Last news in Fakti

21 Август, 2013 08:25 1 196 0

Михаил Миков уволни шефката на НЦИОМ

  • нциом-
  • михаил миков-
  • лидия йорданова

Още девет служители на агенцията се очаква да бъдат освободени до началото на есенната сесия на законодателния орган

Михаил Миков уволни шефката на НЦИОМ - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Михаил Миков освободи е уволнил дисциплинарно шефа на държавната социологическа агенция НЦИОМ Лидия Йорданова. Това съобщиха източници на новините на Нова ТВ от парламента.

Според публикация във в. „Преса” вътрешен одит е Националния център за изследване на общественото мнение е установил, че без да има подписан договор, на външни лица са изплатени 211 879 лева.

При проверката е установено, че като анкетъори Лидия Йорданова срещу заплащане е използвала роднини на социолозите от НЦИОМ. Проверяващите били втрещени, че хората на Йорданова получавали по две заплати за една и съща работа - веднъж по трудов договор и веднъж по граждански договор с външни изпълнители.

Всички данни от проверката вече са предадени на прокуратурата.

Преди две седмици Миков обяви, че НЦИОМ ще бъде закрит. По думите му центърът няма място в парламента и при наличието на толкова социологически агенции, не е нужно да има и официозна такава.

Още девет служители на агенцията се очаква да бъдат освободени до началото на есенната сесия на законодателния орган. Четирима от тях обаче остават на работа в новосъздадената Агенция за оценка на законите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА