Отидете към основна версия

3 363 29

Узурпатори

  • борисов-
  • борислав михайлов-
  • узурпатори-
  • футбол

Както няма сила, която да изпъди Боби и ко от футболната централа, така няма и кой да покаже червен картон на политическото статукво

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Досадното клише звучи така: Футболът ни е отражение на държавата. Няма да го опровергаваме, няма и как. Не можем.

Европейската футболна централа хвали президента на родния ни футбол, а доскоро го държеше и на високоплатена длъжност по нищоправене.

Брюксел и Берлин хвалят трикратния ни премиер, републикански шампион по спечелени избори, провъзгласен за обединител и салонен управител на Западните Балкани.

Толкова е идилично, публиката е така приспана, само дето повечето нашенци все още живеем в България. И макар с пръст в носа, опитваме да съберем две и две, вярвайки на очите си.

Идва един футболен отбор от любимите на премиера Западни Балкани, представител на не съвсем призната млада държава, и пребива от бой ведомствения отбор на "Четвъртите в света", водещ се национален. Отборът на узурпаторите на родния футбол.

С другите узурпатори, онези с държавната власт, е същото. Еврохвалби, прегръдки, мазнене, потупване. Накрая вратовръзките ни забиват един доклад от Европейската комисия и обещаваният до втръсване Шенген се превръща в халюцинация на препил стрелочник от Подбалканската жп линия. Точно каквато халюцинация е класирането ни за голям футболен форум. Корупция, непрозрачност, трагична съдебна система.

България на две скорости. Брутално лицемерие, което минава за проява на добро възпитание, а от другата страна - суровата действителност.

Приликите между БФС и държавното управление не спират дотук. За всичко лошо е виновен някой друг, а като успехи се преекспонират съвсем нормални "събития", като поставяне на осветление на стадион или асфалтиране на пътна отсечка.

Както няма сила, която да изпъди Боби и ко от футболната централа, така няма и кой да покаже червен картон на политическото статукво.

За едните гласуват поканени делегати, а за другите по-малко от половината избиратели. И едните и другите печелят в уговорени мачове.

Народът ли? Отговорът е в тефтерчето на Апостола.

Краен резултат - дъно.

"Този невероятен Боби Михайлов", истеризираше Боре Касабов преди 25 години.

Наистина е невероятен. Като колегата му от Дондуков 1...

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.

Свързани новини