Last news in Fakti

31 Юли, 2012 13:21 1 220 3

СДС: Емблемите на БСП да инвестират в АЕЦ Белене

  • сдс-
  • мартин димитров-
  • аец белене-
  • белене-
  • бсп-
  • референдум
СДС: Емблемите на БСП да инвестират в АЕЦ Белене - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Лятното фиаско на БСП, които решиха да претоплят отново проекта “Белене”, може да се окаже голяма заблуда за стотиците българи, подкрепили подписката за референдум“. Това пише в блога си депутатът от СДС Мартин Димитров, коментирайки инициативата на червените за народното допитване, която вече е внесена в парламента с над 770 000 подписа.

„Ние, депутатите на СДС в Синята коалиция, призоваваме левицата да даде личен пример в търсенето на 20 млрд. лв. за построяване на АЕЦ “Белене”. Нека емблематичните лица на БСП, които инвестират в енергетиката да пренасочат своите финанси към проекта ”Белене”. А също така, като лидер на ПЕС, Сергей Станишев да убеди другите социалисти в Европейския парламент да инвестират в “Белене”, настоява Димитров.

Сериозна част от подписите на социалистите е събрана с лъжа, твърди доскорошния лидер на СДС. „Стотици българи са били подмамени да участват заради мотива, че проектът “Белене” ще доведе до намаляване цената тока. Всъщност “Белене” означава точно обратното – не по-евтин, а два пъти по-скъп ток“, пише той.

Ако подписалите се 773 447 души са съгласни да даде всеки от тях по 30 хил. лв., за да се случи проектът за нова атомна централа (както коментира министър Делян Добрев), ние питаме дали те са готови и да покрият похарчените до момента 2 млрд. лв. Същите пари на българските данъкоплатци, които бяха прахосани за непрозрачни обществени поръчки по първия етап от изграждането на проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коста

    0 0 Отговор
    Със сигурност, всички имаме проблем. Ако няма референдуми, демокрацията е закъсала. Ако се дърляме за Белене, никой освен експертите и няколко политици не знае истината. Може и да гласуваме, тогава обаче, ще плащаме всички заедно, а не само тези, гласували за проекта.
  • 2 Р.Овч.

    0 0 Отговор
    Руските интереси в БГ са вечни и БСП и баламите вечно ще ги обслужват!!!!
  • 3 чичо

    0 0 Отговор
    Това момче от време на време има странни изблици! Аз например съм се подписал ЗА референдума и не считам, че някой ме е подвел. Най-малкото поради факта, че книжките дето съм ги прочел са доста повече от тия на Мартинчо. За ББ не говоря-"Винету" обаче е приятно четиво!!!