Отидете към основна версия

6 027 100

Харизанов: Политически карикатури трета употреба нямат шанс

  • георги харизанов-
  • румен радев-
  • бсп

Не е зле адреналинът мааалко да поспадне и да се върнем на полето на логиката и разума, зове той

Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Георги Харизанов, фейсбук

По принцип се изнервям невероятно трудно, но тези две кухи опорки започват силно да ми вдигат кортизола от няколко дни насам:

“Протестът е на/за Румен Радев”.

Колкото и да му се иска на този случайно домъкнат в политиката жалък екземпляр това да е така, и колкото и да е изцяло в негов интерес тази абсолютно незаслужена реклама, горното е категорично невярно.

Почти не остана човек от протеста, когото познавам лично, който да не се е разграничил изрично от избраният от БСП и ДПС борец за падане на санкциите срещу Русия.

В този смисъл опитът да се припише на Румен Радев организирането на този шарен и многопартиен протест не е нищо повече от невярна тъпотия, работеща изцяло в интерес на неговото /невъзможно/ налагане като фактор в политиката.

“Сформира се нов ОФ”.

Сега. Това пък е толкова безмислено, че се чудя откъде да започна.

Първо, нов ОФ имаше само преди няколко месеца. В резултат на това в градът с най-голяма интрига - София, ГЕРБ си спечели изборите за кмет, заедно с ВМРО има мнозинство в СОС и има двойно повече кметове на райони от ДБ.

ОФ в страната доведе до увеличаване на кметовете на общини на ГЕРБ с 5 /от 135 на 140/, до увеличаване на общинските съветници със 100 и до това втората политическа сила, БСП, да пробие в едва 6 областни града /вече 5, в Благоевград ще има нови избори за кмет/.

Освен това хората с поне базова политическа култура знаят, че напролет предстоят парламентарни избори. Всеки за себе си. И на тях нито Мая ще прелее от смешните си гласове на ДБ, нито обратното.

И че политически карикатури трета употреба като нея, Настимир, Татяна Дончева, Георги Кадиев и прочее омръзнали вувузели нямат шанс нито да влезат в парламента, нито да подкрепят някой друг самостоятелен играч. Защото напролет балотажи няма да има.

Не е зле адреналинът мааалко да поспадне и да се върнем на полето на логиката и разума - това важи и за разпенилите се критици на протеста, и за превъзбудените ентусиасти, които го подкрепят.

#БъдетеУмни

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 74 гласа.

Свързани новини