ФАКТИ.БГ

"Биволъ": СИК, бутик и къща в Барселона

Нови интересни имена излязоха в схемата около Борислава Йовчева

Публикувана: 24 Февруари, 2020 12:07
115 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 97475
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.2 от 288 гласа.
Източник:
Биволъ
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Жената до русенския сикаджия Илиян Пенев – Мацола (на водещата снимка вляво) и негов бизнес партньор са наследили бизнеса на фирмата Ema BGS S.L. с луксозния магазин на марката Ermanno Scervino в Барселона. Той е част от активи за 5 милиона евро, за които каталунската полиция и Антикорупционната прокуратура на Испания водят разследване за пране на пари, свързвано с премиера Бойко Борисов. След като каталунския вестник El Periodico публикува информация за разследването миналия петък, магазинът внезапно беше затворен и работници изнесоха стоката.

Каталунско разследване за необяснимо богатство
Известната италианска марка Ermanno Scervino е дала франчайз за магазина си в Барселона на фирмата Ema BGS S.L. която първоначално е на Георги Йовчев. Той е баща на манекенката Борислава Йовчева и на футболиста Станко Йовчев.

Твърди се, че между Бойко Борисов и Борислава Йовчева има сантиментална връзка. Тя е спомената за пръв път път в публикация на в. Марица от ноември 2013 г., в която снимка на Борисов и Станко Йовчев от футболен мач е илюстрирана със заглавието “Семейни войни – Бойко излиза срещу шурея си”. Същата снимка илюстрира и статията на El Periodico.

Година по-рано, на 26 юни 2012, Борисов споделя пред списание LОVЕ stylе: „Имa eднa гocпoжицa, кoятo ми e пo-близкa, милaтa, aкo я oбявя, щe я рaзкocтят. Кoгaтo приключa c държaвнaтa рaбoтa, щe ce oжeня и щe cи я прибeрa.”

През 2015 г. Биволъ публикува записите Яневагейт, в които съдия Янева твърди, че Борисов купил на своя приближена “къща в Барселона за милион и половина евро”. Янева не споменава името на ощастливеното момиче.

Връзката между къщата в Барселона и сестрата на Йовчев за пръв път е изнесена в анонимни видеоклипове, публикувани през лятото на 2018 г., които се позовават на документи от испанските регистри. От тях става ясно, че Йовчева живее в къща за 3 милиона евро, а баща ѝ има фирма с капитал 1,7 милиона евро. Фактите са сериозни и на тяхно основание ГД-БОЕЦ сезира испанската прокуратура през посолството на Испания в София. Няколко месеца по-късно, през март 2019 г., сдружението сезира и каталунската полиция MOSSOS d’Esquadra със същия сигнал. БОЕЦ внесе сигнал и в КПКОНПИ, а депутатката Елена Йончева подаде сигнал за същите твърдения в прокуратурата през май 2019 г.

Българската прокуратура и КПКОНПИ не проявиха никаква активност, за разлика от испанските разследващи. Те са работили внимателно по сигнала и са установили, че в него има достоверна информация за пране на пари – писа миналия петък каталунският вестник El Periodico. В заглавията на вестника е подчертано, че в разработката личи името на премиера Бойко Борисов. Твърди се, че полицията изследва неговите данъчни декларации, както и сантименталната му връзка с Борислава Йовчева. Тя има момиченце на 8 години, като не са открити данни за неговия баща. От каталунската полиция потвърдиха пред няколко български медии, че такова разследване се води активно, но отказаха подробна информация.

В същия ден пред журналисти в Брюксел Борисов отрече да има нещо общо с къщата, но не отговори на въпроса дали познава Йовчева, а въпрос дали е баща на момиченцето не му беше зададен. Премиерът приписа разследването на президента Радев и провидя зад него руска връзка.

Не милион и половина, а пет
От известните до момента факти се знае, че госпожица Йовчева внезапно забогатява през 2013 г. и се нанася в луксозна къща за 3 милиона евро в предградие на Барселона, известно с високия си стандарт. Имотът е купен от Александър Чаушев, силно доверено лице на шефа на Лукойл Валентин Златев. Последният е известен с близостта си с Борисов. Къщата е апортирана като капитал във фирмата Numin Invest S.L., в която Йовчева държи скромните 3000 евро, а останалите 2 900 000, на колкото е оценена къщата, са дял на Чаушев и съпругата му. Но самият Чаушев няма права на управител и никога не е живял там.

Година по-късно необяснимото богатство застига и бащата на Йовчева, който в предишния си живот е водопроводчик. Той придобива през 2014 г. фирмата Ema BGS S.L., в която апортира 1 милион евро собствен капитал, неизвестно откъде придобит. Още 753 000 евро идват от кипърската офшорка Palms Enterprises (Overseas). Тя е представлявана от Силвия Николова за операциите си в Испания, включително тя става и администратор на Ema BGS S.L. заедно с Георги Йовчев. В България представител на офшорката е нейният съпруг Йордан Христов.

Имената на Силвия Николова и Йордан Христов са цитирани от El Periodico като обект на интерес на каталунската полиция, заедно с още три неназовани лица. Според разследващите сумата, инвестирана в Ema BGS S.L., достига 2,3 милиона евро. Това е с половин милион евро повече от капитала на фирмата, който може да се установи от публичната информация в търговския регистър на Испания. Бившата манекенка Борислава Йовчева не фигурира като администратор на фирмата, но е упражнявала “функции на управление и контрол” в магазина – твърдят испанските разследващи.

В България Христов има бизнес връзки с особено приближения до Борисов шеф на тенис клуба в Банкя Иван Саздов, както се вижда от схемата. Саздов е бизнес съдружник с премиерския братовчед Ради – Радослав Иванов, който поема от Борисов охранителния бизнес на Ипон. Освен това Саздов е активист на ГЕРБ от самото начало на партията, основана от тогавашния кмет на София.

СИК и тъмното премиерско минало
Йордан Христов е дискретен бизнесмен и не е от известните “герои” на “бандитския преход”, но сред бизнес партньорствата му се откриват такива. През 1997 г. той става съдружник с русенеца Илиян Рачев Пенев, известен още с прякора си Мацола. Мацола е един от видните представители на групировката СИК в крайдунавския град.

Дейността на СИК, известна още като Интергруп, е обобщена красноречиво от американския посланик Джеймс Пардю в секретна грама озаглавена Българската организирана престъпност, публикувана за пръв път в цялост от Биволъ.

"Незаконните действия на Интергруп включват наркотици (главно хероин), финансови измами …, кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция."

В края на 2005 г. софийската централа на СИК/Интергруп празнува годишнина от създаването си със светско парти. Младият собственик на охранителната фирма “Ипон” Бойко Борисов се ангажира с асистиране на медиите, дошли да отразят годишнината, съобщава в. Капитал.

Отляво надясно: Венцислав Стефанов, съдружник в Интергруп, вицепрезидент на Славия и БфС, Румен Николов-Пашата, Бойко Борисов, шеф на фирма Ипон, Николай Златев, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на ТСБанк
© Живко Ангелов [Капитал]

На публикуваната от изданието снимка Борисов е до двама от босовете на СИК – Румен Гоцов Николов – Пашата и Венцислав Стефанов. Друга снимка го показва в компанията на Красимир Николов – Маргина. Връзките на Борисов със сикаджии се проследяват и в общи фирмени начинания с Пашата от тези години.

“Оферирай”
В Русе представителите на СИК/Интергруп се групират в местната фирма “Интергруп Норд АД”, създадена на 15 април 1996 г. Тя се контролира от Илиян Рачев Пенев – Мацола, Александър Иванов Петров и Валентин Дочев Гецов – Вальо Бореца. Последният е известен като сребърен медалист от летните олимпийски игри в Барселона в категория до 68 кг. Вальо Бореца е считан за топлата връзка с един от големите босове на СИК – Младен Михалев – Маджо.

Мацола контролира и хазартната фирма с красноречивото име “Барса – Стоичков” – ООД, която държи местна бинго зала и също е създадена през 1996 г. Самият Христо Стоичков не се появява никъде в документите на фирмата от тези времена. Любовта на Илиян Рачев към каталунския клуб се материализира и в юридическото лице “Барса” АД, което също се занимава с хазарт и хазартни игри.

От тези години датира и общият бизнес на Илиян Пенев с Йордан Христов, който сега е разследван от каталунската полиция във връзка с аферата с пране на пари в Барселона. През юни 1997 г. те основават фирмата Спорт-Стар АД, която се занимава с производство на спортно облекло. Другите акционери са Иван Гарвалов (но не посланика), Жори Доцев и производителят на облекла “Руен”.

Сикаджиите контролират бизнеса с горива в Русе и многократно попадат на мушката на антимафиотите за контрабанда. Занимават се и с класически рекет на предприемачи. Криминалната хроника свързана с подвизите на биячите на Мацола е богата, но той все успява да се измъкне сух (виж тук).

Късметът му намира обяснения в една от знаковите разработки на НСБОП от тези години – “Котките”. Сред 16 тома СРС, открити в касата на бившия главен прокурор Никола Филчев, Илиян Пенев е записан да разговаря с прокурора от апелативна прокуратура Николай Ганчев за хода на текущи наказателни и граждански дела, които “засягали бандита” – пише в. Капитал. Мацола пита прокурора дали “онова” е скъпа работа.”Ганчев предлага на Мацола: “Оферирай!” Думата става нарицателна за корупцията в съдебната система. Ганчев дори е уволнен от ВСС, но върнат на работа от ВАС.

Бизнесът се разширява през 2007 г. с нов обект – ресторант “Баркено”, на площад “Каталуня” в Барселона. На бляскавото откриване Илиян Пенев (на заглавната снимката вляво) е заснет редом до Христо Стоичков и Лъчезар Танев. Агенция “Тенев”, ангажирана с пиар покритието, дава информация на ухо: “Съсобственици на шикарния кулинарен оазис са притежателите на познатата у нас верига „Хепи” Илиян Пенев и Орлин Попов в съдружие с футболните ни легенди Христо Стоичков и Лъчезар Танев.”

Не на ухо, а в официалните регистри, Ilyan Ratchev Penev присъства в поне 8 фирми с предмет на дейност ресторантьорство, а Христо Стоичков е администратор само на една фирма с друг предмет на дейност. Отворените регистри в Испания съдържат данни единствено за управителите на фирмите. В ход е проверка на Биволъ дали Мацола се явява формално и съдружник на Камата, каквато неофициална информация има.

Изводът от тези бизнес връзки е, че Йордан Христов, “инвеститорът” в необяснимо луксозния живот на манекенката, свързвана с Бойко Борисов, има поддръжката на местна българска бизнес мрежа, свързана с лица от българския ъндърграунд.

Тези данни разширяват и кръга на заподозрените лица, които каталунската полиция може да разследва в хода на установяване на истината за предполагаемото изпиране на над 5 млн. евро. Чрез Илиян Пенев – Мацола съвсем отчетливо се вижда и връзка със съмнителните авоари на СИК, с която е свързан и самият български “Ел Лидер” Бойко Борисов.

При това говорим за едно не толкова далечно минало. Достатъчно е испанците да изискат от България разработките на БОП в Русе при Ваньо Танов от 2004 г., когато той е гонел сикаджията Мацола като рекетьор и контрабандист, докато в същото време сеньор Пенев е инвестирал в ресторанти и барове в Барселона, афиширайки близостта си със Стоичков.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.2 от 288 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Бойко Боклука
1 Отговор
Гешев е радост! Най - вече за Пеевски, домус ага и мен, само да не пипа къщата ми в Барселона, там са любовницата и детето ми!

Коментиран от #9, #26, #81, #99


Оценка:
-41 +446

РАДЕЕВ
2 Отговор
БОКЛУК СИ

Коментиран от #15


Оценка:
-298 +53

Глупости
3 Отговор
Пак некви мисирки. Бойко е велик.

Оценка:
-397 +79

ХА ХА
4 Отговор
ДА НЕ НИ ПРОБУТВАТ ПРЕТОПЛЕНИ МАНДЖИ,А ДА КАЖАТ КО СТАНА С РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ ФАТМАКА И ЛЮБОВНИЦАТА МУ.???

Коментиран от #27


Оценка:
-428 +93

Брат ми
5 Отговор
Дори 20% от тази статия да е вярна,то Боко трябва на секундата да подаде оставка.

Коментиран от #12


Оценка:
-63 +547

Монгола
6 Отговор
От Бивол няма ли да напишат нещо и за Хасковският пингвин и жена му простакесата.?

Коментиран от #16


Оценка:
-338 +100

Иван.
7 Отговор
Така се прави, като Боец. Те ни убиват ние си мълчим, само се оплакваме и чакаме някой да дайдо и да оправи жалкото ни съществуване....

Оценка:
-43 +401

ГРАД КОЗЛОДУЙ
8 Отговор
Ами за Импексовица нещо кога.????

Коментиран от #17


Оценка:
-216 +85

предвидлив
9 Отговор

До коментар #1 от "Бойко Боклука":


Готов е за ЕВРОЗОНАТА !

Оценка:
-17 +193

Антон
10 Отговор
Хахаха, сега някоя от мисирките да попита баце дали това е поредната хибридна измислица на руснаците. Милите герои от банкя, биват атакувани а те чисти като сълза.

Оценка:
-34 +305

фце и мисирки чи ба
11 Отговор
Всичко е случайно снимката със ,,СИК,, затварянето на магазина в барцелона работещ на загуба с фирма на загуба, евтините апартаменти на Цветанов и Цачева ,подареното жилище на Влади Горанов то случайно.

Оценка:
-27 +378

Byg
12 Отговор

До коментар #5 от "Брат ми":


Мисля че няма и процент истина в тая помия. Където и каквото да прочета по тая боза , стигам до заключението че единственото което свързва Бойко Борисов с бозата е това че евентуално е имал връзка с манекенката 2013г. А това някой си е решил че е така по публикaция нa в. Мaрицa oт нoeмври 2013 г., в кoятo cнимкa нa Бoриcoв и Cтaнкo Йoвчeв oт футбoлeн мaч e илюcтрирaнa cъc зaглaвиeтo “Ceмeйни вoйни – Бoйкo излизa cрeщу шурeя cи”. Големми простотии , биволи , бойци и други които ги чака пандиза почват да изтрещяват , смешници

Коментиран от #18, #37, #40, #43, #47, #50, #71


Оценка:
-370 +70

гост
13 Отговор
С приказки: твърди се,както всички знаят,допуска се ,предполага се и т.н .журналя от Бивол ,далеч няма да стигнете.Ей заради идиотите ви ,вече никой не ви вярва ,даже и тези ,застанали на амбразурата да ви защитават.Ама как да си признаят че са 100% дебили."Пени се не пени ,ке се яде.

Коментиран от #32


Оценка:
-238 +59

ха така
14 Отговор
Издавайте се другари....

Оценка:
-13 +95

Бойко мършата
15 Отговор

До коментар #2 от "РАДЕЕВ":


Слава на Бойко тиквата

Коментиран от #107


Оценка:
-44 +104

Бивол
16 Отговор

До коментар #6 от "Монгола":


И Бойко и Румен са комунисти боклуци шибалници са

Оценка:
-92 +47

17
Този коментар е премахнат от модератор
171717
18 Отговор

До коментар #12 от "Byg":


Във висшата математика има една "Теория на вероятностите"-вероятността на едно събитие ДА се случи или НЕ е 50:50...така,че може да е така,но може и да не е така.

Коментиран от #42


Оценка:
-93 +37

Смях
19 Отговор
Българите сме доказано прост народ. Не си харесваме учените, инженерите, лекарите... Най си харесваме айдуците. Разни Боковци, Маргини, Паши, Черепи и так далее. Няма да се оправим скоро. Да си го знаем.

Коментиран от #22, #91


Оценка:
-20 +315

Будала
20 Отговор
Разбрах! Стоичков е сикаджия!!!

Оценка:
-22 +150

filo
21 Отговор
Мисирки, ако т.нар. разследване не доведе до нищо къде ще си заровите главите и как ще понесете отговорност.

Оценка:
-145 +50

Да.
22 Отговор

До коментар #19 от "Смях":


Добре си го казал. Ама при тоя заспал народ? Нищо добро не ни чака.

Оценка:
-12 +127

Някой си
23 Отговор
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Гешев, ББ!

Оценка:
-30 +167

Коко
24 Отговор
Айде каскет гешуф давай да те видим държилите седалището поне отречи фактите и кажи това не е вярно ама там са работили испанските служби и на тях не може да се правиш на велик прокурор и отговори на Божков как си изкарал втората година в Симеоново и защо нямаш спечелено дело

Оценка:
-24 +172

Критичен
25 Отговор
това са обществени тайни, нищо ново, важното е настоящето и бъдещето, а то нее свързано с комунистите .........

Оценка:
-84 +19

Румен отпадъка
26 Отговор

До коментар #1 от "Бойко Боклука":


Радев е женин за деси/ и има едно извън брачно дете а деси има две извън брачни деца/ и колко млади семеиства не са подписвали и имат деца това да не е извън брачни деца всеки може да живее на семеини начила а простака си е простак винаги нещо не е доволен

Коментиран от #28


Оценка:
-115 +35

Ххх
27 Отговор

До коментар #4 от "ХА ХА":


Претоплени манджи ! Ама май нещо взеха да ви нагарчат, на такива като тебе ? Друго си е някоя по - приятна дъвка, като за Румен и Десислава Радеви. Само че около къщата в Барселона се спрягат 5000000 евра. От къде са ? От премиерската заплата на Тиквата ли, която сигурно е 7000 - 8000 лева. А за Радев какво още очакваш да ти кажат ? Дали е ощетил държавата ли ? И с колко е ощетил държавата, като си е назначил любовницата си за п-ар ?

Оценка:
-25 +169

Коко
28 Отговор

До коментар #26 от "Румен отпадъка":


Абе колега как да сме доволни ний простаците като Бойко с 8000 хиляди лева си купи къща в Барселона апък ний с по 1000 лева не можем по едно бунгало на морето да купим тя много интересна работа иначе за децата си прав не важно дали е твое или доведено детето чистота и радост и трябва да се гледа с любов

Оценка:
-15 +152

Гринго
29 Отговор
Напишете и кажете нещо и за Цветелинчето Борислава.
И там има много интересни неща.
Какви са ги вършили с Банкянския.

Оценка:
-16 +174

Руснак
30 Отговор
Както винаги то е и ясно от историята пак
ние руснаците трябва да дойдем и да ви
оправим .Ваше чорбаджии са ви направили
крепостни селяни.

Оценка:
-25 +109

Мисирка Присмехулка
31 Отговор
Както каза една другарка по телевизията, не помня името й, една от много му подмазвачки: Премиерът отрече да има такива работи! Т.е. - край, точка, забравете!

Оценка:
-13 +115

WebTribune
32 Отговор

До коментар #13 от "гост":


Ето,затова прокуратурата в Каталуния води разследване,да разплете как тези пет милиона евро са се озовали в сметката на момичето. Къде е вината на каталунската прокуратура? Има сигнал...започват проверка...виждат,че наистина са влезли пет милиона евро в сметката й и започват разплитането-тръгват по пътя на парите. Където изкачат много имена ,включително и името на българския премиер. Сега вие какво предлагате? Да обвиняваме каталунската прокуратура ,че си върши работата ли? Или да обвиняваме онези,които са сигнализирали ,което пък говори,че не са излъгали предивд това,че испанските разследващи са преценили ,че сигнала си струва да се провери,заради петте милиона влезли в Испания? Българсакта прокуратура нали постоянно ви говори,че се отзовава на всеки сигнал. Е? Каталунската да не го прави ли? Като приключи с разследването,ще оповести има ли виновни или не.Кой е внесъл петте миилона в сметката на момичето ,чисти ли са или не , и т.н.

Оценка:
-13 +150

Диамантената ръка
33 Отговор
От цялата работа става ясно, че сега най-много да подгонят Стоичков. А той много ще се ядоса и ще има "мамата"... А хасковския пингвин като му свърши мандата...

Оценка:
-51 +44

Ива
34 Отговор
Боко уникално прост, народа уникално прост, 3 милиона напуснаха, е...

Оценка:
-18 +109

Джоро
35 Отговор
До Ива
Нали Винету сам го каза преди една година.
ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И АЗ СЪМ ПРОСТ.ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ.

Оценка:
-13 +101

Гастарбайтер
36 Отговор
Винету има вкус.Бориславчето си го бива.
А ние го мислихме Б.Б.за прост.Беше завъртял главата и на Мелани Тръмп.
Явно наш Боко си пада Плейбойче.

Оценка:
-19 +66

6338
37 Отговор

До коментар #12 от "Byg":


Определено няма с какво да стигнеш.....

Оценка:
-1 +27

Лудак
38 Отговор
Рано или късно всичко излиза на яве стига някой да поразриви

Оценка:
-5 +79

АзАзАз
39 Отговор
Дотук не сте дали никаква информация за Бойко и някаква връзка с вашата история. Толкова сте безпомощни и слаби, колкото и зли и платени лекета.

Коментиран от #72


Оценка:
-91 +24

hi hi hi
40 Отговор

До коментар #12 от "Byg":


Жалко,че каталунската прокуратура не мисли като теб;)))) и търси милионите евро как са се озовали в сметката на мацката.А ти продължавай да мислиш....важното е,че прокуратурата в Каталуния не мисли, а действа..

Оценка:
-14 +104

ПЕНКО
41 Отговор
" БИ ВОЛЪ" -НЕ ОЗНАЧАВА ЛИ ДВА СКОПЕНИ БИКА ??? ДОРИ И СЛЯТО " БИВОЛ " СИ Е САМО ЕДНО МЛЕКОДАЙНО-ДАВАЩО МАЛКО МЛЯКО -В СРАВНЕНИЕ С КРАВИТЕ !?!? НО БИЛВОЛСКИТО МЛЯКО Е КАТО ТОВА МЕЖДУ КОЗЬОТО С КРИВЕТО -ПО ОБЕМ !? НО АФРИКАНСКИЯТ БИВОЛ Е СТРАШНО И СМЪРТОНОСНО ЖИВОТНО - НАПЪЛНО ОТКАЧЕНО !!!!!!!!!!!!!

Коментиран от #57


Оценка:
-78 +17

минаващ
42 Отговор

До коментар #18 от "171717":


А каква е вероятността аз да стана президент на ФАЩ, математико?

Оценка:
-7 +34

минаващ
43 Отговор

До коментар #12 от "Byg":


Мисленето е сложен процес и не е за всеки.

Коментиран от #96


Оценка:
-5 +49

така така
44 Отговор
ГешеФФФ, да отива в Барселона и да арестува веднага каталунската прокуратура ,защо си позволява да води разследване за нашия министър председател и нашата мис долни гащи.След което да се разпореди бутика да бъде отворен отново веднага.

Оценка:
-16 +109

Брах ви лайката гербаджийска
45 Отговор
Наскоро омахме волен златния пръст, ако ме натисне правителството пада, сега имаюе манекенката със златната уста, ако проговори правителството пада

Оценка:
-12 +79

от филия с мас до светът в краката
46 Отговор
Барселона ли?Да видите кво става с американските имоти ще ви настръхнат перчемите.

Оценка:
-11 +86

ха ха ха ха
47 Отговор

До коментар #12 от "Byg":


Човече,ти не разбра ли ,че каталунските разследващи изобщо не ги интересува това,с кой е имала връзка менекенката и от кой е детето й.Тях ги интересува милионите евро влезли в сметката на манекенката.Те търсят произхода на парите. И по веригата се натъкват на много лица ,едно от които е на българския премиер. Затова и потвърдиха,че водят разследаване за пране на пари ,където фигурира и името на ББ ,а не разследване за любовния живот на манекенката и бащинство на детето й. Затвориха бутика й не заради любовния й живот.
Толкова ли е сложно да го проумеете,че пишете само простотии???

Оценка:
-8 +116

Я па я
48 Отговор
Нямам желание да прочета този пасквил.

Оценка:
-44 +12

Повишена активност на тролове
49 Отговор
Значи са напълнили гащите с кафявоооо.

Оценка:
-8 +49

Ти си каун
50 Отговор

До коментар #12 от "Byg":


И не ти приляга,да се мъчиш да мислиш.

Оценка:
-3 +16

51
Този коментар е премахнат от модератор
Баце
52 Отговор
Я покажете къщата на Вени у Обора. Мерси.

Оценка:
-3 +26

Хасан4о
53 Отговор
Кръвна проба за бащинство и всичко е ясно.

Оценка:
-6 +42

Стоян колев
54 Отговор
Тоя гей ли е

Оценка:
-5 +12

567
55 Отговор
Б.Б ТИ СРАМ И СЪВЕСТ ИМАШ ЛИ БЕ ТОРБЕШ !!!!!!!
ЩО НЕ СИ ЗАВРЕШ МУТРАТА В ДЕБЕЛИЯ ГЪЗ -ДА ЗАРАДВАШ ЦЯЛ НАРОД ДА ОТДЪХНЕ МАЛО И ГОЛЛЯМО-ПРОКЛЕТ ДА СИ......

Оценка:
-13 +71

Garrincha
56 Отговор
Снимката може да е от '95, но не и от 2005 година !

Оценка:
-13 +25

ЛИЗА МИШПЕКА
57 Отговор

До коментар #41 от "ПЕНКО":


Пожелавам ти успех с млеконадоя от бивол.Дано ти хареса млякото.

Коментиран от #74


Оценка:
-36 +19

По Бг
58 Отговор
Една от причините да се разделят Боко и банкерката е манекенката.

Оценка:
-7 +66

59
Този коментар е премахнат от модератор
Зайко Байко многознайко
60 Отговор
Баницата у нас е разпределена и начело на софрата е Тиквоций Едно а в сянка Цвъко КаунЬя с частния асансьор, дресираният кутрак който винаги си слага очилца за да изглежда интелигентен, пазвантина на Мето Илиенски, който и така не опази ги охранява физически а Гешефта и Цацаров от Цацаратурата правово. Въобще както се казва технологически затворен цикъл!

Оценка:
-13 +47

Онзи с каруцата
61 Отговор
Рушняшкият зет Наско Чобанов бая се е напънал, че да снесе толкоз голямо и ароматно л***** ! На всички е ясно , че от тази глупост няма да излезе новина, само се хабят мушмороците...

Коментиран от #75


Оценка:
-42 +19

Хайде сега
62 Отговор
Ще повярвам на всичко. НО ДАЙТЕ ДА ВИДИМ ДОКУМЕНТИ, А НЕ ОБЩИ ПРИКАЗКИ ЗА НЕЧИИ МИЛИОНИ. КЪДЕ СА ДОКУМЕНТИТЕ?????

Коментиран от #70


Оценка:
-32 +24

вуйчо Ваньо
63 Отговор
Незнам ама това с манекенката не ми се вярва. Тя е млада иска си клецане. Боко колко пъти в месеца да ходи? Един два пъти и ще започне да бие на очи. Второ защо ако си има любовница и дете не ги е обявил публично? Това със сигурност ще му вдигне рейтинга хората обичат семейни политици. Трето дори да е така както казват нито къщата е на негово име, нито са го снимали на калъп с манекенката, никой не може да докаже че е давал и пари.
Само си чешеме езиците.

Оценка:
-39 +23

Балък
64 Отговор
Бах м..та. И шо да плащам данъци?

Оценка:
-11 +35

Разум
65 Отговор
Става ли ви ясно защо правда в България няма?
Ами то като се управлява от мафиоти каква правда може да има?

Нови лидери ни трябват. Чувал съм за Костадин Костадинов добри неща от партия "Възраждане". Той е човек, който милее за България.
Борисов и ГЕРБ милеят за власт.

Коментиран от #104


Оценка:
-18 +38

Анонимен
66 Отговор
Трайков и той в кюпа.... Леле,,, леле тая била представител на туризма да докарва испански туристи у нас.... Когато Трайков беше едновременно и на туризма... Всеки месец са и превеждал и пари.... То за туй ли имаше наплив на туристи от Испания, 😀
И накрая Трайков излезе невинен а то кво
стана леле малееей ... И той замесен...

Оценка:
-8 +18

Биволъ
67 Отговор
Чета и не вярвам на очите си! Гешев трябва да Ви назначи на работа при него и той да щрака с пръсти, даже няма нужда да обикаля бабичките по селата и да описва по кубик събрани съчки за да отчита дейност!

Оценка:
-8 +23

Нашият Човек
68 Отговор
Еми Бат Бойко, поувлече се и надцени възможностите си! Простовато момче си, а у властта е сладко, ама си намери майстора! Има и по много по умни от тебе! Така че не заблуждавай гражданите на България и се дръж смирено и възпитано, а не като простак какъвто си бил в същност!

Оценка:
-9 +33

Дедо
69 Отговор
Е те сега Каскетът се насади на пачи яйца! Ако разследва както трябва - Тиквата гори, гори и той. Ако пак я кара през пръсти, а испанската прокуратура намери виновни (и с доказателства) - пак гори поради некадърност!
И най-вероятно затова от пет дни е минал в нелегалност и по темата - ни мъц, ни пръц!

Оценка:
-10 +39

70
Този коментар е премахнат от модератор
71
Този коментар е премахнат от модератор
72
Този коментар е премахнат от модератор
73
Този коментар е премахнат от модератор
Споко!
74 Отговор

До коментар #57 от "ЛИЗА МИШПЕКА":


Ако не ме хареса,да опита от моето.

Оценка:
-2 +10

75
Този коментар е премахнат от модератор
Мари
76 Отговор
Ужас , голяма верига!!!

Оценка:
-7 +17

До педалите червени от,,Боец,,
77 Отговор
Абсолютни ,гадни,долни педали ,червени гъзолизци на Радев,Нинова,Цв.Василев и др.комунистическа сволъч.Боклуци сте и такива ще си останете.На Бойко ще му пръднете на оная работа.Пък и защо да не си купи къща,само вие ли ще си купувате червени кърлежи миризливи.Умирайте от яд,гнусни фъшкии

Оценка:
-46 +12

До военната рампа,склададжийска червена,
78 Отговор

До коментар #75 от "Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ":


Ей гомньо,червен скрий се във военната си рампа-БДЖ и там си умри

Оценка:
-20 +7

Затова ли пратиха
79 Отговор
Господин Тераса баш в Барселона
Да наглежда къщата?

Оценка:
-3 +28

9293
80 Отговор
ЛАСТИЦИ ЛАСТИЦИ ЛАСТИЦИ......

Оценка:
-16 +6

po-znaesht
81 Отговор

До коментар #1 от "Бойко Боклука":


А бе,най-лесно е /и осъществимо!!!/ да се направи генетичен тест на детето на Йовчева!!Веднага ще се разбере чие е-на Б.Борисов или не...Тогава щи се изясни бащата,който субсидира със сигурност любовницата си и своето дете!!НЕЗАБАВНА ПРОВЕРКА!!!

Оценка:
-6 +17

Иван
82 Отговор
Баце започва да става пасив и нищо чудно господарите да го сменят и да го хвърлят на тълпата. И оня с каскета ще води разследването :)

Оценка:
-10 +19

Нако от Монако
83 Отговор
Майк-о-о-о-о! Кучик-о-о-о-о! Идвай си от Брюкхел, конвой за сливенския те чака.

Оценка:
-7 +12

Бай Ганьо
84 Отговор
Ние имаме „щастието” да живеем в странав която всички политици са много богати не от заплати и шеф министър най-богат от цяла европа,нашия гони Тръмп,Ердоган и Путин.
Най коромпираната и крадлива държава,където да бутнеш огромнс кражба,ама да не забравят всички вземат 2/1м в гробището

Оценка:
-2 +14

Джордж
85 Отговор
Сега, ами ако Бойко Борисов е гей?
Какво ще се случи с държавицата ни? Къде отива цялото обвинение? Някой виждал ли е да гушка жена около него, освен Херо Мустафа? Ами ако зад цялата мъжественост стои една ранима душа и кой управлява днес? На тези и други въпроси получете отговор във филма на разследващата журналистка Лора Караянчева ,, Искам да съм различен, като другите'' по Канал 1 в неделя от 17:30.

Оценка:
-8 +3

Как
86 Отговор
е времето в Москва? Попита главния прокурор издателя на Биволъ.

Коментиран от #88


Оценка:
-12 +7

Михаил Иванов
87 Отговор
Бойко Борисов , Красимир Маринов и Младен Михалев разграбват България!! До кога ? Трябва съд и прокуратура да се самосезират и да действат. Аз ще дам показания

Оценка:
-6 +12

Сесил
88 Отговор

До коментар #86 от "Как":


Ако бех му дала га бех на 13 ,сега аз щях да съм в Барцилона!!!

Коментиран от #100


Оценка:
-5 +8

Ами сега?
89 Отговор
Ами ако излезе истина всичко?
Както цигарената фабрика в Крайморие?

Оценка:
-6 +8

Незнаещ
90 Отговор
Ами ако детето на Йовчева се окаже с баща, който е близък до премиера, например Котарака и който изведнъж вземе да го припознае... Не знам, Не знам

Оценка:
-7 +9

синя барета
91 Отговор

До коментар #19 от "Смях":


''и так далеее ''ще казваш като си отидеш при тате путюн , в България говорим и пишем на български!

Оценка:
-4 +7

Шаран БГ
92 Отговор
И каква стана тя ? Най- грозния комунист от Правец за 33 години върховна власт остана с едно протрито одяло и чифт кърпени чорапи... Всички други крадили и крадат като пред свършека на света......Когато убийците на Ст.Стамболов / правия земледелец/ отишли в дома му, намерили "огромно количество" банкноти.При погребението на така обичания генерал Хр.Ник. Луков от немското разузнаване идва "хабер", че на негово име в най-голямата тогава холандска банка има сметка за 75 млн гулдена. Комисионни при превъоръжаванета на бълг. войска. Само за 3-4 години, доката е бил министър на войската. И сега искате бати Бойко да е дал всичката пара без остатък за някакви си самолети- Все някога от Уолстрийт ще кажат, колко кайнета му е сметката там. Той, завалията, с ръце до лакти в меда и искате да не си оближе даже кутрето..........

Оценка:
-6 +9

Шаран БГ
93 Отговор
Стефан СТАМБОЛИЙСКИ ........ ПО ДОЛУ , НЕ Стамболов !!!

Коментиран от #95


Оценка:
-3 +4

айай
94 Отговор
И се чудихме,що купихме набързо самолетите и ги платихме,без да сме ги виждали.Имало защо.Зор.

Оценка:
-5 +17

Гого
95 Отговор

До коментар #93 от "Шаран БГ":


Пак си в грешка - Александър (НЕ Стефан) Стамболийски, водач на БЗНС, убит юни 1923г.

Оценка:
-3 +2

прав си
96 Отговор

До коментар #43 от "минаващ":


вярно, не ти се отдава.

Оценка:
-1 +1

Лея
97 Отговор
Леле, леле, какви"страшни"разследващи журналисти сме имали, живата съвест на нацията :)То тук вече работата е ясна-щом испанската и българската прокуратура са се заели да разплетат възела, няма какво още да го дъвчем тоя локум-скоро ще лъсне истината!Ами я по добре сега тези биволици да вземат и да поровят из нечистотиите на Корнелия-баш бос на БКП и на мазен Румчо,с неговите грозни ,семкаджийски афери за облагодетелстване и скатаване на документи от прокуратурата след това!!Да ги видим колко са "големи"журналисти биволите!

Коментиран от #112


Оценка:
-9 +3

ЕХА
98 Отговор
А за Барселона всичко е лъжа и българската прокуратура ще приложи всички усилия за да го докаже..

Оценка:
-3 +1

99
Този коментар е премахнат от модератор
100
Този коментар е премахнат от модератор
666666
101 Отговор
Изпуснал белото, прошка дайте, нали искате българчета иване и Андреевски. Преди години е бил не дебел, от стрес, от вас и страхх е наддал килца

Оценка:
-0 +3

Дядото
102 Отговор
Живее ли ви се в България...А !?!? СПАСЯВАЙТЕ ВАС И ДЕЦАТА СИ....В ТАЯ ИЗКЛЕЦАНА ДЪРЖАВА ВСИЧКО Е ГРАБЕЖ И СХЕМИ...!!!!!: :)

Оценка:
-0 +5

Чокъ
103 Отговор
Всички са от едно котило, в Бг.в една частна бакалия са зярата рода,вие искате властта сама себе си да гони...

Оценка:
-0 +4

Лея
104 Отговор

До коментар #65 от "Разум":


Абе какъв Костадин,бе,какво "Възраждане"ти луд ли си,я марш да си пиеш хапчето, защо го забрави днес!Я всички Възражданета , Биволи и Бойци да се скривате в дупките, откъдето сте изпълзяли, плъхове нещастни!

Оценка:
-6 +6

Антон Тодоров- шайкаджията на документи
105 Отговор
Бойко Борисов е най-добрият в Барселона!

Оценка:
-3 +3

шайка
106 Отговор
Що имало народен съд.

Оценка:
-0 +3

Радев фатмака
107 Отговор

До коментар #15 от "Бойко мършата":


Кауна пак се присмя на борисов и го прати в гърция да си затваря бутиците сега ще има работа из цяла европа заради тези магазини

Оценка:
-3 +1

Реалист
108 Отговор
Не съм фен нито на Борисов,нито на Радев. Направих си труда да прочета цялата статия. Използван е много стар похват,познат от учебниците по партийна агитация (тези, които са били комсомолци ще се сетят) . В началото се казва "предполагаемата" , "която най-вероятно е " и в края на статията вече твърдо е " интимната приятелка" . Стар номер за дезинформация и въвеждане в заблуда. Е да , ама няма нито един запис как Борисов назначава когото и да било свой роднина или близък... А за кой има такъв запис? 😁

Оценка:
-4 +3

Отец Стрелец
109 Отговор
Да ми дадът манекенката да правим анални приключения...

Оценка:
-1 +1

Баи хуи
110 Отговор
Споко Ердоганчо пуща Скакалците

Оценка:
-1 +2

Консерватор
111 Отговор
Още преди 500 години Мартин Лутер е казал, че лъжата е като снежна топка: колкото по-дълго я търкаляш, толкова по-голяма става. С риск да прозвуча патетично, ще добавя това: само „слънцето на истината" може да стопи „комунистическата топка от лъжи

Оценка:
-0 +2

Коментатор
112 Отговор

До коментар #97 от "Лея":


Червенушковците,като си помислят ,че може и да падне давността по сделките от масовата и касовата приватизация ,ги втриса до херпес и шеметни 40 градуса , а кръвното им налягане, бележи небивали стойности.Спокойно другари,няма Народен съд да ви разстрелва ,както правехте вие не толкова отдавна.
Просто ще трябва да върнете ограбеното.

Оценка:
-1 +1

аз съм Веска
113 Отговор
ТОЗИ ЛИ ДОЛНОПРОБЕН ЛЪЖЕЦ , КАЗВА КОЯ И КОГА ЩЕ ПРИБЕРЕ .ПРАВИ ТОВА ИЗЯВЛЕНИЕ , ЗА ДА МОЖЕ ВСИЧКИ БАЯТИ КИФЛИ ПРЕЗ КОИТО Е МИНАЛ , ДА СЕ СЪИЗЖИВЯВАТ В ИЗМИСЛЕНАТА МУ ХИПОТЕЗА .СВЕЩЕННАТА КРАВА ГО МАРКИРА КАТО СОБСТВЕНО ГОВЕДО И ПОСЛЕ.... НЯМА КАК ДРУГА ДА ГО ПРИПОЗНАЕ КАТО НЕЙНА СОБСТВЕНОСТ .Е ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ВЕЛИКИЯТ "ПРИБИРАЩ "- СЕГА ... НЕКА СИ ДРЪНКА ..

Оценка:
-1 +0

114
Този коментар е премахнат от модератор
115
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

ТОП 5