Отидете към основна версия

4 191 9

Недоволството ще дойде в края на зимата

  • недоволство-
  • нциом-
  • алфа рисърч-
  • бойко борисов
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През септември не се е случило нищо особено освен, че се заговори за референдум. По-скоро можем да говорим за устойчива тенденция, регистрирана в края на мандата на всички предходни правителства. Разходите на домакинствата са ключът на спадналото доверие към правителството и към всички партии през септември. Това заяви пред БНР политологът Димитър Димитров, който коментира изследванията на НЦИОМ и Алфа Рисърч. Това засяга възрастовите групи 40-49 години и над 59 години – най-активните гласоподаватели.

След края на зимния сезон недоволството ще е по-голямо, разочарованието – също, тъй като междувременно ще бъде проведен референдум, в края на който ще разберем, че няма шанс той да се реализира.

 АЕЦ „Белене” е тема, в която не може да бъде намерено просто и рационално обяснение за това да се строи или да не се строи. Ако е било полезно, централата щеше да е построена или най-малкото да се стигне до подписване на договор с този, който ще е инвеститор и строител. След толкова много време и толкова много опити очевидно е, че не може да се построи. Референдум у нас при условията, заложени в Закона, е невъзможен.

Референдумът е добре да се провали от друга гледна точка, смята Димитров. По думите му референдумът „донякъде беше замислен от БСП като някакво общо гласуване „долу ГЕРБ”. Такъв референдум няма просто как да се състои, тъй като администрирането на изборния ден е изцяло в ръцете на управляващите и те са усвоили евроазийски изборни технологии и могат да постигнат по много лесен начин толкова ниско участие, което ще е срамно за вносителите и тези, които са настоявали да има такъв референдум”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини