Отидете към основна версия

8 324 30

Дойде време за обратна връзка

  • къща в барселона-
  • барселона-
  • бойко борисов

Ролята на Гешев в скандала "Къща в Барселона" става централна

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Жалбата, подадена от БОЕЦ в испанския съд, следва своето логично развитие. Първият етап е приключил. Това е полицейската анкета, която е установила разлика между начина на живот на Борислава Йовчева и професионалната дейност на бившата Мис бикини. Или красивата българка харчи много повече отколкото печели. За да се стигне до това заключение, полицията е сложила нашенката под наблюдение. Вторият етап на анкетата е данъчна проверка на фирмите, които тя е основала заедно с баща си и които в последствие са минали в ръцете на Чаушев и компания, а Борислава и баща ѝ са запазили миноритарния дял. Тук също е установено несъответствие между реалната дейност на двете фирми, първата с недвижими имоти, втората - с модни дрехи и финансовите инжекции произтичащи от Кипър.

Това несъответствие е без всякаква връзка с оборота, разходите и почти несъществуващи печалби на "Numin Invest" и "EMMA". Поради наливаните безпричинно милиони в двете фирми те стават обект на разследване за пране на пари. Това е нов етап в аферата "Къщата в Барселона". От тук нататък започват обиски, арести и разпити на всички участници. Акционери и собственици са първите призовани. Тези, които са в Испания, са с предимство. Следват останалите, където и да се намират те. България е подписала спогодба за сътрудничество и екстрадиране на следствени лица със западните европейски демокрации. Благодарение на тези договори от Франция бяха върнати Евгения и Николай Баневи, а от Испания - Маринела и Ветко Арабаджиеви. Каталунските съдии следва да призоват приятелите на Бойко Борисов: Йордан Христов, Радослав Иванов, Иван Саздов, а може би и други, на първо време като свидетели. По всяка вероятност измежду тях са "мулетата", пренесли милионите от София към Барселона, но с прехвърляне в Никозия. В зависимост от обясненията или признанията, които ще направят, те могат да бъдат освободени или да станат подсъдими.

Ролята на Гешев, както за края на разследването, така и за екстрадирането към Испания на заподозрените става централна. Немалка е и отговорността на журналисти, политолози и политици, които се опитват да замажат, изопачат и отклонят вниманието от посоката, в която работи испанската Съдебна система.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 61 гласа.

Свързани новини