Отидете към основна версия

14 020 74

Веселина Томова: Готвят Борисов за президент, а Горанов за премиер

  • борисов-
  • горанов-
  • президент-
  • премиер

Има негласно споразумение между Путин и Тръмп, за ново преразпределение на зоните на влияние в света

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предвидено е Борисов да стои на власт до края на годината, като дотогава ще бъде извършен последният опит за спасяването му – предсрочни президентски избори и спечелването им от него, твърди журналистът Веселина Томова в сайта си afera.bg.

Сценарият бил задействан с подкрепата на САЩ и целял налагането на "модела Путин" в българо-американски вариант. Освен президентски пост за Борисов, той предвижда премиер да бъде финансовият министър Владислав Горанов, а Делян Пеевски да е нещо като мениджър на държавата.

"Борисов вече си плати със сделката с F-16, като към нея е "платено" и за онова дело „Магнитскки“, което някои клети наивници тук чакат като манна небесна. От самото начало е ясно, че нищо няма да произлезе от това, защото който трябва – вече се откупи. И не забравяйте най-важното! Именно президентът Румен Радев се възпротиви на сделката с F-16!", пише Томова.

Според нея има негласно споразумение между Путин и Тръмп, за ново преразпределение на зоните на влияние в света – нещо като „Ялта 2“. То може да се реализира при спечелване на втори президентски мандат от Тръмп.

Тя вижда американска пътеката към отговора на това – кой обра КТБ и каква е била ролята в това на родната прокуратура.

"Затова американските служби бързат, за да разкостят не само държавите, едър бизнес, но и за да приберат парите. А ЦРУ има, меко казано, поглед върху всички банкови сметки", казва Томова.

Американците бързали да спасят и „своето куче“ Борисов, катапултирайки го в президентския стол, елиминирайки Румен Радев.

"За целта е задействан главният прокурор Иван Гешев, който неслучайно е сложен на този пост, натоварен със „задачки“. Не сте забравили инструктажа на Гешев в САЩ, откъдето се пусна със снимка пред американското знаме, бабаитската прихванал с ръце колана на панталона си. Гешев вече се старае да изпълнява поръките. С някои обаче ще сбърка, защото те са се застраховали и в Москва. А когато палачинката се обърне – към края на годината и през 2021 година – много от сегашните громители на Русия ще почнат да се представят като най-близки другари на Москва, друг е въпросът, че Москва на сълзи не вярва", пише Томова.

Според нея за това къде отиват "прибраните" пари от "Арабаджиеви, Баневи, Миньовци, Цветан Василев и прочие, а сега и Васил Божков" – трябва да се пита ЦРУ.

"Борисов го очаква онова, което отдавна прогнозирах – ще го жертват, въпреки огромните пари, с които се откупва, дори и „официално“. Но за това е още рано. Сега е на ред последния ход за „спасяване на редник Борисов“ с елиминирането на президента Румен Радев. За целта бе натиснато копчето на главния прокурор Иван Гешев. От там /б.р. американското посолство/ потеглиха така наречените СРС срещу президента Румен Радев! СРС, за които така и не научихме кой съдия и кой прокурор стои с името си за даденото им разрешение, СРС, което бе пуснато брутално извън закона, за да внуши абсурдна „държавна измяна“ на президента, за да го дискредитира, за да пласира негативизъм към него, ако задейства нов политически проект", анализира политическата ситуация у нас Веселина Томова.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 62 гласа.

Свързани новини