5 Август, 2020 13:00 5 455 27

Моята социология показва друго

  • социология-
  • мафия-
  • герб

Доверие в Иван Гешев – нула процента. Нито един човек не каза добра дума за него

Моята социология показва друго - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не оспорвам данните на социолозите. Те са професионалисти, вършат си работата. Последните проучвания на две от мастите агенции показват поддръжка от около 60% на българите за протестите. 47,3 на сто от анкетираните смятали, че „мафия“ се свързва с ГЕРБ и ДПС. Главният прокурор Гешев имал обществено доверие 13,2%. Може и така да е.

Моята социология обаче показва друго. За няколко дни се случи да пътувам в Ловешко, Плевенско, Троянско, както и да разговарям с много хора в София – протестиращи, полицаи и непротестиращи.

Като направих проста аритметика, се получи следната картина:

За ГЕРБ – близо 80% против, а останалите – без мнение. Подозирам, че на последните им е неудобно да кажат какво наистина мислят.

Доверие в Иван Гешев – нула процента. Нито един човек не каза добра дума за него. Аз ли на такива българи попаднах – не знам, но това е резултатът.

Да ги свалят! Добри момчета и момичета са на протестите, умни. Тия (в управлението) се оказаха големи крадци и измамници! Секой драпа да се уреди на служба, или да уреди децата. Срамота! Не мислят за хората. Бойко да дойде на нашата улица, да го накарам да изхвърли торбата с боклука, да го видя как ще мине през дупките и ямите! Ще си счупи краката… Не виждат ли, че не ги искаме?!

Много хора казват, че не могат да оставят животни, дворове и градини, за да се вдигнат на протести в София или други градове. Но подкрепят с две ръце исканите оставки.

А какви думи чух бяха изречени за Каракачанов и Симеонов – каруцар ще се изчерви. Дори в деня, когато Каракачанов бе на посещение във Военно-въздушното училище в Долна Митрополия. Виждам какви проценти им дават агенциите, но там, където бях, такива числа са научна фантастика.

Думата "мафия" е лепят на всички, от най-дребния общинар нагоре до "триъгълника на властта". Депутатите го отнасят най-солено, барабар с министрите.

Друг път ще разкажа за мненията на хората за „десните“, Мая Манолова, Слави Трифонов. Специално внимание ще обърна на ДПС, за което мненията са супер любопитни.

Това видях и чух. Моято „социология“ не е лицензирана и за нея никой не плаща. Но пък научавам какво мислят хората „долу“, където малцина стъпват, дори с джипката.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rrrrrrrrrrrrrr

    21 60 Отговор
    дълбоко се заблуждава всеки, който си мисли, че протестите и политиката като цяло са интересни на мнозинството от българските 'граждани'. мнозинството, което остана у нас, се интересува от много неща, но сред тях не е политиката със сигурност.

    това дали живеят в капитализъм, социализъм или амджикламизъм за тях няма голямо значение.
    в повечето случаи - шише ракия в хладилника е достатъчно.

    преди години проф. искра баева даже призова студентите да си учат ученето, а не да се занимавали с политика.

    Коментиран от #14

  • 2 Кой68

    36 2 Отговор
    Едно се говори.....Но на избори какво се получава...Колкото българи има в България-толкоз мнения.

    Коментиран от #15

  • 3 Хах

    28 28 Отговор
    Как е Огнянчо? Черепа съм
    До къде стигна работата?
    Докладвай!

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 4 Народ

    15 27 Отговор
    Мене не си ме питал мизирабле?

    Коментиран от #10

  • 5 Реалист

    34 10 Отговор
    Твоята социология се препокрива на 110% с моята,а със сигурност и не само с моята за последните 15 години.
    Но разликата м/у теб и мен е,че аз съм убеден, че така наречените социолози рацотят в интерес на доказаните престъпници от парламент и министерства.
  • 6 Либерали

    11 20 Отговор
    Така е...прави са за Бойко подкрепям с две ръце. Какво е мнението за останалите. 10.5% ще гласуват за Слави, Азис и Глория. Нашия народ е малък, но за сметка на това много деградирал и глупав. Тези учЕните от западните университети, разбирай тотални либерали, неомарксисти и болшевики защо не си изкажат стратегията и концепцията, а само дрънкат заучени фрази. Народ, който от 10 години хленчи, че го управлява Пеевски, който няма капацитета да управлява и едно село е приключил народ. Да не говорим, че от баба до внуче всички сте с единия крак в "бившата" БКП, а с другия в мафиотските структури. Да ви....
  • 7 Българин

    17 24 Отговор
    Абе Огнянчо,това твоят Господар в Дубай ли ти го прошепна?
  • 8 герберофашизъм

    28 16 Отговор
    Преди малко имаше конгрес на герберофашизмът , Дучето Бою наговори куп безобразия и лъжи.....пребиваха демонстранти , имайки предвид културата на премиерът , може скоро да изгарят и книги публично , като вид протест , срещу младите и образовани българи....
    Това не се търпи повече.
  • 9 Герберастко ратайче

    10 18 Отговор
    Ас вервам на ГЕРБ и моя кумир Боеку Митодиев Борисов!
  • 10 Ха ха ха ха ха ха

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Народ":

    Ти докретай до 8-ми клас и успей да вържиш 2 и 2 за да може поне да се усетиш като те питат.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЛЕОН

    15 12 Отговор

    До коментар #3 от "Хах":

    Броиш си жълтите стотинки обаче защитаваш крадецо от Баня, гяур4е!
  • 13 Евтина проститутке

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "Хах":

    вземи се покрий на околовръстното!
  • 14 Ха ха

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "rrrrrrrrrrrrrr":

    Явно едни 500 години са увредили генетично т.нар. Мнозинство от “гражданите”
  • 15 Ами тогава да си

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кой68":

    направим изводите Кой гласува, Как и Защо . А може и срещу колко...
  • 16 ТОЗИ

    9 10 Отговор
    МНОГО ЛЪЖЕ
  • 17 Ха-ха

    20 14 Отговор
    ОГНЯН СТЕФАНОВ хаха ха платеният от Божков който цялата България видя и разба. Който трепери да не го арестуват и плаче като девица. Спокойно и твоят ред идва. И за фалшиви новини и за Божков за всеки има ред
  • 18 jorj

    8 5 Отговор
    Ти си нула !!!!!!!
  • 19 Борис

    10 12 Отговор
    Е, и аз и хората около мен са хора от народа, но не видях и не чух някои да подкрепя протестите. Трудовите хора си работят и създават национален продукт, а мързеливите и безраБотни готованци крещят по площадите. Излиза, че наистина социологиите ни са различни само че кои си измисля и кои е наясно с нещата.
  • 20 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    НЕ СИ АГЕНТ -НЕ СИ АГЕНТ - НЕ СИ АГЕНТ ...И Т.Н. !!!!!!!!!!!!!
  • 21 Гражданите

    2 2 Отговор
    Европа не било християнска. А българия каква е...цингарелия
  • 22 Наблюдател

    9 5 Отговор
    Трябва да си много наивен - глупав или от ГЕРБ за да не ти е ясно че прокуратурата с "Главния и каскет" начело са просто ударната сили на мафията! С което същите напълно са изпразнили от съдържание определението Прокуратура! Много повече докарват на 1 времешното ГЕСТАПО!
  • 23 стеко бомбата

    6 4 Отговор
    Моето мнение е подобно на автора. Прост пример - отлично мероприятие 25 човека се забавляваме. По стара българска традиция някой повдигна темата за политиката. От 25 човека само един е твърд бойковист и 24 много анти. Но този бойковиста на президентските избори твърдеше, че не го интересува кой ще е президент, а ще гласува и за маймуна ( така и направи) щом Бойко я е кандидатирал.
  • 24 Хахахах

    2 3 Отговор
    Още ли Божков те чувства близък???? Направо си випредставям да подскачате хванати за ръчичка в зелети поля на Южния парк докато обсъждате поредната новина която да пуснете по медийте.
  • 25 gosho

    0 1 Отговор
    toya pak shte go bolyat krakata shtom ne se otkaza ot navika si da laje
  • 26 Консултант

    0 3 Отговор
    Г-н Стефанов предполагам не сте прост човек, а разсъжденията ви са на такъв! Обяснете ми защо според вас Гешев влезе в президентството ( с което предизвика протестите ) , Борисов не каза една дума за това, а говори срещу Радев! Мислете и нека приказките Ви не изпреварват мисълта ви! Мислете!!!
  • 27 лъжите

    1 2 Отговор
    Аз съм от Троян и моето проучване е съвсем друго. Троянци гласуват за кмет от БСП защото е истнски кмет, а за общински съвет и парламент ГЕРБ. Така е било и така ще бъде. А твоето проучване си го прави на орлов мост не в Троян.