Отидете към основна версия

2 659 20

Станишев: ГЕРБ са разбойници, облечени във власт

  • бсп-
  • бузлуджа-
  • герб-
  • избори-
  • събор
Снимка: БСП
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ГЕРБ са разбойници, облечени във власт. Така лидерът на БСП Сергей Станишев определи управляващите от историческия връх в Стара планина, Бузлуджа, където се провежда традиционният събор на червените. „Всички разбираме, че имаме срещу себе си арогантна, безхаберна власт. Власт, която ще направи всичко възможно, без да има доверието на българите, пак да ги командва. Чака ни трудна година", категоричен е Сергей Станишев.

Тази година събитието е под мотото „Решимост за промяна" и събра над 40 000 социалисти от всички краища на България. Съборът не мина без скандал, защото автобуси с привърженици на БСП били спирани от органите на МВР. Станишев не скри възмущението си от «нелепите опити на управляващите да попречат на други десетки хиляди социалисти от северна България да присъстват на събора на левицата».

"Учудвам се, че на БСП все някой трябва да й е виновен за нещо, дори и в деня, в който са се събрали да почетат годишнината от създаването си", заяви пред Агенция „Фокус” премиерът Бойко Борисов. „Учудвам се, защото тази партия всячески се стреми да припише на политическите си опоненти неща, които са й до болка присъщи. Хубаво е в деня, в който са се събрали да почетат годишнината си, да си припомнят, че тази партия има в историята си атентати като „Св. Неделя” и „Арабаконак”. Тази партия пращаше хора в лагери и произнасяше и провеждаше заседания на Народния съд след изпълнението на присъдите. В по-ново време тази партия обещаваше щедро „сполука за България”, в резултат на което докара Лукановата и Виденовата зима.”, каза премиерът Бойко Борисов.

„Сигурно разбрахте, как управляващите се опитаха по нелеп начин да попречат на хората да стигнат до Бузлуджа, след като затвориха пътя. Това показва какви хора ни управляват, жалка работа", възмути се той. „ Тези, които днес са на власт, трябва да знаят, че и всички пътища да затворят, пак ще стигнем на Бузлуджа на тази дата. Никой не може да ни спре!", категоричен е лидерът на БСП.

Станишев се обърна към симпатизантите си, че ГЕРБ трябва да бъдат свалени от властта и призова за оставка на кабинета.

Сергей Станишев честити на социалистите 121-я рожден ден на партията и припомни, че БСП се събира на историческата поляна, за да свери часовника си с това, което се случва в България и да почерпи сили, вяра, мъдрост и енергия за бъдещето.

Социалистът припомни, че преди 3 години на същата поляна настроението е било тотално различно: „Бяхме тежко бити на изборите. Много българи повярваха в ГЕРБ и Борисов и мнозина сред нас се питаха- ами какво, ако тези действително дадат справедливост, повишат доходите, ще бъдем ли ние нужни".

 „Искаме държава, която работи за общия интерес и се грижи за общото благо на българите. Второ, искаме държава, която е демократична и отстоява правата на хората. Трето, искаме солидарно общество и държава, в която мненията на хората се чуват. Четвърто, искаме държава с активна икономическа политика, която работи за създаване на работни места, и поддържа големите инфраструктурни проекти, като АЕЦ „Белене", но и която подкрепя дребния и средния бизнес. Пето, искаме държава, която е социално ангажирана, която помага на младите хора да намерят добро образование и добра работа, но и която помага на социално слабите. Шесто - искаме държава не на простащината и само на мускулите, а държава, в която мислещите, образованите, духовните хора имат път", изброи лидерът  цитиран от пресцентъра на БСП.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини