Last news in Fakti

22 Август, 2012 14:58 5 828 17

Светльо Витков осъди Pussy Riot

  • светльо витков-
  • светослав витков-
  • pussy riot-
  • пънк
Светльо Витков осъди Pussy Riot - 1
Кандидат-президентската двойка Светослав Витков и Венцислав Мицов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Светльо Витков осъди руските пънкарки – феминистки Pussy Riot и протестния им молебен в московската църква „Христос Спасител“. Чрез Facebook – страницата на президентската си кандидатура Витков изрази възмущение от тяхното поругаване на религията.

Така емблематичният ни пънкар и текстописец се разграничи от цяла плеяда световни звезди, призовали за освобождаване на Надежда, Мария и Екатерина. 

„Гледах клипа им! В храмът Господен се молим за здраве, щастие, любов и отдаваме почит към мъртвите. Затова е храм! Този акт е подигравка към всички християни и към нашия Бог! Аз лично ги осъждам за това! Това, че мразят Путин, не им дава правото да се подиграват с Християнската вяра! Любопитно ми е какво ли щеше да им се случи, ако го направят това в джамия!“, пише Витков на фона бурните коментари и реакции на присъдата на трите пънкарки.

Зад скандалните момичета застанаха величия от ранга на Мадона, Стинг и Ред Хот Чили Пепърс. За Витков обаче, обидата на религията и на хората, които вярват в нея, не може да бъде простена.

„Всъщност, като се замисля, какъвто и вярващ човек от различна религия да е, не би направил такова нещо! Не е задължително да си вярващ, но е задължително да уважаваш Вярата на другите хора! А омразата няма място в Божия храм! Все пак сме останали българи заради Вярата си!“, допълва той.

Надежда Толоконникова, Мария Алехина и Екатерина Самуцевич бяха признати за виновни в хулиганство поради етническа омраза. Те вече излежаха 6 месеца зад решетките, които ще им бъдат спестени, а вчера обявиха, че не желаят да бъдат помилвани от основния си враг – президентът Владимир Путин.

Светльо Хиподилски, както още е известен, не коментира нищо за присъдата – 2 години в трудова каторга.

По-рано днес и Азис, чийто образ послужи за хакването на московски съд, се изказа в тази посока: „Граници трябва да има разбира се, всичко трябва да бъде културно представено. Наистина имаше една нотка, в която прекрачихме границата. Говоря за Pussy Riot, за изявата в църквата“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    4 2 Отговор
    Ако такава подигравка и обругаване на храм се беше случила в джамия, то мюсулманите от цял свят щяха да се вдигнат на свещена война. Явно руснаците са много великодушни щом като им дадоха само 2 години затвор. Путин възвърна силата и икономиката на Русия, след тежкото наследство на предателя Горбачов и алкохолика Елцин. Тези наркоманки сигурно даже и не знаят кой им е дал парите за тази простотия. А Мадона вместо да ги подкрепя да направи същата простотия в някоя американска църква та да видим властите колко демократично ще се отнесат към нея.
  • 2 22222

    3 1 Отговор
    Евала за позицията! И аз съм за!
  • 3 Йордан Чипилов

    4 1 Отговор
    Позицията на Светльо съвпада с моята. Трябва да има граници.

    Коментиран от #17

  • 4 Dimme

    1 2 Отговор
    Само драги ми приятели позицията ви е абсолютно грешна!
    Това нашето не християнство и на човек му идва до гуша! Това не е християнство на фарисейщина, нямаща нищо общо с Исусовото учение!
    А за мюсулманството ....
    Ами отидете в Истанбул, където на всякъде има джамии, виждали ли сте ходжите и имамите?
    Всичките са слаби, не с шкембета, идват на работа с лимузини!
    Кое Светлю нарича религия и християнство!
    Това Максим целуваше ръка на Тодор Живко, както и сегашните руски патриарси ?
    Кое наричате религия уважаеми Светльо?
  • 5 Кан Атила

    0 4 Отговор
    М...умник. Жалко че на изборите за президент си дадох гласът си за него. Нещастник.
  • 6 Мунчо

    2 0 Отговор
    Ако влязат в синегога е САЩ и направят същото ще изчезнат завинаги в Гуантанамо.

    Коментиран от #9

  • 7 thinking_man

    1 0 Отговор
    Отново опити за промиване на мозъци от страна на подкупната журналистическата гилдия. Дори и в България ако съда си е на мястото съгласно действащия наказателен кодекс въпросните "Развратни п....ки" (буквален превод на Pussy Riot) подлежат на затвор до 3 г. и глоба до 5000лв.
  • 8 Скарлет Монтани

    0 0 Отговор
    заглавието е написано малко объркващо...
  • 9 Ники

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мунчо":

    Абсолютно си прав!
  • 10 Калигула

    0 3 Отговор
    Абе смотаняци, религията е бич, която няма нищо общо с божието слово, а църквата е самата поквара и безверие и корупция, така че подкрепям мацките с две ръце, а Светльо си беше тъпо парче - охранител и такъв си остана.
  • 11 ева

    3 0 Отговор
    Църквата това сме всички християни,а храмът е мястото, където се извършват различни тайнства и свещенодействия. Храмът и църквата са различни неща. Дори и да не си вярващ, трябва да уважаваш светостта на храма - там са светите икони, олтарът, мощи на светци. И не е редно да се отъждествява църквата с отделни нейни представители. Защо не знам всички очакват тях да са святи като Свети Иван Рилски например!
  • 12 njio

    1 0 Отговор
    Пикли търсещи известност на гърба на Путин.И към всички еврео поклонници какво толкова ви пречи Путин. Даде 20 млр. за камери в всички избирателни секций за да им докаже че изборите са честни и пак не може да ви затвори устите.
  • 13 ОНЗИ

    0 0 Отговор
    Като оскверняват Храма нека да киснат в панделата....2 години били малко..:D:D:D
  • 14 дсгв

    4 0 Отговор
    Радвам се, че Светльо е изразил политическо отношение. В същото време нашите "политици" ни правят шоу.!!
    Прав е Светльо - нямат място в храма - религия нерелигия - това наистина си е храм в който почитаме мъртвите - така го е усетил, така го е казал - браво.
  • 15 СРАМ

    1 0 Отговор
    Голям срам е че нашата държава, телевизия и радио не осъдиха този вандалски акт, а даже и ги защитават. Това са пълни лизачи!
  • 16 Бай Цало

    0 0 Отговор
    Кога па тоя , стана съдия.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.