сега и до чаршафите опря да проверят узряла ли е таз глава. За всеки случай е взел Симо Айдука от време на време по главата да го чука. Правилно другарко Мастурбаркова, бетонирайте пътя с цветя и рози, че Тиквоций Едно не знае и две думи на кръст от който и да е чужд език...
  • 39 Зайко Байко многознайко

    14 5 Отговор
    Всички тук " парле ву франсе", тази фраза още звучи в ушите ми от посещението на бабое@а МакАрон и е върхът на лингвистичната гносеология на Банкянския на макак! Оперетен генерал и Цар Айдук поканени да забавляват група чаршафи и да се правят на маймуни. Невиждан цирк, падам от смях! Не обичам комунистите а още повече гербавите, не съм дежурен хейтър по форумите, искам да ви питам следното по-добре ли щеше да ни представя оня с некоординираните движения, като хиперактивно дете без жена..
  • 40 Зайко Байко многознайко

    10 4 Отговор
    наречен Прецедент мистър Бийн? Криво седете, право съдете! Льотчика бърка с боксова ръкавица в някои области на гербавите и това ми доставя неизмеримо удоволствие! "Naturalia non sunt turpia", преведено, " Естествените неща не са срамни". Ужасни сте БЛИЗ, това си е живо окепазяване на президентската институция. Жлъч, завист и лизане на Тиквата от а@уса през перинеума до пъпа! На комунетата никаква власт повече, те ни доведоха до трета национална катастрофа! За да докажат, че са чисти да върнат...
  • 41 Зайко Байко многознайко

    10 3 Отговор
    всичко от криминалната приватизация, пък ще видим по подир! Ялинсме им горещата чорба а дядо ми Мъдрият Заек казваше: " Парен каша духа! Напредъкнякои герберастки кратуни започват да дават признаци на мислене!-:) Забелязват повторенията! ГЕРБ и вие сте маскари, като тези от БСП! Проблемът е, че вие вместо да работите за " благо роду" се опитвате да се съревновавате в кражбите! Няма малка или голяма кражба, има нарушение на принципа ако щете и на библейския закон. " Не кради" на което между...
  • 42 Зайко Байко многознайко

    14 2 Отговор
    другото се основава съвремемното законодателство! Ушавият Шлифер, нещо да каже за шесте апартамента " подарък от тъщата, бавно развиващият се и той най-активно атакува! Ако бяхте използвали тази енергия за отопление, цяла зима нямаше да плащаме парно! Другарят Дзержински едно време казваше следното:" Проверката е висша форма на доверие" , тъй като у нас всички сме много умни и изключително крадливи, особено, когато по една или друга причина се окажеме във власта, това правило трябва да се прилага по-често от всякога!
  • 43 Zoro

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "народе":

    ТОЧНО КАЗАНО.
  • 44 Zoro

    14 4 Отговор
    Пак за тях гласувайте, но после не мърморете!
  • 45 bokolandia

    22 4 Отговор
    ГЕРБ - боклук до боклука, айде у политическото гробище.
    Завинаги.
  • 46 123

    17 2 Отговор
    ОТВРАТИТЕЛНИ ТЕ !
  • 47 Артекс

    20 2 Отговор
    Ние продаваме жилища за социално слаби. Цени 200€ За м2
  • 48 Кочо Честименски

    19 3 Отговор

    До коментар #26 от "Мдааа":

    Гласувай! иначе си даваш гласа за онези , другите ! крайно време е да го разберете всички!

    Коментиран от #59

  • 49 патриотъ

    21 2 Отговор
    Тоя Цветанов колко е грозен-като вампир,какъвто всъщност си е!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Еретика

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ernesto Guevara":

    Как така да се маха шайката на комуниста Бойко Борисов а ми нали знае какво я очаква.Най малкото пандела.А те искат да им се размине.Е за сега им се разминава. Е дано българинът се събуди и тогава ще видим.
  • 53 Бургас

    12 1 Отговор
    Този господин е от нагъл по-нагъл.
    Отвратително безочливо и глупав.
    Но прост и страхлив народ силна власт.
    Сегашния премиер е възпитаник на Тато.
    А и крадеца винаги вика хванете крадеца.
    Нека да се погледне кой владее всичко.
    Този който е с властта. Никой не може да го промени. Пловдив,Бургас всичко е около и на кметовете. Ако някой провери ще се хвани за главата от наглотта и безобразията.
  • 54 Бивш пожарникар

    0 12 Отговор

    До коментар #4 от "боко":

    Не разбрах, към НАГЛИТЕ нали и тези с офшорката включвате, тази от техноимпекс, Пловдивския панаир и СРСтата включвате- забравих 30 те милиона. А този с куфарчетата на границата включихте ли? И за последно да попитам щото виждам че всички сте брокери, строители и съдии и много знаете е разбирате: правите ли разлика между ,,офертна цена,, , ,,себестойност на строеж,, ,,пазарна цена,, ,,пазарна оценка,, и ,,данъчна оценка,,
  • 55 ГРОБ

    13 1 Отговор
    Народа да го духа !!! Плащайте - такси,клоби,снимки,актове,винетки,надъци... ако не дадете всичко на края ще го КОМПИСкуваме и също душата ще ви вземем. Всичко ваше искаме в нашите джобове !!! Ние сме ГЕРБ нас никой не може да ни накаже !!!
  • 56 Наглите 2019

    12 1 Отговор
    Няма съд няма прокуратура има герб. Втасаме я. Това е.
  • 57 ХАРЛИ

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "боко":

    Това което се случва вКочината е толкова гнесно.. Да идва кой ще, ала тези кразци и гнесове да поемат към затвора и да върнат краденото.
  • 58 ХАРОН

    5 0 Отговор
    Старите софийски родове, еврейската общност, градската партийна номенклатура- това са обитаващите София център от десетилетия. Но в последното десетилетие се появиха едни нови пробивни българи. От Плевен, Русе, Кърджали, Пловдив, Бъргас и от къде ли не. Те дойдоха с един основен проблем- жилфонда им беше с нулеви стойности. И се започна едно придобиване- всякъш там от където изпълзяха са живяли в землянки и фургони.
    Да, цивилизацията в нашия случай разваля- дошло животното да види свят и света- животно. Пък в София било мръсно- е какво да е?
  • 59 невеж

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Кочо Честименски":

    напротив ,краино време и ти да разбереш ,не трябва никои да гласува ,защото тия си остават сьщите и пак старата песен на нов глас ,народа 30 години все гласува и никаква полза от това ,всичките партии вьн от парламента и нов референдум за по добро бьдеще на бьлгария, но измежду разумните хора има и неразумни ,като циганите например и тези които са се устроили на добри заплати ,сьдии,прокурори ,бизнесмени ,олигарси ,и тези служители по дьржавните администрации които са на добри заплати ,но неси дават сметка утрешния ден ,могат да се намерят на улицата ,заради дребна далавера или корупция ,и какво им пука на тях а народа кучета го яли, те да си устроят живота ,но дане забравят че,живота несе живее 300 години ,и няма да си понесат цялото богатство някога там на 2 метра под земята кьдето всеки рано или кьсно ще отиде , това е колелото на живота ,и тои е много кратьк ,но някои хора са се самозабравили ,30 години стига тоя тормоз ,ВЬН ВСИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА ПАРТИИ ,защото народа гради дьржавата ,а не парламента .,и народа издига и народа сваля парламента ско нещо не е както трябва в самата дьржава но лицето се вижда тук ,то е олицетворение на бьлгарския парламент 30 години,аиде стуга сме ги тьрпели вече време е за сьбуждане .