Отидете към основна версия

5 851 17

Светльо Витков осъди Pussy Riot

  • светльо витков-
  • светослав витков-
  • pussy riot-
  • пънк
Кандидат-президентската двойка Светослав Витков и Венцислав Мицов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Светльо Витков осъди руските пънкарки – феминистки Pussy Riot и протестния им молебен в московската църква „Христос Спасител“. Чрез Facebook – страницата на президентската си кандидатура Витков изрази възмущение от тяхното поругаване на религията.

Така емблематичният ни пънкар и текстописец се разграничи от цяла плеяда световни звезди, призовали за освобождаване на Надежда, Мария и Екатерина. 

„Гледах клипа им! В храмът Господен се молим за здраве, щастие, любов и отдаваме почит към мъртвите. Затова е храм! Този акт е подигравка към всички християни и към нашия Бог! Аз лично ги осъждам за това! Това, че мразят Путин, не им дава правото да се подиграват с Християнската вяра! Любопитно ми е какво ли щеше да им се случи, ако го направят това в джамия!“, пише Витков на фона бурните коментари и реакции на присъдата на трите пънкарки.

Зад скандалните момичета застанаха величия от ранга на Мадона, Стинг и Ред Хот Чили Пепърс. За Витков обаче, обидата на религията и на хората, които вярват в нея, не може да бъде простена.

„Всъщност, като се замисля, какъвто и вярващ човек от различна религия да е, не би направил такова нещо! Не е задължително да си вярващ, но е задължително да уважаваш Вярата на другите хора! А омразата няма място в Божия храм! Все пак сме останали българи заради Вярата си!“, допълва той.

Надежда Толоконникова, Мария Алехина и Екатерина Самуцевич бяха признати за виновни в хулиганство поради етническа омраза. Те вече излежаха 6 месеца зад решетките, които ще им бъдат спестени, а вчера обявиха, че не желаят да бъдат помилвани от основния си враг – президентът Владимир Путин.

Светльо Хиподилски, както още е известен, не коментира нищо за присъдата – 2 години в трудова каторга.

По-рано днес и Азис, чийто образ послужи за хакването на московски съд, се изказа в тази посока: „Граници трябва да има разбира се, всичко трябва да бъде културно представено. Наистина имаше една нотка, в която прекрачихме границата. Говоря за Pussy Riot, за изявата в църквата“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини