Отидете към основна версия

6 225 47

Изпаднахме и от прогнозата за времето

  • божидар чеков

Изведнъж разбрах защо...

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера по френската телевизия, приятен мъж, с безупречен френски, даде дълго интервю. Андрей Пленкович се казва - министър-председател на Хърватия. В началото на месеца в Париж пристигна новият президент на Гърция - Кирякос Мицотакис. Различните телевизии се скъсаха да го канят. И имаше защо. Представителният грък, блестящ франкофон, излеждаше на "ти" с Еманюел Макрон. На последната среща в Брюксел румънският президент Клаус Йоханис дръпна такава реч на английски, че преводачките в европарламента се уплашиха за хляба си. В последно време, част от "Балканите" се изредиха на сцената на Западна Европа и направиха отлично впечатление.

Изведнъж разбрах обаче защо все по-често на ежедневната емисия по метеорология в сутрешните блокове в Париж България я няма въобще!

P.S. Чух един виц за бойкоборисовия английски. Българският министър-председател се похвалил на един от телохранителите си, че напредвал, но трябвало да му се говори бавно. "Шефе, отговорил човекЪТ, ще ти намериме такъв, дето заеква!"

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.

Свързани новини