Отидете към основна версия

5 491 27

Моята социология показва друго

  • социология-
  • мафия-
  • герб

Доверие в Иван Гешев – нула процента. Нито един човек не каза добра дума за него

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не оспорвам данните на социолозите. Те са професионалисти, вършат си работата. Последните проучвания на две от мастите агенции показват поддръжка от около 60% на българите за протестите. 47,3 на сто от анкетираните смятали, че „мафия“ се свързва с ГЕРБ и ДПС. Главният прокурор Гешев имал обществено доверие 13,2%. Може и така да е.

Моята социология обаче показва друго. За няколко дни се случи да пътувам в Ловешко, Плевенско, Троянско, както и да разговарям с много хора в София – протестиращи, полицаи и непротестиращи.

Като направих проста аритметика, се получи следната картина:

За ГЕРБ – близо 80% против, а останалите – без мнение. Подозирам, че на последните им е неудобно да кажат какво наистина мислят.

Доверие в Иван Гешев – нула процента. Нито един човек не каза добра дума за него. Аз ли на такива българи попаднах – не знам, но това е резултатът.

Да ги свалят! Добри момчета и момичета са на протестите, умни. Тия (в управлението) се оказаха големи крадци и измамници! Секой драпа да се уреди на служба, или да уреди децата. Срамота! Не мислят за хората. Бойко да дойде на нашата улица, да го накарам да изхвърли торбата с боклука, да го видя как ще мине през дупките и ямите! Ще си счупи краката… Не виждат ли, че не ги искаме?!

Много хора казват, че не могат да оставят животни, дворове и градини, за да се вдигнат на протести в София или други градове. Но подкрепят с две ръце исканите оставки.

А какви думи чух бяха изречени за Каракачанов и Симеонов – каруцар ще се изчерви. Дори в деня, когато Каракачанов бе на посещение във Военно-въздушното училище в Долна Митрополия. Виждам какви проценти им дават агенциите, но там, където бях, такива числа са научна фантастика.

Думата "мафия" е лепят на всички, от най-дребния общинар нагоре до "триъгълника на властта". Депутатите го отнасят най-солено, барабар с министрите.

Друг път ще разкажа за мненията на хората за „десните“, Мая Манолова, Слави Трифонов. Специално внимание ще обърна на ДПС, за което мненията са супер любопитни.

Това видях и чух. Моято „социология“ не е лицензирана и за нея никой не плаща. Но пък научавам какво мислят хората „долу“, където малцина стъпват, дори с джипката.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 86 гласа.

Свързани новини