11 Юни, 2019 07:32 3 337 29

Узурпатори

  • борисов-
  • борислав михайлов-
  • узурпатори-
  • футбол

Както няма сила, която да изпъди Боби и ко от футболната централа, така няма и кой да покаже червен картон на политическото статукво

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Досадното клише звучи така: Футболът ни е отражение на държавата. Няма да го опровергаваме, няма и как. Не можем.

Европейската футболна централа хвали президента на родния ни футбол, а доскоро го държеше и на високоплатена длъжност по нищоправене.

Брюксел и Берлин хвалят трикратния ни премиер, републикански шампион по спечелени избори, провъзгласен за обединител и салонен управител на Западните Балкани.

Толкова е идилично, публиката е така приспана, само дето повечето нашенци все още живеем в България. И макар с пръст в носа, опитваме да съберем две и две, вярвайки на очите си.

Идва един футболен отбор от любимите на премиера Западни Балкани, представител на не съвсем призната млада държава, и пребива от бой ведомствения отбор на "Четвъртите в света", водещ се национален. Отборът на узурпаторите на родния футбол.

С другите узурпатори, онези с държавната власт, е същото. Еврохвалби, прегръдки, мазнене, потупване. Накрая вратовръзките ни забиват един доклад от Европейската комисия и обещаваният до втръсване Шенген се превръща в халюцинация на препил стрелочник от Подбалканската жп линия. Точно каквато халюцинация е класирането ни за голям футболен форум. Корупция, непрозрачност, трагична съдебна система.

България на две скорости. Брутално лицемерие, което минава за проява на добро възпитание, а от другата страна - суровата действителност.

Приликите между БФС и държавното управление не спират дотук. За всичко лошо е виновен някой друг, а като успехи се преекспонират съвсем нормални "събития", като поставяне на осветление на стадион или асфалтиране на пътна отсечка.

Както няма сила, която да изпъди Боби и ко от футболната централа, така няма и кой да покаже червен картон на политическото статукво.

За едните гласуват поканени делегати, а за другите по-малко от половината избиратели. И едните и другите печелят в уговорени мачове.

Народът ли? Отговорът е в тефтерчето на Апостола.

Краен резултат - дъно.

"Този невероятен Боби Михайлов", истеризираше Боре Касабов преди 25 години.

Наистина е невероятен. Като колегата му от Дондуков 1...


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    10 84 Отговор
    Добре Ганев,махаме Борисов и КОЙ ще дойде на негово място?За разлика от БФС в парламента няма кой знае каква алтернатива.

    Коментиран от #3, #23

  • 2 Еблю

    52 5 Отговор
    Ммм да, абсолютно точно!
  • 3 Давид

    48 4 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Жан Виденов , могат да посоча още 100 честни от които 50 са фанатици и не обичат предатели и евреи .

    Коментиран от #4

  • 4 Да да

    10 51 Отговор

    До коментар #3 от "Давид":

    Явно ти липсва Виденовата зима! Опитай да живееш с 20 долара на месец! Да си тъп и честен не е повод за гордост. Ти май не си и честен.

    Коментиран от #21, #24, #26

  • 5 Поговорка

    27 1 Отговор
    Краставите магарета се надушват!
  • 6 Госあ

    23 0 Отговор
    Наскоро прочетох една много добра статия: Паралелната държава, капиталистическата „пазарна икономика“ и олигархическата „парламентарна демокрация“ можете да я прочетете.

    Коментиран от #12

  • 7 Прясно мляко

    33 0 Отговор
    Трагедия по всички фронтове

    Коментиран от #16

  • 8 Другия с коня

    4 36 Отговор
    Колко ПЪТИ Народа избира промяна на Статуквото на Червените Приватизатори и ги очаква в Затвора.....Герб е Изход,не Статукво ....

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Billy the Kid

    17 3 Отговор

    До коментар #8 от "Другия с коня":

    Айдееее , бегай за баничката при хитър петър ( баце от банкя ) , взе я само с два реда ..
  • 10 Статуквото

    31 0 Отговор

    До коментар #8 от "Другия с коня":

    Не е изход, а свръхупадък, и е избран не от народа, а от безмозъчните деградирали малоумници.
  • 11 дедо

    21 1 Отговор
    Много точна статия.Право в десетката.
  • 12 Ново

    2 15 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Тези футболисти са израснали под кривото на бсп защото герб е от 12год да бяхаги пускали тях поне щяха да играят това ни остава откомунизма

    Коментиран от #22

  • 13 ЧУДОМИР

    14 1 Отговор
    КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, ДАЛИ ЩЕ Е ПРЕМИЕР ИЛИ НА БФС ШЕФ , ВСЕ ТАЯ НИЕ СМЕ ПРОДАЖНО ПЛЕМЕ , БЕЗОТГОВОРНО !ИЗВЪН ЗЕМНИ ДА ЗАЕМАТ ТИЯ ПОСТОВЕ И ТЯХ ЩЕ ПРОВАЛИМ !
  • 14 антрашпиц

    5 0 Отговор
    Абе дефакто,туй ми изглежда като историята на Дядо Йоцо гледа...
  • 15 Гост

    15 0 Отговор
    Бобката постоянно ПИЕ И ЯДЕ за сметка на УЕФА. ПОСТОЯННО! 😂😂😂
  • 16 Ново

    4 14 Отговор

    До коментар #7 от "Прясно мляко":

    Не се притесняваи те сега на конгреса на бсп Елена иончева ще подаде папки и флашки до прокаратурата за вратаргеит защото михаилов е сложил на вратата сина си
  • 17 DBS

    12 1 Отговор
    Не беше Петела а Борис Касабов на дузпите с Мексико,но иначе има много истина в статията
  • 18 FtF

    20 0 Отговор
    Всичко е сбъркано още в зародиш. Децата се кефят на анимации с извратени герои, тийновете са фенове на мутри и мутропроститутки, в училищата и университетите никой не се учи , а се купуват изпити за да се вземе "някава диплома без значение за какво" , отиваш и даваш рушвет , а после лижеш дупарата за да работиш някъде, ако си честен и правиш нещата по законния начин си будала и неудачник ..... Еманацията на всичко това води до упадъка във всички , но пък искаме да сме като в Германия и Швейцария
  • 19 Jov

    4 1 Отговор
    Малка поправка - истеризираше болният лефскар Борис Касабов, а не Петела.
  • 20 ТнТ

    4 10 Отговор
    За съжаление г-н Ганев, Вие само си говорите, пишете изказвате мнение което се чете от хората и се създава групово "мислене" и насаждане на идеи... Ето нещо което не харесвам в харата като Вас, с цялото ми уважение, Вие само си пишете и не правите нищо. Ама нищо, искате да сте интересен - не ви се получава, искате хората да ви слушат - ми само до тука ще стигнете, ако искате нещо повече трябва да си станете от удобното кресло и да почнете да правите нещо по друг начин а не чрез мазнички статийки които половината хора не удобряват, другите не искат да приемат и накрая да си броим само минусите и плюсовете, да си плеснем ръцете и да си кажем - ей добра работа е свършив Ганев. Да де ама така не става, направете си партия, явете се на изборите и да видим с тези плюсове и минуси колко ще вземете - едно е да сте недоволен от нещо, друго е да дерзаеш за общото благо. На вас ви е лесно само да лаете и да сте недоволен, как пък веднъж не написахте нещо положително в плоския си сайт да му се невиди, за нещо добро което се е случило в тази държава, само щуротий пишете и то е разбираемо защото хората това търсят, плитките умове на сейр се радват. За това смело мога да твърдя че няма да ви се получи, пишете си вашите плиткоумни статийки, радвайте се на плюсовете и минусите и си живуркайте безмисления живот който водите просто защото нямате смелост и "топки" за нещо повече. Хванали сте се за сламката и не я пускате, защото всичко друго което ще дойде е ново и това ви пл

    Коментиран от #25

  • 21 gnom

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    А запитвал ли си се, защо имаше Виденова зима и КОЙ бе виновен за нея?? Не можеш да обявиш най-големият си външно търговски партньор за враг номер едно и да съсипеш по този начин цялата икономика, ориентирана към него! Какво пречеше постепенно и във времето да се преориентира тази икономика и към други пазари и се запазят добрите бизнес взаимоотношения с Русия? Да не се закриват производства и да не се изхвърлят хора на улицата?? Да ама трябваше да се подготви една крадлива приватизация, за едни точно определени хора, където се продадоха обекти за 20 милиарда, трябваше да влязат 2 милиарда от тази приватизация, а не влязоха и 200 милиона! И няма осъдени за това и в затвора! И като капак на всичките безумия, умните ни демократи ликвидираха Търговия на Едро, каквато имаше във всеки окръжен град и прекъснаха тотално връзките между заводи и магазини, защото нямаше кой да зарежда магазините. И на практика, заводите бяха пълни със стока, магазините празни и всичко това се стовари на главата на обикновения човек, защото нашите "изключително мъдри демокрадци" ни стовариха всичко това на главата!
  • 22 Кико

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ново":

    Пръдленце, това което ни беше останало от СОЦА ( в България комунизъм не е имало, беше развит социализъм) би насред Париж сеашните световни шампиони и на свтовното в САЩ сстанаха четвърти. Можеше да бъдат и финалисти, ако съдята не си беше " затворил очите" и беше свирил чиста дузпа за нас срешу италианците. Същото е полжението и в другите спортове.
  • 23 587

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Кънев,Иванов, ориентирайте се в дясно. Това ,че навремето десните са осрали положението не значи ,че сегашните ще го! Дайте им шанс!
  • 24 тролове нещастни

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    А да си още по-тъп и нечестон, вероятно като тебе, също не е повод за гордост, понеже си тъп няма как да знаеш, че Виденовата зима беше нещо подобно като Майдана в Украйна, само че без стайперистите на жълтите павета.........народе народе, за нищо не ставаш, с такива продажни тролове
  • 25 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "ТнТ":

    То искаш журналистите, освен да намират проблемите, също да намират и прилагат решенията?!
    Милен е журналист и няма нужда да става и политик. Всеки трябва да се занимава само с това, от което разбира.
    Имаме си един голям и охранен проблем начело на държавата, който си мисли, че разбира от всичко. Даже си мисли, че и от качество на пътните настилки разбира, та ги инспектира в движение през прозореца на джипа.
  • 26 Тъжно е

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    Изглежда си от 10 процента жители на територията,които не са разбрали кой и защо спретна свалянето на Виденов.И аз бях от наивниците,но поне се осъзнах...

    Коментиран от #28

  • 27 поспаланко

    2 2 Отговор
    Ало СЕРСЕМА кой ще дойде на място ако махнем Бойката питаш --Ами вероятно още по учен ПОЖАРНИКАР
  • 28 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Тъжно е":

    Явно вече наивници няма и немогат да се намерят пък и няма какво да се приватезира
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.