Last news in Fakti

21 Август, 2012 10:57 6 608 0

Хакнаха руски съд с Азис заради Pussy Riot

  • азис-
  • pussy riot-
  • певец-
  • пънкарки-
  • хакери-
  • съд

Московският районен съд, издал 2-годишна трудова каторга за трите феминистки от Pussy Riot, осъмна с хакнат сайт и ... клип на Азис. Родният поп фолк певец е предлочетен от привържениците на пънкарките с добри компютърни умения, за да гарнира призива „Свобода за Pussy Riot!". Руската версия на Би Би Си съобщи, че зад хакерската атака стои известната група на „Анонимните“.

Азис наскоро бе подложен на саркастичен анализ в руско ТВ шоу по повод на клипа на песента му „Мразиш“, в който мускулести мъжкари ближат сладолед. Видеото събра критики заради хомосексуалното си съдържание, а по-късно руски репортер изяви желание да снима филм за певеца, превърнал се във феномен на развлекателната индустрия.

Все още не е ясно защо точно Азис е избран за фон на „новата“ страница на руския съд. След хакерската намеса тя стана доста иронична, като секцията „Юридическа практика“ бе разширена до „Юридическа практика – не може да е по-зле“. „Онлайн подаване на документи“ получи притурката „няма да ви помогнем и без това“, а секцията за връзки с други съдилища бе прекръстена на „Лъжци и Обещаващи“. Хакерите не са пропуснали и музикална добавка на сайта – песента на Pussy Riot “Путин разпалва огньовете на революцията“. 

Както е известно, скандалната феминистка банда изпълни през февруари протестна молитва в главната руска църква „Христос Спасител” с лайтмотива „Богородице, дево, Путин прогони”. Тогава някои от момичета с вълнени чорапи на главите успяха да избягат и полицията официално е по следите им.

Надежда Толоконникова, Мария Алехина и Екатерина Самуцевич бяха признати за виновни в хулиганство поради етническа омраза. Те вече излежаха 6 месеца зад решетките, които ще им бъдат спестени, а вчера обявиха, че не желаят да бъдат помилвани от основния си враг – президентът Владимир Путин.

Две страници на поп фолк фурията във Facebook реагираха със следните коментари: „Световно известните хакери "Анонимните" издигнаха Азис в култ“ и „Азис замесен в международен скандал“.

Цялата истерия около Азис започна, когато в едно от най-гледаните руски хумористични предавания се изгавриха с неговия гей имидж и с клипа му „Мразиш“. Това предизвика истинска истерия по БГ звездата и неговото парче се нареди на първите места в различни класации.

Певецът не пропусна на свой ред да жегне „братушките", снимайки следващото си видео „Хоп“ в руска баня, а той самият се топна в корито с надпис „Россия“.

Сайтът на Московския районен съд (http://hamovnichesky.msk.sudrf.ru/) вече е в нормален вид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА